Jdi na obsah Jdi na menu
 

22. 4. 2000

TOPlist

Osudy dobrého vojáka Švejka/Pochoždenija bravogo soldata Jozefa Švejka/

Hra vyšla jen  v ruštině

22.4.2011 Autor návodu-Standa Madukas s vydatnou pomocí Karla Freye

Doma

Švejk si popovídá s paní Müllerovou,ta poté odejde.Podívejte se do bedny napravo, není tam nic zajímavého. Na stole nalevo si přečtěte noviny a vezměte si pohlednici/Jozefína zde popisuje nový prostředek na migrénu/ s portrétem císaře Františka Josefa 2.Jděte směrem do obrazovky,projdete do kuchyně.Vezměte si zápalky na příborníku vpravo.Pak si vezměte ze stolu nalevo nůž/ten při odchodu z místnosti ven vrátíte zpátky na stůl/ a promluvte si s paní Müllerovou,která vaří.Vyčerpejte všechny možnosti dialogu a pak vyjděte dveřmi nalevo ven na dvůr.

Hospoda

Na stěně hospody/je naproti vám/napravo je leták.Leták si vezměte,přečtete si ho,a pak jděte do hospody. Promluvte si s hostinským Palivcem,Švejk pije pivo,promluvte opět s hostinským.K rozhovoru se připojí i sedící muž napravo u stolu.Jděte k němu/je to tajný agent/ a z inventáře mu dejte leták.Ten si ho přečte a poté Švejka automaticky odvede na policejní stanici k úředníkovi,který Švejka vyslechne a pak ho propustí.Venku jděte do dveří napravo,promluvte s důstojníkem sedícím u stolu. Švejk se chce zaregistrovat jako dobrovolník ke službě v armádě,ale je odmítnut.Vyjděte ven jděte směrem k sobě ,zobrazí se vám mapa.Klikněte na Domov.Na dvoře jděte k muži který si prohlíží kulatý sloup s vylepenými plakáty napravo.Opět se vraťte do hospody,u pultu se napijte piva a vyjděte z hospody ven.Jděte napravo za hospodu a z hromady letáků na zemi si jeden vezměte.Vraťte se do hospody a klikněte letákem na hostinského.Ten zavolá manželku .Vyjděte z hospody ven,vidíte odcházet paní Müllerovou.

Doma

Jděte domů,ze stolu si vezměte nůž a jděte do Švejkova pokoje vpravo,klikněte na bednu a použijte nůž na obsah bedny ,klikněte nožem na pravý horní roh bedny.Vytáhněte ven papír,je to šablona pro dekodování. Vraťte se do kuchyně a jděte do prostřední místnosti,je to místnost paní Müllerové. Otevřete kufr napravo,klikněte na malou skříňku z které si vezměte klíč.Podívejte se na pas ,na jméno Františka Müllerová.Pak se podívejte na fotoalbum na stole,je v něm jediná fotka s věnováním.Poté klikněte dole na střed vazby fotoalba,vytáhnete lístek,který se vám uloží do inventáře.Na stole je i lampa,klikněte na ní zápalkami a pak na lampu použijte pohlednici s receptem na migrénu.Na pohlednici se objeví tajné písmo.Vraťte se do kuchyně a jděte k peci.Nahoře vidíte malá dvířka,otevřete je,najdete malou skříňku.Použijte na ní klíček ,který jste našli v truhle paní Müllerové.Po otevření vidíte nahoře nápis a dole barevné trojúhelníky.Každé slovo v nápisu představuje i správné umístění barevného čtverce.Takže dole musí být čtverce v tomto barevném pořadí zleva doprava-červená, hnědá, žlutá, zelená,světle modrá, tmavě modrá, fialová.Rébus je to docela těžký,chtěl jsem vám zde popsat přesný postup,ale natolik jsem se v tom zamotal,že se mi to nechtělo popisovat od začátku znova.Až čtverce správně seřadíte,tak se vám otevře tajná přihrádka,vezměte si z ní pas.Tento je na jméno Frida Shtandbraun.

Hospoda

Jděte z bytu ven a jděte do hospody,kde si promluvte s hostinským Palivcem.Poté klikněte na obraz nad hlavou Palivce,ten řekne ,že obraz císaře otočil,protože na něj sraly mouchy.Tajný agent si chce Palivce odvést ,ale Palivcova žena začne plakat.Poté přinese na stůl ,kde sedí tajný agent účtenku,která je napsaná na letáku.Klikněte na džbánek piva na stole,kde sedí agent,tím účet znehodnotíte.

Policejní stanice

Za tento zločin je Švejk odveden na policejní stanici a je zavřený do basy.Nejprve klikněte na muže co sedí u dveří,má černé vlasy.Opakovaně s ním promluvte,Švejk mu dá ránu a uspí ho.Pak si promluvte s mužem nalevo co má knírek.Pak klikněte na okénko na dveřích,přijde dozorce.Promluvte s mužem nalevo a opět klikněte na okénko na dveřích,budete odveden k policejnímu úředníkovi.Promluvíte s ním a opět budete odveden do cely.Promluvte si nadvakrát s mužem nalevo,nejprve ho požádejte o pomoc a pak mu řekněte váš plán.Opět klikněte na okénko na dveřích,budete odveden k policejnímu úředníkovi.Klikněte na spodní západku na okně a pak otevřete dveře vpravo.Průvan rozhází papíry po místnosti,úředník se sehne a vy si vezměte z jeho stolu zprávu tajného agenta,v inventáři se na ní podívejte/pravé myšítko/.Klikněte na dveře vpravo,úředník vám dovolí opustit místnost a vrátit se do cely.Klikněte zprávou z inventáře na muže s knírkem,promluvte s ním a až vyčerpáte všechny možnosti dialogu ,tak opět klikněte na okénko na dveřích.Budete odveden k úředníkovi.Promluvte s ním a pak až vyjdete ven,tak na mapě klikněte na domov.

Hospoda

Jděte hned do hospody.Palivcova žena stále brečí,až se vypláče tak s ní promluvte.Mluvte s ní tak dlouho dokud nevyčerpáte všechny možnosti dialogu.Poté začne Palivcová utírat pult a přestane brečet.

Doma

Vyjděte z hospody a jděte domů,kde si promluvte s paní Müllerovou.Za dveřmi vašeho pokoje je slyšet podezřelý zvuk,takže na dveře klikněte a pak klikněte na klíčovou dírku.V místnosti vidíte muže a ženu,co tam asi dělali?Vyjděte z bytu ven,jděte na mapu a jděte do nemocnice sv. Václava.

Nemocnice sv. Václava

Klikněte na okénko hlídače napravo od brány.Promluvte s ním o všem,vyčerpejte všechny témata a pak projděte branou dovnitř,kde si v chodbě promluvte s jeptiškou Monikou.Až vyčerpáte všechny témata, tak vstupte do dveří nalevo.Sedí tu doktor s kterým promluvte o tom,že byste rádi navštívili pacienta Palivce,poté automaticky jeho kancelář opustíte.Z inventáře použijte lístek,který jste vytáhli z vazby fotoalba a použijte ho na jeptišku Moniku.Na lístku je zmiňované jméno jeptišky Moniky.Poté klikněte na jeptišku cestovním pasem na jméno Frida Shtandbraun. Opět jdeme do kanceláře vedoucího lékaře nalevo a požádejte jej, abyste mohli navštívit nemocného Palivce,opět vás vyhodí. Odejděte z nemocnice(jděte dolů na obrazovce) a znovu navštivte hostinec.

Hospoda

Promluvte si s tajným agentem Bretschneiderem o dvojici ve Švejkově místnosti,agent odmítne pomoc.Jděte si stěžovat na Bretschneidera na policejní oddělení.Promluvte s úředníkem,Vysvětlete mu situaci,úředník pošle dva četníky do bytu paní Müllerové zkontrolovat situaci.

Doma

Jděte tedy domů,jděte ke dveřím do Švejkovy komnaty,podívejte se klíčovou dírkou/v místnosti už nikdo není/ a pak do místnosti vstupte.Seberte z podlahy pudr smíchaný s kokainem.Podívejte se do truhly,je prázdná.Jděte do pokoje paní Müllerové, prohlédněte si její postel a vezměte si pohlednici, přečtěte si ji.Vyjděte z domu a jděte do hospody.

Hospoda

Promluvte si s paní Palivcovou a zeptejte se jí na cigarety.Ona vám dá cigarety na pult,vezměte si je.Potom promluvte o všech tématech s bývalým spoluvězněm, který sedí u stolu .Pak mu ukažte pudr s kokainem a pokračujte v konverzaci. Opusťte hostinec a jděte do nemocnice sv. Václava.

Nemocnice sv. Václava

Dejte strážnému cigarety/klikněte jimi na okénko / a pak od něj získejte informace, které potřebujeme.

Hospoda

Vraťte se do hospody a promluvte znovu se spoluvězněm.

Nemocnice sv. Václava

Poté jděte zpátky do nemocnice a na jeptišku Moniku použijte pohlednici, která byla nalezena pod polštářem v pokoji paní Müllerové.Poté promluvte s Monikou o všem,vyčerpejte všechny témata,jeptiška Monika poté přivede Palivce.Promluvte si s Palivcem o všem,vyčerpejte všechny témata a pak si promluvte s Monikou.

Hospoda

Vraťte se do hospody a promluvte si s paní Palivcovou.Na pult vám položí hospodské tácky.Poté si promluvte s důstojníkem,který sedí u stolu. Když důstojník zvedne půllitr piva,tak rychle klikněte na tácek na stole,tím si ho vezmete.Pak klikněte na baru na další tácky ,je tu puzzle,kdy musíme složit z tácků portrét císaře. Začněte sestavování od hlavy. Chcete-li otočit táckem tak klikněte na pravé tlačítko myši.Tácky dáváme vedle sebe,nesmí se překrývat.Zde máte obrázek,jak správně z tácků císaře sestavit.Až obrázek sestavíte,tak na něj klikněte.Tím tácky otočíte.Na zadní straně portrétu je viditelný nějaký nápis. Použijte na nápis štítek pro dešifrování z inventáře. Po přečtení zprávy Švejk chápe, že je třeba zachránit Palivce z nemocnice. Promluvte s Palivcovou a pak jděte do nemocnice.

Nemocnice sv. Václava

Jeptišce Monice dejte pas na jméno Frida Shtandbraun.Švejk se automaticky převlékne do pyžama.Jděte do pokoje napravo.Ocitnete se v pokoji s dalšími pacienty.Přečtěte si poznámku na stěně,klikněte na budík na stolku,ten začne zvonit.Pak si ze stolku vezměte tužku.Rychle seberte pacientovi na posteli háček a místo toho mu dejte z inventáře tužku. Promluvte s básníkem a poproste ho ať zarecituje báseň o životě (první v nabídce),jděte k budíku a klikněte na něj,ten začne zvonit.Až pacient s fousama bude zapíjet prášek,tak okamžitě klikněte na básníka a poproste ho, aby zarecitoval báseň o vlasti (druhá v nabídce). Důležité je, aby v okamžiku kdy básník začne recitovat, byl vousatý blázen zrovna za plentou. Až začne básník mluvit o Bismarckovi ,tak se blázen s vousy začne bít hlavou do zdi a do místnosti vtrhnou doktoři.Budou blázna krotit,jděte k nim a na toho vlevo použijte háček z inventáře,vytáhnete mu tak klíče z kapsy.Poté místnost opusťte.Na chodbě si promluvíte s jeptiškou Monikou.Po rozhovoru otevřete dveře nalevo pomocí klíčů z inventáře.Ze stolu si vezměte karafu s vodou, Klikněte na vařič a použijte na něj zápalky. Jděte k vitríně u dveří a na zámeček použijte háček.Z vitríny si vezměte misku a dvě lahvičky.Jedná se o prototyp drogy číslo 13 a protijed na tuto drogu.Úkolem je přehodit etikety na lahvičkách.Jděte k vařiči,dejte na něj nejdříve misku a pak do ní dejte obě lahvičky.Poté do misky nalijte vodu z karafy.V misce to začne bublat.Klikněte na lahvičky,ty se postaví na stůl napravo a pak na ně opět klikněte,tím z nich sundáte etikety.Etikety znovu použijte na lahvičky,ale musíte je prohodit.Až Švejk řekne hotovo,tak to znamená ,že výměna proběhla v pořádku.Poté uhaste hořák/kliknete na horní část knotu/,vezměte si ze sporáku misku a dejte jí společně s lahvičkami zpět do vitríny a vitrínu zavřete.Karafu postavte na stůl.Vyjděte z místnosti do chodby.Použijte klíče na zadní místnost na pravé straně.Uvnitř místnosti si přečtěte knihu, která leží na stole . Vezměte si dva dráty,které vedou k vypínači nad knihou.Pečlivě zkontrolujte židli, určenou pro pacienty.Podívejte se na stůl napravo ,je tu přístroj elektrokonvulzivní terapie (ECT) .Vezměte si skalpel napravo a použijte ho na gumové rukavice na stole,uříznete tak konce prstů rukavic.S ustřiženými konci rukavic klikněte na červený drát,který leží na přístroji,tím konce izolujete. Připojte červený izolovaný drát na přední část přístroje.Poté vezměte černý drát z inventáře a klikněte jím na červený drát na přístroji. Poté klikněte na nohu židle,tím propojíte židli s přístrojem.Totéž udělejte i s druhým černým drátem z inventáře.Upozornění-černé dráty musíte propojit s nohou židle tak,že černý drát nalevo musí být připojen na pravou nohu židle/z našeho pohledu/a černý drát napravo musí být připojen na levou nohu židle.Nyní je přístroj připraven k testování.Dejte skalpel zpět na místo a jděte zpět na oddělení.Švejk automaticky pohodí klíče na zem,přijdou do místnosti doktoři a odvedou Švejka do místnosti s křeslem.Palivec sedí v křesle a doktoři začnou pracovat.Hlavní doktor nejprve vyslechne Švejka a když neuspěje s jeho přiznáním, zkusí dát Palivcovi elektrošoky, aby se přiznal on. (Pokud jste v kanceláři hlavního doktora zapomněli dát nějakou věc zpět na své místo, nebo jste zapomněli zavřít vitrínu, hlavní doktor Švejkovy záměry odhalí a Švejk se proto ke všemu přizná. Pokud jste pro změnu špatně zapojili kabely vedoucí z ECT přístroje do křesla - místo do nohou křesla do jeho opěrek, Palivec během elektrošoků zemře. V obou případech začínáte znovu v místnosti s blázny)Palivec vydrží několik elektrošoků,pomočí se a poté je Švejk propuštěn.

Doma

Švejk přijde domů,pozdraví paní Müllerovou a jde si hned lehnout.Až se Švejk probudí tak se podívejte do truhly,všechny věci jsou zpátky v truhle,vyjděte z místnosti a promluvte s paní Müllerovou o všem.Vyjděte z bytu a jděte do hospody.

Hospoda

Po projednání všech tématech s hostinským se vraťte domů a opět promluvte s paní Müllerovou.Vraťte se do hospody. Jakmile se objeví Švejk v hospodě, hostinský mu nalije pivo a pak mu řekne, že jméno Otto Katze. Jděte na policii.

Policejní stanice

Na mapě jděte tam co je policejní stanice,jděte do dveří napravo,promluvte s důstojníkem sedícím u stolu. Švejk se zeptá na Otto Katze. Zalžete důstojníkovi/druhá odpověď/,že vám Katz dluží 10 korun.Důstojník vám řekne,že neví ,kde Katz je.Vraťte se domů.

Doma

Promluvte si s paní Müllerovou,dá vám povolávací rozkaz na frontu.Vyjděte z domu ,jděte k muži který si prohlíží kulatý sloup s vylepenými plakáty napravo,promluvte s ním.Opět se vraťte k důstojníkovi se kterým jste mluvili ohledně Katze a dejte mu povolávací rozkaz z inventáře.

Nemocnice

Automaticky se ocitnete v nemocnici,kde Švejka prohlédne doktor a na revma nasadí tu nejlepší věc-klystýr.Až doktor odejde tak,jděte doprava ke skříni a vezměte si nočník pod skříní.Automaticky se v místnosti objeví baronka.Až přijde ke Švejkovi tak až se ho zeptá co by potřeboval nejvíce , řekněte,že pilník na nehty/druhá odpověď v nabídce/Baronka dá Švejkovi pilník a až odejde společně s doktorem ,tak si promluvte s pacientem nalevo.Pak klikněte na spáče napravo,od pacienta nalevo se dozvíte,že spáč má ve skříňce schované klobásy o které se nechce s nikým rozdělit.Klikněte tedy na skřínku se zámkem vedle postele spáče,zobrazí se vám detail skříňky.Na postranní stěnu použijte pilník,respektive pilník použijte na čtyři šrouby.Pak na postranní stěnu skříňky klikněte ,vezměte si ze skříňky klobásy a dejte zpátky postranní stěnu skříňky.Klobásy umístěte nahoru na prosklenou skříňku/tam co jste si vzali nočník,musíte klobásy umístit na skříňku a ne do skříňky/.Pak použijte nočník na postel,kde chrápe lakomec,kterému jste ukradli klobásy.Až se posadí na postel,tak na něj klikněte.Podívá se do své skříňky a začne řvát,že byl okraden.Přiběhne doktor s pomocníkem,prohledají místnost,ale nic nenajdou.Lakomec je odveden na očistnou proceduru,vy klikněte na klobásy na skříňce a pak jimi klikněte na pacienta nalevo.Oba se dobře nažerou.Ráno přijde opět baronka/klobása je stále na skříňce nahoře/,Švejk jí vrátí pilník a pak odejde s baronkou a doktorem do kostela ke zpovědi.

Kostel

Nejprve si vezměte modrou stuhu, kterou je oddělen vchod k oltáři.Jděte k oltáři,dotkněte se trnové koruny na hlavě ukřižovaného Krista, a pak smyjte krev v nádobce svěcené vody nalevo/voda musí zčervenat/. Promluvte s knězem, a pak mu dejte modrou stuhu z inventáře.Kněz vám dá na oplátku kalich. Velmi opilý kněz začne z kazatelny své moralistní kázání.Ze židle na které seděl si vezměte nůž.Kalich použijte na červenou svěcenou vodu.Klikněte na stůl vedle na kterém stojí kalich a svíčka.Na svíčku použijte nůž,svíčku nakrájíte na jednotlivé kousky.Kousky si vezměte a jděte ke kazatelně.Klikněte na horní okraj kazatelny,který je zdobený vyřezávanými z kříži.Na tyto kříže klikněte nakrájenými  kousky svíčky,získáte tak svíčkové oplatky s reliéfem.Poté na kněze klikněte postupně svíčkovými oplatky s reliéfem a pak svěcenou vodou s krví.Pacienti a vojáci v kostele budou mít značné zdravotní problémy,Švejk je poté odveden z nemocnice a nastoupí do služby kaplana/kněze/Katze.

Kaplanův byt

Ocitnete se v bytě opilého kaplana.Podívejte se na stůl u okna,je na něm bible,prolistujte jí,vidíte,že jsou tu vytržené stránky.Vezměte si papír ze stolu.Promluvte si s opilým kaplanem a pak odejděte vpravo na mapu a zase se vraťte.Kaplan už v bytě není, klikněte na konvici zápalkami z inventáře,až konvice začne vařit a bude z ní unikat pára ,tak na ní klikněte papírem.Objeví se tajné písmo,dopis si přečtěte. Vypněte konvici ,opusťte byt a projděte vpravo na mapu,kde jděte do hospody.

Hospoda

Promluvte s hostinským Palivcem a pak mu ukažte dopis,Palivec si ho nechá. Vyjděte z hospody a jděte domů. V kuchyni si promluvte se sestrou paní Müllerová. Automaticky vyjdete z bytu ven a pak se opět vraťte.Dvakrát nahlédněte do klíčové dírky Švejkovy místnosti napravo.Pak se podívejte se do malého otvoru nad kamny. Vezměte si z krabičky obálku.

Kaplanův byt

Potřebujeme se na dopis podívat,takže se vraťte do bytu kaplana,zapalte konvici zápalkami a použijte obálku na vařící konvici. Tato zpráva není tak jednoduchá,jako ta předchozí, tato je šifrována. Podívejte se na čísla v pravém horním rohu 1188. Vypněte konvici a otevřete Bibli na straně 1188.Použijte šifrovaný dopis na tuto stránku ,získáte dekódovanou zprávu.Zavřete Bibli ,na stole vidíte lahvičku lepidla vpravo. Naneste lepidlo na obálku a pak vložte do obálky zašifrovanou zprávu.

Hospoda

Jděte zpět domů ,vidíte zatčení paní Müllerové. Jděte do hospody,promluvte s Palivcem.Dá vám dopis,který si přečtěte,uloží se vám do inventáře.Opusťte hostinec, Vraťte se do bytu kaplana.

Kaplanův byt

Dejte mu dopis,který jste našli u paní Müllerové nad kamny.Kaplan si ho prostuduje a pak pověří Švejka ,aby nalezl kaplanův oltář .Kaplan z bytu odejde,následujte ho a jděte k hostinci.Zaklepejte na dveře oranžové domu nalevo,nikdo neotevírá. Jděte do hospody a promluvte si s Palivcem. Opustťe hostinec a jděte na mapě do nové lokace, do kostela.

Kostel

V kostele odstraňte z levé zdi kříž.Podívejte se na sochu Panny Marie nalevo a na ukřižovaného Krista. Jděte ven na ulici a jděte do pravé části obrazovky. Podívejte se na zavřené dveře u kapličky,na zámek použijte kříž z inventáře. Otevřete dveře a vezměte si polní oltář. Zavřete dveře a podívejte se na bílého psa mezi hroby. Vraťte se do bytu kaplana.

Kaplanův byt

Promluvte s kaplanem,dejte mu oltář.Pověří vás novým úkolem-získat pohár.Projděte zpátky na mapu a jděte do bytu poručíka Lukáše,je to nová lokace na mapě.Automaticky si Švejk promluví s poručíkem Lukášem a pak na mapě jděte na vlakové nádraží,kde si promluvte s kaplanem.Opět se vraťte do bytu poručíka Lukáše,dostanete automaticky pohár,který si Švejk vezme.Jděte zpátky na vlakové nádraží a dejte kázajícímu kaplanovi pohár.Klikněte na oltář,vezmete si zrcátko.Na mapě jděte do kostela.Jděte k soše Panny Marie nalevo a položte jí do ruky zrcátko.Zrcátko odráží sluneční světlo a to míří na nohu ukřižovaného Krista. Jděte k němu a klikněte na nohu,najdete dopis,který si přečtěte.Dopis se vám uloží do inventáře.Vezměte si zpět zrcátko z ruky Panny Marie nalevo a vraťte kříž zpátky na stěnu nalevo.Vyjděte z kostela a na mapě jděte do bytu kaplana.

Kaplanův byt

Promluvte si s kaplanem,vyjděte z bytu a jděte na nádraží.Nikdo tu už není,jen oltář.Vraťte se na mapu,jděte do bytu kaplana,ale ten tu není,takže opět jděte na mapu a jděte do bytu do nadporučíka Lukáše.

Byt nadporučíka Lukáše

U stolu se hraje oko.Nejprve si z podlahy vezměte dvě esa. Na stole je lepkavá lahev vína. Nyní musíme pozorně sledovat hru.Vždy když poručík rozdá kartu,tak ta na chvilku zůstane ležet na stole před kaplanem.V tu chvíli na ní klikněte lepkavou lahví a pak esem z inventáře klikněte na kaplana.Až to takhle uděláte 2x tak kaplan prohraje Švejka v kartách.V animaci pak uvidíte nádraží ,na něm stojí dáma,tajný agent a muž u oltáře.Dáma odejde za důstojníkem vedle policejní stanice a tajný agent s mužem u oltáře odejdou do bytu paní Müllerové.Z bytu kaplana se vraťte zpět do bytu nadporučíka Lukáše.Promluvte si s poručíkem Lukášem,ten poté odejde z bytu.Klikněte na sklenici s vínem na stole,Švejk sklenice uklidí.Projděte do ložnice napravo,klikněte na komodu u postele a pak klikněte na spodní zásuvku,najdete tu hambaté fotky slečen.Opusťte byt a jděte do kostela.

Kostel

Jděte k soše Panny Marie nalevo a položte jí do ruky zrcátko.Zrcátko odráží sluneční světlo a to míří na nohu ukřižovaného Krista.Jděte k němu a klikněte na nohu,najdete nový dopis,který si přečtěte.Dopis se vám uloží do inventáře.Vezměte si zpět zrcátko z ruky Panny Marie nalevo a na mapě jděte do hostince.

Hospoda

Třikrát promluvte s Palivcem a pak se vraťte do bytu poručíka Lukáše. Ten není ještě doma,takže se vraťte na mapu a jděte na bulvár.

Bulvár

Snažte se promluvit s dívkou,ale ta se vybavovat nechce,vidíte psa u jejích nohou. Vraťte se do bytu nadporučíka Lukáše.

Byt nadporučíka Lukáše

Poručík ještě není doma,jděte ke dveřím,někdo klepe.Objeví se dáma a shání se po poručíkovi,Švejk jí vyhodí z bytu.Dáma ještě jednou zaklepe na dveře,Švejk jí řekne,že neví ,kde je jeho pán.Jděte na vlakové nádraží.

Vlakové nádraží

Vyslechnete rozhovor mezi kaplanem a tajným agentem, vraťte se do bytu nadporučíka Lukáše. Jděte ven z bytu,objeví se tu nadporučík Lukáš s dámou,kterou Švejk vyhodil. Po jejich odchodu vyjděte z bytu a jděte do bytu kaplana.U kaplana je společnost,takže se vrátíte na mapu.Jděte zpátky do bytu nadporučíka Lukáše a opět se vraťte do bytu kaplana.Je tu i dáma ,která sháněla nadporučíka Lukáše.Jděte zpátky do bytu nadporučíka Lukáše a promluvte si s dámou.Vyjděte z bytu a jděte do do hospody.Dejte si pivo a pak se vraťte zpět do bytu nadporučíka Lukáše.

Byt nadporučíka Lukáše

Dáma na Švejka volá z ložnice,jděte do ložnice.Poté si Švejk s dámou udělají hezkou chvilku ve které se podíváte co dělají ostatní.Až bude po všem ,tak si s dámou promluvte,vezměte si dopis z komody a přečtěte si ho.Vyjděte z bytu a jděte na mapě ke Švejkovi domů.Promluvíte si se sestrou paní Mullerové a pak opustíte byt.Vraťte se do bytu nadporučíka Lukáše.Jděte do ložnice,ve dveřích se objeví dáma ,která z bytu odchází.Do toho přijde i nadporučík Lukáš.Dáma z bytu odejde,jděte za ní na vlakové nádraží,kde s ní promluvte,rozloučíte se s ní.Vraťte se do bytu nadporučíka Lukáše,ten sedí u stolu.Promluvte si s ním a volte postupně taková témata,aby vás pověřil sehnáním nového psa. Nejkratší správný průběh rozhovoru je následující:

-          promluvit si s Lukášem

-          „válka“ (1)

-          „práce“ (2)

-          rozhovor se ukončí

-          promluvit si s Lukášem znovu

-          „popovídat si“ (4)

-          „pinč“ (3)

-          volby v rozhovoru se rozšíří na šest témat

-          nyní je potřeba pečlivě volit kombinaci prvních pěti témat a až Lukáše přesvědčíte, že by se dalo o novém psovi uvažovat, tak zvolte poslední téma

-         „zeptat se na psa“ (1)

-          „o pucflekovi“ (3)

-          „o válce“ (4)

-          „o ženských“ (3)

-          „najít nového psa“ (5)

Až nadporučík Lukáš svolí Švejkovi koupit nového psa, opusťte byt a jděte na bulvár, kde jsme viděli dívku se psem.

Bulvár

Chcete-li uspět, Švejk musí vést rozhovor s mladou dámou takto:

Omlouvám se,promiňte (1)

Jak se dostanu na Žižkov? (5)

Z Protivína (3)

Seznámit se( 4)

Pes( 3)

Co žere pes?( 5)

Dramatické rozuzlení

Zjistíte,že pes žere jen vařená  játra. Jděte do hospody a požádejte o játra Palivce. Z hospody jděte ke kostelu,doprava na hřbitov za kostelem, kde jsme viděli zatoulaného bílého psa. Klikněte na psa játry z inventáře.Pes ucítí játra ,sežere je a pak jde za Švejkem. Jděte na mapě na bulvár, pejsek od paničky se přidá k vašemu pejskovi.Projděte znovu na mapu a jděte do bytu nadporučíka Lukáše. Promluvíte si s nadporučíkem Lukášem a pak oba společně s pejsky vyjdete z bytu.Na mapě jděte zpátky na bulvár.Objeví se tu tlustý generál,kterému ukradený pejsek patří a pěkně nadporučíkovi Lukášovi nadává.Švejk se automaticky vrátí do bytu nadporučíka Lukáše.Projděte do ložnice,klikněte dopisem z inventáře ,který vám dala dáma/přítelkyně nad.Lukáše/na vaničku napravo od fotoaparátu na stole.Švejk v pravé části ložnice vyrobí kopii dopisu.Vyjděte z bytu a jděte do bytu kaplana Katze.Třikrát s ním promluvte,stále si hraje s pistolí.Poté jděte do kostela,jděte k ukřižovanému Kristovy a dejte mu do levého nártu  kopii dopisu.Vraťte se do bytu kaplana Katze.Ten se zastřelil,takže si vezměte z podlahy revolver. Vraťte se do bytu nadporučíka Lukáše.Ten je nasranej a vlepí Švejkovi dvě facky.Po rozhovoru s nadporučíkem jděte do hospody a promluvte s Palivcem opakovaně. Kopněte do sebe pivo a pak jděte na mapu a na vlakové nádraží.Promluvte si s nadporučíkem Lukášem,opět Švejka zfackuje a ten odejde do bytu nadporučíka Lukáše.V bytě už jsou dva vojáci se zbraněmi,tajný agent,dáma a taky sestra paní Mullerové.Použijte revolver z inventáře na jednoho z vojáků ,Švejk postřílí všechny přítomné v místnosti a pak se odebere i s kufry na vlakové nádraží.Nadporučík Lukáš vlepí Švejkovi další facku a pak Švejk i s kufry nastoupí do vlaku ,směr frontová linie.Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Osudy dobrého vojáka Švejka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář