Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Zámek zla

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké, jednoduché, ale docela zábavné. Adventurní puzzle se v podstatě omezují jen na hledání a používání klíčů. Ale rozhodně je to vynikající ve srovnání s takovým pakvilem jako Světlo a tma.

STATISTIKY

příběhový poředmět – 16

dokument – 3

olejnička – 2

křesadlo – 13

lektvar zdravého rozumu – 1

Level 1

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a ze stolu seberte dokument Dopis starého muže. Prohledejte stůl vlevo a seberte klíč. Ten použijte na levé dveře, za kterými je malá komora. Zde seberte ze země příruční vrtačku. Vraťte se do předchozí místnosti a hned za prahem leží na zemi zrezivělý klíč. Jděte vlevo a vrtačku použijte na druhé dveře. Vyjděte na chodbu a druhým klíčem si odemkněte dveře vpravo. V místnosti vpravo pod stolem leží dutá jehla a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby, sejděte po schodech dolů, projděte na konec chodby, kde použijte dutou jehlu na dveře, a vstupte.

Level 2

Projděte na konec chodby a z přihrádky pravého psacího stolu seberte klíč. Po zemi se ještě povalují 2 křesadla. Jděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte pravé dveře. V této malé místnosti vzadu seberte ze země lucernu a také další klíč. Vraťte se na chodbu, jděte zpět vlevo a klíč použijte na dveře vpravo. Za nimi jsou přechodové dveře, avšak zatím nepřístupné. Ze země seberte zrezivělý klíč a jděte opět do chodby, kde si odemkněte levé dveře. V malé cele seberte ještě jeden klíč a ten už tentokrát pasuje do zámku dveří, které vedou do další úrovně.

Level 3

Projděte na konec chodby, kde jsou dvoje dveře naproti sobě. Levé jsou zatím nepřístupné, takže vstupte do pravých. Vedle postele se povaluje klíč od strojovny. Ten použijte na druhé dveře na chodbě. Dveře vedou do další chodby. Vstupte do dveří na konci a v malé prosvětlené ložnici seberte ze stolu dokument Vězeňský dopis. V malém regálku vlevo dole je zrezivělý klíč. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Vpravo v koutě pod židlí je obřadní dýka. Seberte ji a jděte k psacímu stolu. Použijte dýku na přihrádku a seberte si klíč. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte.

Level 4

Přejděte po venkovním prostranství k dalším dveřím a vstupte do nich.

Level 5

Jděte ke stolu uprostřed místnosti a seberte dokument Dopis z hradu. Pokračujte do dveří vpravo a octnete se v temné chodbě. Vejděte do prvních dveří vpravo a ze země seberte 2 křesadla. Vyjděte zpět na chodbu a jděte až na konec chodby, kde vstupte do dveří vpravo. Ze země si seberte další 2 křesadla a vzadu mezi stolem a postelí je olejnička. Na zdi je obraz, který sejměte a objevíte výklenek za obrazem. Stiskněte tlačítko, vyjděte zpět do chodby a vstupte vlevo do místnosti, kde jsou vyražené dveře. Z postele si seberte klíč. Jděte zpět do chodby. Určitě jste si už všimli, že po levé straně chodby jsou zamčené dveře. Ty si odemkněte získaným klíčem a vejděte do nich. Octnete se ve velké místnosti s mnoha regály – snad v bývalé knihovně. V první uličce je na zemi křesadlo a pod šikmo nakloněným regálem olejnička; v druhé uličce je další křesadlo; v třetí uličce jsou hned 3 křesadla; v příčné slepé uličce jsou ještě 2 křesadla a vpravo vedle vázy leží dláto. Nyní se vraťte do první místnosti, kde jste sebrali dokument. Protější dveře si odemkněte dlátem. V místnosti seberte ze stolu klíč od strojovny. Jděte zpět do první místnosti a použijte vlevo na dveře klíč z inventáře.

Level 6

Jste v obrovské místnosti. Jděte ke stoličce, na které je dopis. Spustí se závěrečné titulky, kde se dočtete dokončení celého příběhu.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář