Jdi na obsah Jdi na menu
 

TOPlist

Carol Reed Mystery 9-Cold Case Summer

20.3.2013 Autor návodu-Standa Madukas

Hra je nelineární. Hlavní menu je přístupné po stisknutí klávesy ESC. Mezerník zobrazuje všechny aktivní místa na obrazovce.


Švédský premiér Olof Palme byl střelen do zad 28. února 1986 v centru Stockholmu. Případ je stále nevyřešený.Klikněte na skip section, Carol Reed vzpomíná…..

Home

Rozhlédněte se kolem sebe v ložnici. Zkontrolujte klauna na posteli.Otočte se ke dveřím/na klice jsou pověšené věci/,projděte dveřmi do obývacího pokoje. Klikněte na tablet na jídelním stole. Stiskněte tlačítko na tabletu. Přečtěte si zprávu od Stiny. Carol nechala mobilní telefon v jejím obchodě. Nová lokace se objeví  na mapě.Vstupte do místnosti vpravo a podívejte se zblízka na počítač napravo.Vezměte si mini baterku vlevo od monitoru. Vyjděte z místnosti ,projděte do chodby a jděte do dveří s nápisem WC.Jste v koupelně,která se rekonstruuje.Otočte se vlevo.Seberte tužku z podlahy. Vyjděte z koupelny do chodby a projděte naproti do kuchyně.Otočte se vlevo a vezměte si nůžky na stole,vedle šicího stroje.Projděte zpátky do chodby,vyjděte dveřmi ven z bytu a na mapě jděte do…..

Stina’s Store

Promluvte si se Stinou,nějak nám holka pohubla a zkrásněla. Stina chce hrášek ze zahrádky (nové místo v mapě). Vezměte si mobilní telefon. Na mapě jděte do…..

The Allotment

Jděte kupředu jednou a pak odbočte doleva. Jděte kupředu 2x a doleva. Vyberte si hrášek. Otočte se ,jděte dvakrát kupředu a pak doleva.Přesuňte kámen na stojanu a vezměte si klíče . Otočte se vpravo,použijte klíče na visací zámek u kůlny. Vstupte do místnosti. Otevřete zásuvku vpravo. Vyjděte z kůlny,zvoní vám mobilní telefon.Stiskněte zelené tlačítko na telefonu . Promluvte si s tajemným mužem, který se chce setkat na haldě Graffiti (nové umístění na mapě). Otočte se vlevo,jděte 2x vpřed,otočte se vlevo a na mapě jděte do…..

Graffiti Heap

Jděte vpřed, vpravo, dopředu dvakrát, vlevo a vpřed ke graffiti zdi.Odbočte doleva a uvidíte 2 popelnice. Jděte doleva od popelnic k červené budově a promluvte si s X. Nechce se ukázat ,X říká, že může dát Carol případ, který ji udělá slavnou. Carol odmítne. Vraťte se stejnou cestou zpátky k exitu ,automaticky se Carol ocitne v  suterénu svého domu.

Home

Vstupte do dveří před sebou. Jděte kupředu a podívejte se vpravo. Vezměte si drahé mýdlo v modré láhvi. Otočte se doleva ke sprše,Carol se automaticky vysprchuje a poté se ocitne v ložnici. Přejděte k posteli,klikněte na klauna ,Carol odhrne přikrývku, ulehněte ke spánku. Probudí vás zvonění mobilního telefonu. Podívejte se vlevo a na mobilu klikněte na zelené tlačítko.Volá Samuel Rinkman z Norrköpingské policie. Ptá se na Harriho Mickelsena. Byl nalezen uškrcen na Flat Iron River v těsné blízkosti Wire Lookout (nové umístění na mapě).Vyjděte z ložnice a jděte do obývacího pokoje. Použijte tablet na stole. Zjistíte další informace o Harri Mickelsenovi. Klikněte na text a Carol říká, že zná někoho, kdo podniká v prostituci(nové umístění na mapě).Klikněte na odkazy Olof Palme a Christer Pettersson. Dozvíte se, že Christer byl odsouzen za zabití Palmeho. Vyjděte z bytu a na mapě jděte do….

Wire Lookout

Jděte k rozhledně před vámi a pak kolem ní jděte vlevo dopředu k vodě.Otočte se vlevo,sejděte po schodech a pak se otočte.Vezměte si drátěný kartáč ze schodů. Vraťte se zpátky k exitu a na mapě jděte do……

Graffiti Heap

Jděte vpřed, vpravo, dopředu dvakrát, vlevo a vpřed ke graffiti zdi.Odbočte doleva a uvidíte 2 popelnic. Jděte doleva od popelnic k červené budově .Klikněte na červenou skříň pomalovanou graffiti a seberte u dřevěných palet poznámku ,která Harrimu spadla na zem. Zkontrolujte ji v inventáři/pravé myšítko/ vidíte, že je psána v Morseově abecedě. Vraťte se zpátky k exitu a na mapě jděte do….

Amber’s Apartment

Promluvte si s Amber. Neví, kde Harri žije, ale říká, že pracoval na Pamplestone- čerpací stanici (nové umístění na mapě).Na mapě jděte do…..

Pamplestone

Vstup do budovy ,jděte kupředu a zkontrolujte stoleček vlevo od dveří. Vidíte, že je plný nářadí,je tu i kladivo. Pamatujte si, že je tady. Odbočte doleva ,vidíte zamčené dveře. Otočte se zpět doprava a jděte kupředu do další místnosti. Jděte přímo na zadní stranu místnosti a zkontrolujte velké pece vpravo. Levé dveře pece nelze otevřít.Otočte se doprava a jděte dopředu na druhou stranu místnosti. Podívejte se vlevo na uhlí na podlaze. Seberte měděný drát omotaný kolem kusu dřeva. Použijte nůžky z inventáře na drát,získáte měděný drát. Vstupte do místnosti vpravo.Podívejte se zblízka na pracovní stůl vlevo. Vezměte si obrázek. Otočte ho,přečtěte si poznámku od Rity. Vraťte se zpět k exitu a na mapě jděte do….

Stina’s Store

Promluvte se Stinou ,automaticky jí dáte hrášek. Stina říká, že budova na obrázku by mohla být jednou z památek (nové umístění na mapě). Jděte do….

Aurora Monument

Jděte vpřed, vpravo a vpřed ke stavbě.Projděte stavbou na druhou stranu a přečtěte si poutač vpravo. Zjistíte další informace o chrámu Aurora s nástropní malbou (nové umístění na mapě). Vraťte se zpět k exitu a na mapě jděte do….

The Aurora Temple

Projděte do chrámu. Podívejte se na andílky na stropě. Seberte objektiv vedle mísy v centru. Otočte objektiv,získáte telefonní číslo. Pomocí mobilního telefonu/klikněte na něj v inventáři pravým myšítkem a klikněte na číslo vedle mobilu/ zavolejte na toto číslo. Promluvte si s Ritou. Zjistíte, kde Harri bydlel (nové umístění na mapě). Vraťte se k exitu a na mapě jděte do….

Harri’s Apartment

Vstupte do budovy. Přečtěte si štítek a zkuste kliku u dveří. Je zamčeno. Otočte se ,sejděte po schodech z budovy .Venku zahněte vpravo a jděte vpřed. Otočte se vpravo a jděte kupředu.Otočte se vpravo,jděte vpřed a opět se otočte vpravo.Je tu zelený plot.Projděte jím až k balkonovým dveřím Harriho bytu,dveře jsou zamčené.Jděte dolů od balkonových dveří, odbočte vpravo a zkontrolujte okno vpravo. Projděte oknem do bytu. Otočte se doleva ,vidíte hry v policích. Opět se otočte vlevo ,vidíte klávesnici. Prozkoumejte vyříznutý karton na stole.Adresas obrázkem je odříznuta. Opět se otočte vlevo a podívejte se zblízka na uzamčenou krabici napravo od monitoru. Vezměte si papír s Morseovou abecedou. Otočte se vlevo a projděte do další místnosti,kde klikněte na knihy ve stolečku s lampou. Je tu leták o čerpací stanici Pamplestone . Otočte se dvakrát vlevo,jsou tu zamčené dveře.Otočte se vpravo a projděte do kuchyně až k oknu.Otočte se vpravo a zkontrolujte černé prasátko na vrchu komody. Vyjděte z kuchyně a jděte doleva do obývacího pokoje. Projděte do ložnice na levé straně. Otočte se vlevo. Podívejte se na plakát hub na dveřích. Opusťte ložnici. Zkontrolujte uzamčenou komodu vlevo od dveří do ložnice. Komoda je uzamčena. Zkontrolujte košík na časopisy, vlevo od pohovky. Klikněte na seznam úkolů, které Harri napsal. Zmiňuje Siggeho, rukopis Amber a Carol. Jděte k jídelnímu stolu,přejděte k bílé kuchyňské lince.Otevřete zásuvku a přečtěte si navrhované kapitoly z Harriho připravované knihy. Zmiňuje Siggeho a Crilleho. Odstupte od kuchyňské linky,dostanete textovou zprávu od Jonase. Vyjděte z bytu zadními dveřmi. Nyní můžete vstoupit do bytu těmito dveřmi kdykoliv. Vyjděte k exitu a na mapě jděte do

Amber’s Apartment

Promluvte si s Amber. Získáte další informace o autobiografii ,kterou Harri připravoval. Amber vám ukazuje první 2 stránky knihy. Zmiňuje se, kde se poprvé setkal  s Crillem. Otočte stránku a prohlédněte si fotku Sveavägen / Tunnelgatan , kde byl zabit Palme. Klikněte na adresu nahoře, kde k atentátu došlo (nové umístění na mapě). Vyfotografujte si obrázek,získáte snímek. Získáte další informace o Siggem,vlastníkovi kasina a drogového dealera. Na mapě klikněte na…..

The Olof Palme Murder Scene

 Carol říká, že musí zavolat Jonasovi. Pomocí mobilního telefonu zavolejte Jonasovi.Objeví se nová lokace na mapě.Jděte tedy do……

The Pyramid Elm Park

Promluvte si s uniformovaným Jonasem. Získáte klíč ke starému autu Jonase. Objeví se nová lokace na mapě,jděte do…..

Steiner Parking Lot

Jděte kupředu,otočte se k  černému autu vlevo. Pomocí klíče otevřete zámek dveří. Použijte klíč na zapalování. Auto nenastartujete. Vezměte si zpět  klíče od auta. Vystupte z auta,jděte do zadní části,otevřete kufr a vezměte si klíč na svíčky.Jděte dopředu,otevřete kapotu a podívejte se na motor.Vytáhněte kabel zapalovací svíčky.Použijte klíč na bílou zapalovací svíčku. Klikněte na svíčku, vidíte že zapalovací svíčka je špinavá. Použijte drátěný kartáč na špinavou zapalovací svíčku. Odstupte od motoru,zapalovací svíčka a drát jsou automaticky vráceny zpět.Opět použijte klíč na zapalování. Auto nastartuje a na mapě jeďte do…….

The Olof Palme Murder Scene

Jděte kupředu a zahněte vpravo. Podívejte se na kytici květin na zemi. Podívejte se na květiny,vezměte si drát ,který drží žlutý květ rovně. Jděte 3x kupředu,přímo před vchod do tunelu Brunkeberg. Otočte se vlevo. Zkontrolujte sochu nalevo pod schody. Vyjděte vlevo po schodech,otočte se doprava a přečtěte si plaketu.. Píše se tu, co pachatel udělal po střelbě na Palmeho. On šel do ulice David Bagares,která byla přejmenována na Olof Palme Street. Jděte po schodech zpátky dolů a jděte vpravo do vedlejší ulice. Odbočte vpravo ,vidíte Best Hostel City. Otočte se vlevo a na exitu jděte na mapě do…….

Harri‘s Apartment

Projděte předními dveřmi do bytu. Otočte se ke dveřím a přečtěte si poštu ve schránce na dveřích.Píše se tu, že Harri má úložnou skříňku A14 na Norrköpingském Hlavním nádraží (nové umístění na mapě). Otočte se vlevo a jděte vpřed ke dveřím na WC. Otočte se 2x vpravo k zamčeným dveřím. Použijte měděný drát z čerpací stanice na klíčovou dírku. Pak použijte drát z květiny na klíčovou dírku. Uvnitř zkontrolujte kabát ,v kapse najdete poznámku o klíči ve spalovací peci druhého kotle (velká pec na nádraží). Podívejte se na kufřík v horní polici. Je na něm jméno Crille a čísla. Vyjděte z bytu na exit a na mapě jděte do…..

Pamplestone

Vstupte do budovy, jděte dopředu ke stolu s nástroji ,vlevo od vchodu do kotelny.Vezměte si kladivo. Přejděte do kotelny a jděte přímo k velké peci. Podívejte se zblízka na levé dveře. Zkontrolujte dvířka a potom použijte kladivo na dveře. Dveře se otevírají. Vezměte si Pamplestone klíč. Zavřete dveře. Vraťte kladivo tam co jste si ho vzali. Otočte se doleva a použijte klíč na zamčené dveře pod schody vlevo. Klikněte na jednu z rolí v pravé stěně. Vidíte, že je vymazáno písmo na spodu papíru. Použijte tužku na spodní část papíru. Klikněte na papír,otočíte ho.Je tu napsáno- Dejte tyto květiny na hrob Crillemu 13. dubna. Vraťte se zpátky k exitu a na mapě jděte do….

Harri’s Apartment

Projděte do bytu,jděte ke dveřím které vedou na WC a otočte se dvakrát doprava.Otevřete dveře do komory a klikněte na kufřík v horní polici.Stiskněte 1304. Kufřík se otevře .Klikněte na novinový výstřižek ,zjistíte, že Christer Pettersson je Crille. Přečtěte si dopis v obálce. Dozvíte se, že Crille zemřel a zanechal po sobě černé prasátko, šipky a šestihranný klíč. Přečtěte si návrh rukopisu Harriho. Klikněte na další dopis (nové umístění na mapě). Vezměte si šestihranný klíč a Crilleho klíč. Vyjděte z bytu k exitu a na mapě jděte do…..

The Aviation Administration

Projděte kupředu ke dveřím,je zamčeno. Jděte doleva,vpřed a doprava po trojici schodů až na chodník.Otočte se doleva ,jděte kupředu a otočte se doprava.Jděte vpřed,otočte se doprava a po štěrkové cestě jděte 2x vpřed.Otočte se vlevo a vyjděte dvakrát po kamenných schodech.Otočte se doprava a přečtěte si text na červeném stojanu. Dozvíte se o bunkru letectva na jižní straně hory. Sejděte zpátky na chodník,otočte se doleva a jděte až k exitu.Otočte se doleva,vidíte hlavní vchod do bunkru. Jděte až ke dveřím,na visací zámek použijte Crille key.Vstupte do bunkru,otočte se vpravo a na tmavou místnost použijte baterku z inventáře.Na dveřích otočte kolem a otevřenými dveřmi projděte kupředu.Jděte dvakrát kupředu a pak zahněte do první místnosti vlevo. Zahněte vlevo a pohněte cihlou # 2. Vezměte si mapu bunkru. Můžete sledovat svou polohu na mapě. Vyjděte z místnosti na hlavní chodbu a projděte až k rezavým dveřím na konci.Napravo je místnost,kde vidíte modré svíčky na zemi.Přesuňte cihlu# 3 vedle stříkačky na podlaze a vezměte si útržek papíru.Zvedněte pravý roh matrace ,vidíte kresbu věnovanou Christerovi. Otočte výkres a vidíte Kimovu novou adresu (nové umístění na mapě). Vyjděte z místnosti a zahněte vpravo. Podívejte se na rezavé ,zelené ,zamčené dveře s číslem # 27 v pravém horním rohu. Zkontrolujte páku na horní části dveří vidíte, že je zarezlá. Otočte se ,jděte 2x vpřed a otočte se vpravo.Jděte kupředu a vstupte do první místnosti vpravo. Zkontrolujte otvor v pravém horním rohu zdi. Přesuňte kryt na poklopu v levém rohu podlahy. Vezměte si železnou tyč. Vyjděte z místnosti a pokračujte 3x dolů  chodbou. Vstupte do místnosti na pravé straně této chodby. Podívejte se na zamčenou modrou skříňku. Vyjděte místnosti opět na hlavní chodbu a jděte doleva .Projděte na konec a pak další chodbou projděte až ke dveřím,kterými jste do bunkru vstoupili.Venku jděte kupředu,otočte se doleva a na exitu jděte na mapě do…

Kim’s Apartment

Promluvte si s Kim. Dozvíte se, že Kim je Sigvard-Siggeho vnučka. Dozvíte se Siggeho adresu (nové umístění na mapě). Jděte do….

Sigge’s Apartment

Otočte se dvakrát vlevo,vidíte otevřené dveře do bytu s vizitkou Cedergren .Vstupte do bytu,otočte se vlevo a projděte do pokoje,kde se otočte vlevo k posteli a podívejte se na rozházené věci na podlaze.Zkontrolujte  nikotinové pilulky , knihu nadávek a prázdnou krabičku pilulek. Zkontrolujte papír se žlutou, modrou, zelenou a fialovou hvězdou. Podívejte se na dopis.Jděte k oknu,na parapetu se podívejte v pouzdře na elektronickou cigaretu. Otočte se doleva a zkontrolujte MP3 přehrávač na horní části prádelníku. Zkontrolujte dětskou kresbu v otevřené zásuvce. Vidíte, že horní zásuvka je uzamčena. Je na ní 5 hvězdiček. Klikněte na každou hvězdu,vidíte jak jsou hvězdy barevně rozlišeny. Poznamenejte si umístění jednotlivých barevných hvězd.Klíč na papíru, na podlaze ukazuje (zleva doprava): žlutou, modrou, zelenou a fialovou hvězdu. Stiskněte hvězdy v pořadí (zleva doprava): 2 5 3 1.Zásuvka se otevře. Přečtěte si dopis Siggemu od umírajícího otce. Přečtěte si novinový výstřižek o The Dead City (nové umístění na mapě). Město duchů, které bylo postaveno jako kolonie pro malomocné. Vyjděte z bytu k exitu a na mapě jděte do…

The Dead City

Jděte 4x vpřed,otočte se vpravo a projděte do budovy. V místnosti se otočte vpravo a vezměte si rozpouštědlo na zemi, na pravé straně. Vyjděte z budovy ven,otočte se vpravo a jděte k exitu.Na mapě jděte do….

Male Quarters

Jděte kupředu ke kapli a pak se vraťte zpět k exitu.Na mapě jděte do…..

Hospital

Otočte se vlevo,Carol řekne,že dál nejde, protože by tu mohli být hadi . Otočte se zpět k exitu a na mapě jděte do…..

Female Quarters

 Jděte 3x kupředu a vstupte do domu nalevo,s číslovkou 9 . Projděte na konec chodby a podívejte se z okna. Vidíte dům manažera (nové umístění na mapě). Vyjděte z domu,jděte k exitu a na mapě jděte do…...

The Manager’s Residence

Vstupte do budovy a zahněte doleva. Jděte nahoru po rampě. Jděte po schodech nahoru na druhé patro a vstupte na střechu. Otočte se doleva.Vidíte dlaždice různých barev na podlaze. Vyjděte z domu,jděte k exitu.Na mapě klikněte na Back to Lage Map a jděte do…..

Sigge’s Apartment

Promluvte si se Siggem. Dozvíte se, že Harri ho navštívil. Dozvíte se další informace o životě Crilleho . Vezměte si fotografii letního domu. Přečtěte si, co je napsáno na zadní straně. Na mapě jděte do…..

Harri’s Apartment

Vstupte do domu a projděte do bytu Harriho. Zahněte vpravo,jděte vpřed ,opět zahněte vpravo a projděte do pokoje.Podívejte se zblízka na stůl pod oknem. Podívejte se na výřez v papíru. Spojte fotografii letního domu a výřez ,získáte adresu letohrádku (nové umístění na mapě). Vyjděte z bytu k exitu a na mapě jděte do…..

Harri’s Summer House

Projděte k altánu. Podívejte se zblízka na numerickou klávesnici zámku. Naklikejte na ní 2 8 8 6. Dveře se otevírají,vstupte dovnitř. Otočte se doleva a podívejte se na 2 plakáty na zdi. Ten vpravo je z roku 1951 ,je to plakát o těžbě uhlí . Otočte se od plakátů na druhou stranu a jděte kupředu do kuchyně. Podívejte se na krbová kamna. K dispozici je pytel s papírem a palivové dříví vlevo od kamen. Vezměte si dřevo a papír z pytle. Zkuste umístit dřevo a papír v kamnech. Otočte se vpravo a podívejte se zblízka na chlebovou schránku u sporáku. Otevřete ji a vezměte si klíč.Otočte se a podívejte se zblízka na kufr u chladničky. Otevřete kufr a zkontrolujte fotoaparát. Klikněte na on-off spínač. Chybí paměťová karta. Přejděte ke skříni napravo od plakátů. Vidíte, že je uzamčena. Použijte klíč ze schránky na chleba na pravé dveře. Klíč nefunguje. Použijte klíč na dveře uprostřed/se zrcadlem/.Zkontrolujte Harriho košili, získáte klíč. Použijte klíč z chlebové schránky na levé dveře šatníku. Vezměte si paměťovou kartu z police. Otočte se a prozkoumejte knihovnu na levé zdi. Vezměte si šroubovák vlevo od radiomagnetofonu. Jděte ke kufru a otevřete jej. Otevřete kryt na pravé straně kamery. Vložte paměťovou kartu do fotoaparátu. Zavřete kryt. Přepněte přepínač do polohy zapnuto. Použijte kolečko vpravo , zobrazí se obrázky. Podívejte se na fotografie . Vidíte šperky na pohovce,za plakátem na zdi je trezor.Podívejte se zblízka na plakát těžby uhlí. Klikněte na něj,objeví se vám za plakátem trezor s numerickou klávesnicí. Naklikejte 1951. Trezor se otevře. Prohlédněte si náramek a obálku. Přečtěte si prázdný list papíru . Zavřete trezor a umístěte plakát zpátky na zeď. Vyjděte po točitém schodišti nahoru. Otočte se vpravo a ze židle si vezměte  mapu s barevnými budovami .Vyjděte z domu ven k exitu a na mapě jděte do…..

Air Force Bunker

Projděte do bunkru kliknutím na visací zámek. Jděte vpřed,vpravo,vlevo a 5x vpřed.Zahněte vlevo a jděte 4x vpřed a pak vpravo.Projděte k modré skřínce na zdi.V inventáři zkombinujte šroubovák a železnou tyč . Použijte šroubovák s železnou tyčí na zámek modré skříňky. Vezměte si papír vložený v legendě na pravé straně dveří.Podívejte se na řádky-symboly.Vyjděte z místnosti do chodby ,otočte se vlevo a jděte 4x vpřed.Otočte se vlevo a jděte k zeleným dveřím.V inventáři zkombinujte ocelový kartáč  s rozpouštědlem . Použijte ocelový kartáč s rozpouštědlem na rezavou páku v horní části dveří. Nyní lze pákou otáčet. Otočte páku do polohy symbolů linek, které vidíte na papíře převzatém z modré skříňky. Nejdříve nastavte páku do vodorovné polohy,aby směřovala doleva.Stiskněte červené tlačítko pod pákou.Nyní nastavte páku tak ,aby byla nahoře,napravo od čísla 27.Opět stiskněte červené tlačítko pod pákou. Nyní nastavte páku tak ,aby byla dole,vytočená směrem doleva.Opět stiskněte červené tlačítko pod pákou. Nyní nastavte páku do vodorovné polohy tak,aby směřovala doprava.Opět stiskněte červené tlačítko pod pákou. Dveře se otevřou.  Jděte po schodech dolů.Seberte dřevěnou hůl plovoucí ve vodě. Vraťte se po schodech nahoru a otočte se vpravo. Jděte vlevo kolem zábradlí.Vylezte na kovový žebřík vpravo. Vidíte otevřené zelené dveře. Podívejte se dovnitř ,vidíte stříbrnou kovovou krabičku.Použijte na ní dřevěnou hůl, budete jí mít blíže. Vidíte, že krabička má 2 šrouby s vnitřním šestihranem. Podívejte se v inventáři na papír nalezený pod matrací. Použijte  šestihran z inventáře na šestihranné šrouby takto: spodní, horní, horní, dolní, horní. V krabičce najdete prášky. Zkontrolujte gumičkou ovázané prášky,jsou označeny pro Roye. Vraťte prášky do krabičky. Slezte po žebříku dolů,projděte dveřmi a jděte 7x vpřed.Otočte se vpravo a bum.Chlap v kukle vás praští.Otočte se vpravo,jděte vpřed a otočte se vlevo.Jste u dveří,kterými jste sem přišli.Bohužel se zapříčili,takže musíme najít jiný východ.Otočte se vlevo,jděte vpřed a opět se otočte vlevo.Jděte chodbou 5x vpřed,otočte se vlevo a jděte další chodbou 5x vpřed,otočte se vpravo,jděte dvakrát vpřed,otočte se vlevo,jděte vpřed a otočte se vpravo.Vidíte tu další dveře.Použijte Crilleho klíč na zámek.Otočte se vlevo,jděte k exitu a na mapě jděte do….. 

Home

Klikněte na dveře ,Carol nemá klíče. Klikněte na dveře opět,Carol zabouchá a vyleze Bigge. Promluvte s ním,ale Carol se opět do bytu nedostane.Opět klikněte na dveře,Carol zabuší na dveře,promluvte si s Biggem,který pracuje na koupelně.Zkontrolujte WC. Vezměte si dláto z výklenku v pravé stěně.Přejděte do obývacího pokoje až k oknu a otočte se vlevo,vidíte kbelík vlevo vedle dveří .Vstupte dveřmi do místnosti.Vidíte klauna visícího na oprátce u dveří. Otočte klauna a vezměte si Caroliny klíče. Přečtěte si přiloženou poznámku. Padouch hrozí Amber. Vezměte si klauna. Projděte dveřmi naproti do ložnice a umístěte klauna zpátky na postel . Vyjděte z bytu a na mapě jděte do….

Amber’s Apartment

Promluvte si s Amber. Získáte další informace o Royovi.Roy pracuje na správě letectví. Na mapě jděte do….

The Aviation Administration

Jděte 4x vpřed,vstupte do budovy a promluvte si s Mikaelem na recepci o Roy Stensonovi. Roy pracuje v archivu. Promluvte si s Royem. Venku jděte k exitu a na mapě jděte do……

Sigge’s Apartment

Promluvte si s Siggem. Zjistíte ,že Roy je ubytován v hostelu .Na mapě jděte do…..

The Aviation Administration

Jděte 4x vpřed a vstupte do budovy.Roy není ve své kanceláři. Otočte se vpravo a podívejte se na váhu na polici. Klikněte na žlutou složku,napravo od váhy.Vezměte  si passcard z dolní přihrádky. Podívejte se na zadní stranu karty,zjistíte adresu hostelu ,kde je Roy ubytovaný (nové umístění na mapě). Roy je v místnosti 26 a kód po devatenácté hodině je 3997. Opusťte budovu,jděte k exitu a na mapě jděte do….

Sigge‘s Hostel

Podívejte se zblízka na numerickou klávesnici vpravo od dveří. Zadejte 3997. Dveře se otevřely. Jděte chodbou 4x vpřed. Otočte se vlevo a vystoupejte po schodech nahoru.Jděte kupředu a použijte passcard na zámek místnosti 26 vpravo. Vstupte do místnosti. Zkontrolujte prášky na stolku u postele. Otevřete zásuvku ,vidíte tištěnou kopii e-mailu . Klikněte na obrázek. Odstupte od stolku ,otočte se.Svetr přehozený přes židli vypadá povědomě. Sejděte po schodech dolů,vyjděte z hostelu,jděte k exitu a na mapě jděte do…..

Harri’s Apartment

Vstupte do budovy,jděte do bytu,projděte kupředu do obývacího pokoje a otočte se vlevo k uzamčené skříni nalevo od dveří. Použijte klíč z košile Harriho na klíčovou dírku . Vezměte si zapalovač vedle cigaret. Přečtěte si dopis nalevo.Vyjděte z bytu k exitu a na mapě jděte do…..

Harri’s Summer House

Vstupte do místnosti,dejte dřevo a papír z inventáře do krbových kamen v kuchyni.Použijte zapalovač na papír v krbu. Použijte prázdný papír z inventáře na oheň. Na papíře se vám objeví text exponovaný teplem. Ukáže vám zeměpisnou délku a šířku Nimis (nové umístění na mapě). Vyjděte z místnosti ven k exitu a na mapě klikněte na Nimis,Carol řekne,že nejdříve musí vrátit kartu Royovi.Na mapě jděte do…..

The Aviation Administration

Jděte 4x vpřed,vstoupíte do budovy .Jděte kupředu, odbočte vpravo k policím.Podívejte se zblízka na mobilní telefon na skřínce. Přečtěte si textovou zprávu . Slyšíte spláchnutí záchodu,objeví se Roy.Promluvte si s Royem. Po rozhovoru se ocitnete venku,jděte k exitu a na mapě jděte do……

Nimis

Jděte kupředu a vstupte do konstrukce z větví stromů. Odbočte doleva a seberte paličku ze země.  Jděte větvovím kupředu až na pláž. Otočte se vpravo,jděte dvakrát vpřed a otočte se vpravo.Mezi kameny vidíte námořní vlajku. Přečtěte si poznámku,která se skrývá na pravém okraji vlajky u rukojeti. Klikněte na: Estonsko-Švédský vrtulník 160 mph: 36 minut. Klikněte na: Doručit na Starém Městě zítra před polednem. Staré Město je místo, kde měl Sigge kasino. Od vlajky se otočte,jděte kupředu,otočte se vpravo a projděte do struktury z větví,v blízkosti vody, a vystoupejte až do horní části. Otáčejte se dokola.Dostanete textovou zprávu od Amber . Slezte dolů,jděte zpátky k exitu a na mapě jděte do…..

Amber‘s Apartment

Promluvte si s Amber. Přečtěte si Harriho dopis. Dozvíte se další informace o starém kasinu,které vlastnil Sigge (nové umístění na mapě). Nyní je to starožitnictví.Na mapě jděte do….

Harri’s Summer House

Vejděte do domu,jděte ke skříni před vámi a  použijte klíč z chlebové schránky  na pravé dveře šatníku-skříně. Přečtěte si seznam v notesu na horní polici. Zmiňuje se o mapě , substrátu, revolverové krabici a kódu k A14 skříňce. Přečtěte si další dopis sepsaný Harrim. Vezměte si filtr objektivu  na revolverové krabici. Otevřete revolverovou krabici,vidíte že revolver chybí.V horní části krabice vidíte tabulku a diagram. Vraťte se k exitu a na mapě jděte do…..

Amber’s Apartment

Amber nedostala kód z Harriho. Na mapě jděte do….

The Old Town

Otočte se vlevo a jděte uličkou stále vpřed.Až přijdete k místu ,kde je cedule s nápisem (Skola)se otočte doprava .Vidíte,že ulice se jmenuje Prästgatan. Projděte úzkou uličkou 3x vpřed,otočte se vlevo a zabouchejte na dveře.Promluvte si s majitelem starožitnictví. Muž dá Carol zprávu od Roye -info a mapy. Až muž odejde tak klikněte na kulatý stolek vedle postele.Vezměte si klíč vlevo od svícnu. Zahněte vlevo a použijte klíč na dveře. Klikněte na modrou roli,vezmete si reprodukci substrátů. Vyjděte z obchodu a stejnou cestou se vraťte k exitu.Na mapě jděte do…

The Dead City

Prostudujte si primitive map v inventáři a pak klikněte na…

Female Quarters

Poznamenejme si, že první budova na levé straně je očíslovaná 1, následují 3, 3b, 5, 7 a 9. Podívejte se v inventáři na substrata- barvy zleva doprava: černá, modrá, oranžová a zelená..1 je oranžová, 3 je černá, 3b, 5, 7 a 9 je zelená a modrá. Takže čísla substrátů barev jsou: 3, 9, 1 a 7. Na exitu klikněte na Back to Large Map a na mapě jděte do…..

Harri’s Summer House

 Jděte do domu a otevřete pravou stranu šatníku-skříně. Otevřete revolverovou krabici. Podívejte se na horní číselník,kde jsou římské číslice.Nyní budeme otáčet číselníkem.Otáčejte číselníkem tak,aby nahoře bylo číslo III-3 , stiskněte středové tlačítko, pak nahoru natočte číslo IX-9, opět stiskněte středové tlačítko,natočte nahoru  I-1, opět stiskněte středové tlačítko, nahoru natočte VII-7 a opět stiskněte středové  tlačítko. Blok napravo změní barvu na černou. Klikněte na tlačítko kamery, získáte fotografii z diagramu v revolverové krabici. Vyjděte z domu k exitu a na mapě jděte do….

The Dead City

Klikněte na The Manager Residence.Projděte do domu a vylezte na střechu,kde se otočte doleva ke dlaždicím.Podívejte se na barevné dlaždice a porovnejte je s fotkou z revolverové krabice. Vyhledejte správnou dlaždici/je nahoře a jediná je aktivní/.Pomocí dláta z inventáře dlaždici vyloupněte. Otočte dlaždici a přečtěte si text : t uvnitř čtvrtého kamene, 5. řada, zleva u stěny. Sejděte dolů,jděte k exitu a jděte do…..

Male Quarter

Jděte 4x vpřed, Carol poznamenává, že je strašné horko. Projděte až do kaple,otočte se vlevo a podívejte se zblízka na graffiti na zdi. Použijte na aktivní místo paličku z inventáře.Vytáhnete pytlíček.Podívejte se do něj,najdete diamanty ,které darovala mrtvému městu Aurora Rosvall předtím, než zemřela. Vyjděte z kaple ven,objeví se tu Roy,míří na vás pistolí. Roy připouští, že zavraždil Harriho. Roy dává Carol kartu. Vezměte si Harriho kartu hub. Použijte filtr objektivu na Roye,je oslepen. Otočte se doprava ,automaticky opustíte oblast. Carol mluví s policií . Na mapě jděte do….

Harri’s Apartment

Projděte do bytu,projděte do obývacího pokoje a poté vlevo do ložnice.Otočte se doleva ke skříni na které je plakát hub.Podívejte se nejprve na kartu hub,kterou vám dal Roy.Vidíte tu nad houbami morseovku.Takže se podívejte v inventáři na papír s morseovou abecedou.Zjistíte,že houby mají přiřazená čísla 1970.Prostudujte plakát na dveřích skříně. Vidíte,že houby jsou na kartě zleva doprava v pořadí 5, 6, 8 a 9. Vyjděte z bytu k exitu a na mapě jděte do…..

Norrköping Central Station

Zahněte vpravo a podívejte se na skříňky. Podívejte se zblízka na panel ve středu. Zadejte 1970 na klávesnici ,otevřete Harriho A14 skříňku. Vezměte si zelenou krabičku s čísly.Stiskněte čísla v pořadí: 5689. Přečtěte si, co Harri napsal o případu osudné noci. Projdete se městem a nakonec se ocitnete v zrekonstruované koupelně.Otočte se ke dveřím…exit.Vražda Olofa Palmeho je stále otevřená. Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Carol Reed Mystery 9-Cold Case Summer

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář