Jdi na obsah Jdi na menu
 

TOPlist

Quantumnauts

9.12.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Quantumnauts je vesmírná adventura,která bude vydávána postupně po epizodách.Kapitán lodi se svou posádkou se vrací na palubě kosmické lodi na svou mateřskou planetu.Shoda náhod a také špatné souřadnice zapříčiní,že na loď se náhodně teleportuje Bob. Celou noc předtím hrál se svou skupinou v hospodě a jako vždy se opil .Teleportuje se na loď v momentě,kdy ji napadnou vesmírní piráti.Nakonec se podaří pirátům uniknout,ale ocitnete se v roce 3042.Přistanete na první dostupné planetě, která je dosti nehostinná .Navíc kosmická loď je velmi poškozená a brzký návrat je v nedohlednu.Co dělat?První epizoda začíná….

Kapitola 1: Rychlost světla, prostoru a Piráti Multi Verše.

Bob Marshall vyjde opilý z baru, kde vystupoval se svou kapelou.Objeví se vám v okně nabídka,kdy si můžete vybrat tutoriál a nebo pokračovat dál bez tutorialu.Klikněte na pravé myšítko,objeví se vám čtyři možnosti: běh (šipka) - používání (ozubené kolečko) - pohled (lupa) - rozhovor (bubliny).Levým tlačítkem myši aktivujete vybranou možnost.Vpravo na vaší obrazovce vidíte písmeno "i". Klikněte na něj ,otevřete váš iPod. Zde jsou čtyři objekty-podívat se (look) a použití (use). Také si můžete uložit hru nebo nahrát uloženou pozici.Můžete také rychle procházet dialogy kliknutím na odkazy.Vždy se snažte prohlédnout své okolí a vyčerpat všechny dialogy.Jděte vpravo k My house a navolte si kurzorem ozubené kolo.Automaticky se teleportujete na kosmickou loď.

Poručík Robinson Boba omylem teleportuje na loď.Ale dříve, než může opravit svou chybu, je loď napadena piráty.Poručík manévrem zavelí k útěku, loď však narazí na rudou planetu.Poručík Robinson dostane infarkt a umírá. Bob se musí postarat o svou vlastní záchranu .Prohledejte mrtvého poručíka(ozubené kolo). Bob najde Multiverse Translator (MST zařízení),je to zařízení,které je schopné přeložit do univerzálního jazyka 98%  jazyků.Získáte také průkaz totožnosti (občanský průkaz), nadporučíka Robinsona.Klikněte na I v pravém horním rohu, otevřete váš inventář.Klikněte na "použití"look/ikona lupy/ v dolní části a pak klikněte na MST Translator nahoře.Klikněte na červené světlo v levém dolním rohu vašeho inventáře.Tím zařízení nastavíte tak,že budete rozumět všem jazykům ve vesmíru.Zavřete iPod.Poté vyjděte vlevo/exit/z kosmické lodi.

Rudá planeta

Bob se rozhodne planetu prozkoumat.Naštěstí není problém s dýcháním.Jděte doleva, do civilizace (civilizace).Přejděte po mostě a jděte doleva do města.Zde Boba přivítá hlemýžď jako zvířecí kontrolor La-Lu - a dva obří roboti.Hlemýžď vám řekne,že je zakázáno pohybovat se mimo město.Bob vysvětluje, že je quantumnaut a že jeho loď havarovala.Hlemýžď žádá o identifikační kartu.Klikněte za hlemýždě,po rozhovoru s ním projdete do další části ,kde Boba přivítá hologram, který odkazuje na zařízení vpravo.De deux je připojen k počítači,který vše na planetě řídí.Hologram vám vyjeví dlouhý příběh o Pyru, planetě u hvězdy Betelgeuse v Orionu. Vysvětluje, že Bob je ve městě Minaxith ,že kapitán se nazývá Pyra a že planeta je Tyrtarian.Jděte vlevo, směrem k centru města. První budova, kterou vidíte, je hrubá čtvercová stavba.Zkuste jít dovnitř,Bob je upozorněn na násilí.Vezměte si ze země železnou trubku (pipe).Jděte vlevo do Mining zone"dobývacího prostoru".U vchodu do dolu vidíte nějaké bedny a barely. Zcela vpravo vidíte uzavřenou nádobu,která je špatně utěsněná. Podívejte se na barel.Vezměte si železnou tyč z inventáře a použijte ji na špatně utěsněnou nádobu. Bob sundá víko a automaticky do inventáře získá kanystr s benzínem.Vstupte do dolu,Bob ke své hrůze vidí mrtvolu ležící na zemi.Klikněte na mrtvolu (ozubené kolo),Bob získá podivné hodinky do inventáře.Otevřete si inventář, vezměte si hodinky a klikněte jimi na Boba.Okamžitě se objeví hologram. Je to Neena. Vysvětluje, že pouze nositel hodinek vidí hologram a ,že může hovořit s Bobem, aniž by to okolí vidělo.Neena a její přátelé byli ve staré pyramidě Kandulith, hledají řešení jak svrhnout režim. Sahim,mrtvý muž,byl zasypán padajícími kameny, "říká Neena.Ta žádá Boba o pomoc.Promluvte si s Neenou/ikona bublin/ Neena vám řekne, že planeta je řízena DEUXem, velkým počítačem.Nový režim používá čipy, které implantuje do obyvatel. Bez tohoto čipu nemůžete cestovat.Vyjděte z dolu ven(exit) a jděte zpátky do přední části skladu (na náměstí).Jděte vlevo,vidíte budovu s neonovými světly nad dveřmi. Jedná se o místní bar.Jděte dovnitř.Promluvte si s barmanem,kterým je opět hlemýžď. Poté si promluvte s mužem napravo u baru.Dáte mu kanystr s benzínem,dá vám za něj 100 kreditů, v místní měně.Částka se objeví v levém horním rohu obrazovky jen v případě ,že kliknete vpravo na i/inventář/.Jděte vpravo, kde hraje kapela z města.Promluvte si s dvorním hudebníkem.Bobovi se jejich hudba nelíbí,nabídne k poslechu muziku z vašeho MePodu.Poté, co je hudebník nadšeným posluchačem, chce využít muziku od Boba. Souhlas, Bob dostane dalších 100 kreditů.Opusťte bar.Jděte od baru doleva, k 'Roundorama. Jedná se o vlakové nádraží,jsou tu velké skleněné trubice z jedné stanice do druhé.Promluvte si s La-Lu ,slimákem za pultem.Měsíční jízdenka na vlak stojí 200 kreditů . Až jí koupíte tak jděte doleva ke schodům a vstupte do vlakové soupravy.

Pyra  

Po krátké jízdě vlakem Bob přijede v doprovodu hologramu Neena na stanici Pyra.Projděte do velké kupole dovnitř.Bob je okamžitě zastaven Tyrtarianem s jeho ženou terminátorkou.Po rozhovoru projděte doprava do města.Jděte vpravo ,přijedete ke vstupu do kanalizace.Podívejte se kolem sebe. Vidíte čističe jak pracuje na odstranění graffiti ze zdi. Vedle něj je kbelík. Můžete také vidět velký poklop s rukojetí a rezavé kolo.Promluvte si s čističem.Přesvědčte ho o tom ,že má na víc než jen čistit zdi a že si zaslouží lepší práci.Když čistič odejde, tak si vezměte modrý kbelík a zkuste otevřít poklop.Bohužel je zkorodovaný.Vraťte se zpět na ulici (na náměstí).Jděte přímo za největší budovu na pravé straně/viz obrázek/, do centra města .Podívejte se kolem sebe. Vidíte několik strážných stát na stráži u modelu sluneční soustavy.Přečtěte si plaketu napravo u dveří. Jedná se o výzkumné centrum. Jděte dovnitř,nacházíte se v chodbě. Vidíte,že výtahové šachty jsou bez výtahových klecí.Je tu také čistící robot.Vezměte vědro z inventáře a dejte ho přes čidlo na hlavu robota.Robot spadne do výtahové šachty.Vpravo si vezměte čistící prostředek(aerosol).Vraťte se ke vchodu do stok.Použijte sprej na rezavé kolo na zdi.Pak klikněte na rezavé kolo,poklop se otevře a vstup do šachty kanalizace je volný.Klikněte na otevřený poklop(ozubené kolo) ,vstoupíte do kanalizace.Bob je až po kotníky v zeleném slizu.Jděte napravo,zde narazíte na zamčené dveře.Na zdi je klávesnice na použití kódu. Podívejte se na ni zblízka (ozubené kolo).Klikněte postupně na všechny tlačítka uprostřed odshora dolů.Dveře jsou nyní otevřené a můžete jít doprava.Hologram Neena hlásí, že trpí nedostatkem kyslíku. Má respirátor, ale ten nevydrží dlouho.Za dveřmi Bob narazí na velkého zeleného mutanta.Zprvu z něj jde strach a Bob uteče. Ale mutant se zdá být velmi přátelský a ochotný. Nabídne se , že Boba provede k bludišti.Projděte doprava tunelem k bludišti.Najděte žebřík v bludišti, který vede do skladu.Pokud vylezete po špatném žebříku, přijdete pravou stranou k bludišti znovu.Zde na obrázku máte správný žebřík,kterým se dostanete do skladu.Podívejte se kolem sebe.Ze země si vezměte circuit board.Napravo dole pod regálem si vezměte detector.Z krabice u spadlého regálu si vezměte astrolab.Na polici v regálu si vezměte neznámé zařízení.Otvorem ve zdi nalevo se vraťte do bludiště a z něj projděte do kanalizace.Jděte zpět doleva a vylezte po žebříku z kanálu ven.Projděte městem zpět až z kupole ven a pak na Roundorama. Nastupte a můžete vyrazit na další stanici.

Poušť  

Příští stanice je v poušti. Město, které zde leží bylo zničeno.Vzadu vidíte stánek se zelenou plachtou,jděte tam. Prodejci použitého vybavení se podařilo přežít.Promluvte si s ním.Nabídněte mu vše, co máte na prodej: POD, desku s obvody, detektor a astroláb. Bob dostane celkem 480 kreditů.Jděte zpět do Roundorama.Vystoupíte na příští stanici.

Pyramida  

Další zastávkou jsou starobylé pyramidy Kandulith. Vchod je uzavřen.Všude okolo v písku vidíte spoustu obrovských kamenů. Jděte nahoru za pyramidu/path/ a pak do ní vejděte.Podívejte se na basreliéf,který drží dvě sochy u zdi.Bob vidí čísla: 1 -10-2-9-8-7-3-5-6-4.V písku pod basreliéfem jsou tři dlouhé tyče. Jedna z tyčí je lopata. Vytáhněte ji z písku a vezměte  si jí.Jděte zpět do přední části pyramidy.V okolí pyramidy je celkem 10 hot stone-horkých kamenů.Nyní musíte na kameny kliknout v tom pořadí v jakém byli čísla na basreliefu/viz obrázek/.Pokud na kameny kliknete ve správném pořadí tak se otevřou dveře v přední části pyramidy.Vejděte dovnitř.Zde vidíte velkou kamennou hlavu s otevřenými ústy. Zkuste jít do úst. Bob odmítá vstoupit,jsou tu toxické plyny.Je potřeba plynová maska.Možná, že obchodník v poušti vám něco prodá.Použijte Roundorama,jděte k obchodníkovi a prodejte mu za 20 kreditů lopatu. Bob má nyní celkem 500 kreditů.Pak se zeptejte prodejce, co vám může nabídnout.Nabízí Biopak (biosuit). Přijměte ho,utratíte všechny své peníze .Použijte Roundoramu a jeďte zpátky do pyramidy.Projděte do pyramidy.Vezměte Biopak z inventáře a klikněte s ním na Boba.Nyní můžete v obleku projít skrz jedovaté plyny do otevřených úst.Ve spodní části pyramidy Bob skončí,náhle ztratil i hologram Neena.Jděte vpravo ke vchodu do bludiště.Projděte bludištěm,východ je v pravém horním rohu/viz video/. Stojíte před velkou modrou stěnou. V dolní části zdi vidíte crack (prasklina ve zdi).Vezměte si železnou tyč z inventáře a použijte ji na prasklinu.Hologram Neena vychází ven.Ona je jediná přeživší z povstalecké skupiny.V místě, kde byla uvězněna získala určitý druh žezla ,automaticky ho dá Bobovi.Jděte doprava,vidíte rampu na vozík .Kolejnice mizí do velké díry. Pokud Bob a Neena chtějí odejít, budou muset použít vozík.Na levé straně vozíku vidíte zařízení/device/, které slouží k pohybu vozíku. Použijte žezlo z inventáře na zařízení,tím ho umístíte do stroje.Pak klikněte na žezlo/ozubené kolo/Neena a Bob sednou do vozíku a po kolejích odjedou.

DEUX  

Po jízdě Bob a Neena přijedou do zeleného světa,kde rostou obří houby. Jedná se o podzemní svět.Jděte po pravé straně tunelu do kopce/path/Dorazíte k velké pevnosti s kulatým domy.Toto je místo, kde je DEUX!Vejděte do pevnosti,zjistíte, že DEUX je vlastně starý počítač Commodore 64 .Neena říká,že ho nelze přeprogramovat, protože virus byl do počítače vložen Tyrtariany a pouze oni mohou něco změnit. Promluvte si s DEUX.Pak jděte do kabiny vlevo.DEUX říká, že signál vysílání byl narušen,nemůže tak aktivovat kabinu.Bob si myslí, že za to může Biopak.Opusťte pevnost.Přejděte po levé straně od pevnosti do jeskyně/cave/.Je zde několik obrovských soch.Neena říká, že je to slavná "Shadow armáda". Jestliže se jim podaří aktivovat tyto sochy, pomohou zbavit Pyr od Tyrtarianů.Jděte vlevo,vidíte obrovský meč. Meč je tupý.Socha, která stojí na kopci má před sebou podstavec a na něm na vrcholu modrý klenot. Seberte drahokam (jewel)a opusťte jeskyni.Jděte zpátky ke vchodu do tunelu, odkud jste přijeli vozíkem.Jděte vpravo,kde vidíte plovoucí ostrov.Vidíte tu zjevení ve vzduchu. Promluvte si s ním.Je to duše/soul/Vezměte klenot z vašeho inventáře a použijte ho na ducha. Duše je nasávána do klenotu! Nyní máte klenot s duší.Vraťte se zpět do jeskyně s velkými sochami.Umístěte na podstavec před sochou na kopci klenot s duší.Velká socha na kopci ožívá. Neena mluví s Shadow Warrior a vysvětluje, že potřebuje pomoc.Neena říká Bobovi,že musí otevřít Ulmish portál pomocí DEUX.Jděte vlevo k velkému meči.Klikněte na něj/ozubené kolo/Po chvilce nastane změna.Meč je ostrý jako břitva. Použijete meč na Biopak,Bob je zbaven obleku .Vyjděte z jeskyně.Vraťte se k DEUX do pevnosti a vstupte do kabiny.Bob je teleportován do počítače.Jste v místnosti s čipy na čtvercové podlaze.Za vámi vzadu jsou  tmavé dveře.Projděte si je s šipkou kurzoru. V místnosti vidíte vzorce na podlaze, jeden na levé straně a druhý na pravé straně. 0 = (B + C) a P = (E + F).Oba vzorce si vezměte/ozubené kolo/Vraťte se do předchozí místnosti.Vezměte si dveře/ozubené kolo/,uloží se vám do inventáře.Vezměte si dveře z inventáře a přesuňte kurzor na zeď,jeďte zprava doleva, až uvidíte slovo 'wall' vložte dveře na stěnu.Nyní máte nové dveře,projděte dveřmi do místnosti šipkou kurzoru.Na podlaze vidíte vzorec N = (M + Q).Vzorec si vezměte/ozubené kolo/Vraťte se do předchozí místnosti.Opět si vezměte dveře do inventáře a pak je opět použijte na další kousek zdi směrem nalevo od umístěných dveří předtím.Projděte do místnosti a podívejte se na vzorec na podlaze E = (H + I).Vzorec si vezměte/ozubené kolo/Vraťte se do předchozí místnosti.Opět si vezměte dveře do inventáře a pak je opět umístěte na zeď směrem doleva od těch co jste jimi vstupovali do první místnosti se dvěma vzorci na podlaze.Objeví se vám dveře nad kterými je nápis"přístup odepřen" .Nemůžete jít dovnitř!Otevřete si inventář.Všimněte si, že první písmena vzorců dají slovo 'OPEN'.Použijte oba vzorce 0 = (B + C) a P = (E + F) na sebe,získáte nový vzorec(O + P).Použijte E-vzorec do vzorce-N,získáte nový vzorec(E + N) .Použijte vzorec (O + P) na vzorec (E + N),získáte nový vzorec K = (O + P) + (E + N).Použijte tento vzorec ve vašem inventáři na dveře,projděte do místnosti.Jste v červené místnosti.Zde najdete virus, který vypadá přesně jako Bob.Virus vidí Boba jako vetřelce a snaží se ho eliminovat.Promluvte si s virem.Řekněme, že s ním chcete mluvit, abyste ho poznali lépe.Zeptejte se ho na inteligenci a pak se zeptejte na otázku o existenci .Položte otázku, co bylo dříve, zda slepice nebo vejce.Toto je místo, kde kompletně virus zničí sám sebe.Opusťte místnost a vraťte se do DEUX.Bob říká sbohem Neeně a pak se vrátí do kabiny,vrátí se zpět do svého domova v jeho vlastním čase.Ale to není ještě konec.V bytě se objeví agent Smith,respektive agenti a Bob je odveden k soudu,kde je i Neena.Je to opravdu konec?

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Quantumnauts

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář