Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Zombie Escape

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o krátké a celkem dobré DLC ke hře Amnesia, které možná v první úrovni zarazí svou vyšší obtížností. Pokud se vám podaří uniknout ze sklepa, tak si buďte jisti, že zábava na pár desítek minut je zaručena, protože se jedná o nefalšované hrůzostrašné dobrodružství ze světa Amnesie.

STATISTIKY

Vzhledem k délce hry je poměrně dost oleje a ke konci hry je ho až přehnaně mnoho. Křesadel sice moc není, ale příliš je nevyužijete. Je zde i několik lektvarů zdravého rozumu. Naproti tomu zcela chybí laudanum. Dokumentů také příliš není a jsou krátké, ale o to výstižnější je jejich obsah.

příběhový předmět – 10

příběhový předmět (mimo inventář) – 1

dokument – 5

olejnička – 1

velká olejnička – 4

sud s olejem – 2

křesadlo – 6

lektvar zdravého rozumu – 4

Level 1

Začínáte v jakési malé místnůstce. Z psacího stolu seberte dokument What are you doing? Prohledejte zásuvky a najdete 3 křesadla. Projděte dveřmi a otevřte truhlu, ze které seberte lucernu a lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dveří vpravo a poté do dalších vlevo, které vedou do ložnice. Seberte ze země dokument Nooooo! Vraťte se do předchozí místnosti a strhněte ze zdi obraz. Za obrazem je výklenek a v něm Key. Bohužel jsem nepřišel do konce hry na to, jaké má tento klíč využití. Jděte do druhé místnosti, kde je v rohu spousta beden a sudů. Všechny je odházejte a objevíte poklop. Nadzvedněte poklop a seskočte dolů. Jděte k jedněm z dveří a z druhých dveří proti vám vyrazí monstrum. Abyste se dostali dál, musíte monstrum nalákat ke dveřím, aby je svými údery rozbilo. Díky tomu budete moci pokračovat dál. Vždy, když k vám monstrum přiběhne a bude chtít udeřit, snažte se co nejrychleji uhnout a proběhnout do chodby. V temné chodbě jsou vzadu další dveře, které je zapotřebí zničit, takže udělejte totéž jako v prvním případě. Dostanete se do místnosti, kde vstupte do dveří vlevo. Vzadu z regálu je Key. Ten je od dveří v chodbě na té straně, ze které vyběhlo monstrum. Snažte se však nejprve monstrum nalákat do postranní místnosti. Jde o to, že v dlouhé chodbě vás snadno dožene a zabije. Projděte chodbou, poté několika dveřmi a na poslední dveře použijte klíč z inventáře. Z další místnosti vedou dvoje dveře, ale ty pravé jsou zamčené. Vstupte do dveří vlevo, což je jakási spalovna a mučící místnost zároveň. Uvnitř panny je Key. V zadní místnosti najdete vlevo na bedně 2 křesadla a v regálu olejničku a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a klíč použijte na dveře naproti. Poté jen rychle utíkejte soustavou chodeb a raději za sebou zavírejte dveře. Na konci vstupte do masívních dveří, které vedou do další úrovně.

Level 2

Vstupte do chodby a zajděte do prvních dveří vpravo. Ze zásuvky psacího stolu seberte lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a vstupte vlevo do pootevřených dveří. Sundejte ze stěny obraz a seberte z výklenku Key. Nyní jděte na levý konec chodby. Začne se na vás dobývat monstrum skrz dveře. Běžte se schovat a vraťte se za chvíli. Už by mělo být pryč. V úzké komoře je sud s olejem, který vám tentokrát doplní daleko víc oleje než je běžné a seberte zde ještě další Key. Tento klíč je od prvních postranních dveří v chodbě. Jděte si je klíčem odemknout a vstupte. Vlevo je prosklený stolek, který nečím roztřískejte a vezměte si dokument Strange... Z police pak seberte 3 chemikálie – lučavku královskou, kalamín a kuprit. Nakonec prohledejte zásuvky komody a najdete lektvar zdravého rozumu. Nyní jděte zpět do chodby a vstupte do levé místnosti. Za rýsovacím prknem je páka, kterou pohněte směrem nahoru. Běžte zpět do místnosti, kde jste našli chemikálie a odklopte regál, na kterém chemikálie ležely. Za regálem jsou skryté dveře, které si odemkněte klíčem, který jste našli za obrazem (za obrazem v této úrovni) Vstupte do vězeňské cely, kde odsuňte stranou postel a odházejte bedny. V podlaze je mříž. Nyní si tuto mříž musíme otevřít. Než opustíte celu seberte ještě dokument Help!. Vraťte se do chodby a opět vstupte do místnosti na levé straně chodby. Znovu pohněte pákou nahoru a rychle běžte do vězení a nadzvedněte poklop. Musíte být rychlí, protože páka se po chvíli vrátí do původní polohy a mříž v podlaze se opět zamkne. Poté jen proskočte dolů, prolezte na konec tunelu a vstupte do dveří do další úrovně.

Level 3

Projděte do místnosti a vstupte nejprve do dveří vpravo. Je to laboratoř. Vpravo na polici jsou 2 velké olejničky. Vzadu zatáhněte za páku směrem nahoru. Vraťte se do předchozí místnosti a vstupte do další místnosti vpravo. Vlevo v koutě je druhá páka, za kterou rovněž zatáhněte, avšak směrem dolů. Sestupte po točitém schodišti dolů do zatopeného podzemí. Jedna ze dvou mříží je odemčená, tak jí projděte dál. Jděte temnou chodbou vpřed, chodba se bude stáčet vpravo. Vstupte do posledních dveří vpravo. Z regálu si seberte 2 velké olejničky. Za tímto regálem je na stěně páka, za kterou zatáhněte. Musí zůstat zaseklá ve spodní poloze. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vpravo. Vpravo je na stěně díra pro páku. Páka leží na nedalekém regálu, tak ji doneste na své místo. Zatím za tuto páku netahejte. Projděte do zadní místnosti, kde je sud s olejem a vzadu poslední páka. Za tuto páku zatáhněte jako za druhou v pořadí. Vraťte se do předchozí místnosti a zatáhněte za poslední páku (tedy za tu, která nebyla na svém místě). Ozve se velká rána. Zeď na konci chodby se probourala. Jděte na toto místo a proskočte dírou ve zdi. Nyní vás bude pronásledovat vodní příšera, takže musíte rychle utíkat vodnímu tuenly stále vpřed. V jednom místě by měla být vpravo železná skříň, ve které je Key. Tím si odemkněte dveře úplně na konci přibouchněte je za sebou. Vlevo je ovládací pult se čtyřmi pákami. Dejte první, druhou a čtvrtou dolů. Třetí nechte nahoře. Poté zatáhněte za páku vpravo na zdi. Projděte dveřmi dál a dostanete se opět k točitému schodišti. Vystoupejte po něm nahoru a jděte k ohni v centru místnosti, který začne svítit jinou barvou. Přenesete se do snového světa. Dojděte ke stolu se svíčkou a seberte dokument You are dead! Přiběhnou monstra a zabijí vás a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář