Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Mysteries of the Beyond

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice povedené DLC ke hře Amnesia, ve kterém budete bloudit podivným podzemím hradu plným monster a rudého slizu.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 16

předmět získaný kombinacemi – 4

dokument – 13

olejnička – 13

sud s olejem – 2

křesadlo – 35

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 2

Back Hall

Dojděte k podivnému zářícímu objektu. Octnete se v jakémsi hradě o 5 hodin dříve. Z nedaleké truhly si vezměte křesadlo. Jděte do vedlejší chodby, kde jsou vlevo zamčené dveře. Z almary seberte další křesadlo. Pokračujte do dalších dveří a ze sudu vpravo seberte ještě jedno křesadlo a z regálu vlevo Needle. Vraťte se do předchozí chodby, dejte se vlevo a pomocí Needle si odemkněte dveře. Před vámi je několik dveří. Dvoje dveře vpředu vedou do jídelny, ty vpravo do skladu a zbylé do chodby, kde je zával, přes který se v tuto chvíli nedostanete. Vstupte do skladiště vpravo a z regálů seberte Chemical Container a křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a dveřmi vpravo vejděte do jídelny. Na druhé straně je prosklený stolek a v něm A Rare Metal Rod. Rozbijte skleněný kryt nějakou židlí, abyste mohli předmět sebrat. Na opačné straně místnosti jsou další dvoje dveře. Vstupte nejprve do těch levých a seberte ze stolu dokument Explosives: – 7th February 1865. Do sudu s kyselinou hoďte kus železa z inventáře a poté použijte na sud nádobu – získáte Chemical Container of Explosive Liquid. Vraťte se do jídelny a nyní jděte do dveří vlevo. V almaře vlevo je křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a jděte k psacímu stolu, kde seberte ze země lucernu. Ze stolní desky seberte dokument Nixon's Diary – Acceptance (1/1) a dokument Invitation: – 12th February 1863. V zásuvce stolu je ještě křesadlo. Nyní se vraťte přes jídelnu na první rozcestí, kde vstupte do dveří naproti. Vlevo u závalu použijte výbušnou směs a hoďte na sklenici nějaký předmět. Utíkejte pryč, protože bude následovat mohutný výbuch. Projděte nově zpřístupněnou chodbou, dejte se vpravo po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Wine Cellar

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří pod schody. V chodbě jsou zamčené dveře a vlevo ve stojanu na vinné lahve leží křesadlo. Pokračujte chodbou na rozcestí, kde se dejte vlevo a na konci chodby je regál a v něm další křesadlo. Vraťte se chodbou na druhou stranu, na rozcestí pokračujte rovně a v regálu vpravo je OLEJNIČKA. Vstupte do dveří vlevo na konci. Dostanete se do krátké chodby, kde odtáhněte na stranu těžkou bednu stojící u pravé stěny. Odhalíte tak tajný průchod. Prolezte do chodby a odklopte víko truhly vpravo. Seberte z truhly další OLEJNIČKU a 2 křesadla. Projděte na konec chodby, skrčte se a vytáhněte velkou bednu, abyste mohli prolézt do vinného sklepa. Dejte se vpravo, kde je na konci SUD S OLEJEM (10% lucerny), v regálu křesadlo a vlevo na stěně páka, za kterou zatáhněte. Jděte na druhý konec chodby a vstupte do malé místnosti, kde ze zásuvky seberte křesadlo. Poté vstupte do dveří, které vedou zpět do předchozí úrovně.

Back Hall

Dveřmi vlevo se zpět jít nedá. Na stolku vpravo leží dokument Nixon's Diary – Transportation (1/2). Dveřmi vpravo projděte do chodby. Klikněte na židli u protější stěny a ta zmizí a chodba se zaplaví vodou. Nyní buďte opatrní, protože vás bude pronásledovat vodní příšera. Vstupte do dveří vlevo a z polic regálů seberte laudanum a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do dveří vpravo, kde je na stěně ventil. Otočte ventilem až do konce. Vraťte se do chodby a běžte na konec. Voda zmizí a octnete se na rozcestí. Vpravo je mříž, která je zamčená na visací zámek a která vám brání v přístupu do stok. Na stole vedle leží dokument Nixon's Diary – Transportation (2/2). Jděte na druhou stranu a vejděte do dveří, které vedou do studovny.

Study

Vlevo na konci jsou zablokované dveře a v knihovně vedle je laudanum. Vstupte do dveří naproti těm, kterými jste vešli a octnete se v místnosti s vysokými knihovnami. V jednom místě se dá na jeden z regálů vylézt jako po žebříku. Nahoře leží OLEJNIČKA. V knihovnách jsou 3 knihy, za které je třeba zatáhnout. Jimi se aktivujte tajný mechanismus, kterým se odemykají druhé dveře v místnosti. Knihy jsou zářivé a snadno viditelné, takže přesný popis jejich umístěni asi nemá smysl. Projděte tedy nově zpřístupněnými dveřmi a vlevo na stěně je páka, za kterou zatím nemusíte tahat, protože to nemá smysl. Jde o to, abyste měli cestu k páce později otevřenou. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Vstupte do místnosti vpravo a ze zásuvky komody seberte křesadlo. Prolezte rozbitým oknem na venkovní římsu. Vpravo na konci leží další křesadlo. Přeskákejte po římsách k dalšímu rozbitému oknu, kterým se dostanete do jinak nepřístupné místnosti. V pravé uličce je v knihovně vpravo páčidlo a v levé uličce je v polici vpravo další křesadlo. Vraťte se po venkovních římsách zpět do předchozí místnosti a poté vyjděte do chodby. Sejděte po schodech dolů a dveře na konci chodby vylomte páčidlem. V komodě naproti je v druhé zásuvce křesadlo. Zásuvka je však zaseknutá a musíte zvládnout sebrat předmět skrz malou skulinu. Ze stolu vpravo seberte dokument Locked Study: – 23rd October 1862 a OLEJNIČKU a na nástěnce nad stolem visí An Unknown Key a A Storage Key. V tom okamžiku se v chodbě objeví nebezpečné monstrum a zároveň se vám zamknou vchodové dveře. Rychle běžte do knihovny, v zadní místnosti zatáhněte za páku směrem nahoru a vraťte se ke vchodovým dveřím, do kterých vstupte.

Back Hall

Jděte vpravo a po pravé straně jsou dveře vedoucí do skladiště. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Storage

Sejděte po schodech dolů a v chodbě jsou vlevo zamčené dveře, do kterých se nějak potřebujete dostat. O kousek dál leží na bedně křesadlo a hned vedle je páka, kterou budete za chvíli potřebovat, tak si zapamatujte její umístění. Vstupte do místnosti vpravo, do které se začne dobývat monstrum. Z regálu vpravo seberte křesadlo, odstraňte balvan od vchodu, vyhněte se monstru a projděte zpět do chodby, kde je na konci ještě jedno křesadlo. Vracejte se chodbou zpět a dorazíte na rozcestí, kde leží na bedně OLEJNIČKA. Pokračujte rovně a vstupte do malé laboratoře, kde vpravo na stole leží křesadlo a na levém stole další křesadlo. Ve zdi je otvor pro páku. Vraťte se tudíž do chodby pro páku, doneste ji do místnosti, umístěte do mechanismu a zatáhněte za ni. Jděte zpět do chodby a dveře po pravé straně jsou nyní odemčené. Z police vpravo si seberte křesadlo a z psacího stolu vlevo Hammer, Chipper a dokument Demise: – 2nd February 1865. V zásuvce stolu je ještě lektvar zdravého rozumu. Hammer můžete s Chipperem rovnou zkombinovat v inventáři a získáte tak Hammer and Chipper. Poté začnete trpět vidinami. Octnete se v dlouhé červené chodbě. Projděte na konec, klikněte na dveře a vrátíte se zpět do reálu. Vyjděte do chodby a poté po schodech nahoru zpět do haly.

Back Hall

Jděte k mříži blokující vstupte do stok, použijte na visací zámek kladivo s dlátem z inventáře a cesta dál je volná.

Sewer Front

Vlevo jsou zamčené dveře strojovny. Pokračujte na další rozcestí, kde je vpředu poškozená mříž. Dejte se vpravo a na konci vyjděte po schodech nahoru. Dostanete se do místnosti, kde kape olej. Ten budete brzy potřebovat. V koutě vpravo leží křesadlo a na stole je Machine Room Key a dokument Nixon's Diary – Sorrow (1/2). Vraťte se do stok na rozcestí a mříž vpravo vám protrhlo monstrum. Jděte skrz mříž a dojděte na další rozcestí, kde zahněte vlevo. Po straně uvidíte schody, po kterých vyjděte a dveřmi vstupte do místnosti, kde seberte z police Glass Container a z psacího stolu dokument Nixon's Diary – The Sorrow (2/2). Nakonec odklopte víko truhly a seberte OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do stoky a nyní jděte zpět do první místnosti, kde použijte sklenici na kapající olej – získáte Glass Container of Oil. Nyní jděte na začátek úrovně, dejte se vpravo, klíčem si odemkněte dveře do strojovny a vstupte do nich.

Machine Room

Vpravo podlezte pod potrubím a odtahejte na stranu bedny blokující dveře. Vstupte do místnosti, kde seberte Wooden Crank a OLEJNIČKU. Vraťte se na začátek a sejděte po schodech dolů, kde seberte z velké bedny křesadlo. Dveřmi vstupte do místnosti s ventily a pákami. Z bedny vlevo seberte lektvar zdravého rozumu. Vpravo vzadu jsou dva ventily. Když vezmete za pravý, zůstane vám v ruce. Dosaďte na jeho místo kliku z inventáře. Otočte druhým ventilem a klikou do konce. Použijte na páky olej z inventáře. Stlačte všechny páky dolů a poté třetí páku zatlačte do horní pozice. Nakonec zatáhněte za páku vlevo na zdi a stroje se rozběhnou. Známou cestou se vraťte na začátek úrovně, ale dveře pokryje rudý sliz. Jděte do místnosti, kde jste předtím našli kliku a páčidlem vylomte druhé dveře. V malé místnosti seberte křesadlo a poté klikněte na malou kanalizační mřížku u stěny mezi bednami.

Sewer Front

Jste zpět ve stoce. Všude okolo vás je spousta rudého slizu. Jedinou možnou cestou se dostaňte ke dveřím, které vedou hlouběji do stok a vstupte do nich. Octnete se v dlouhé červené chodbě. Projděte na konec vstupte do dveří a – byly to jen vidiny. Jste zpět u dveří do další úrovně. Vstupte do nich a nyní už budete normálně pokračovat dál.

Sewers

Za chvíli vás začne pronásledovat rudý sliz, takže neotálejte a stále sprintujte vpřed. Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se k zavřeným padacím dveřím. Vlevo na zdi je páka, kterou zatlačte směrem nahoru a cesta dál je volná. Brzy přijdete k dalším podobným dveřím. U nich však páka v mechanismu chybí. Vstupte do dveří vpravo a z regálů seberte křesadlo a OLEJNIČKU. Otevřte truhlu a najdete další křesadlo. Uchopte páku, vyneste do chodby a umístěte do mechanismu. Zatáhněte za ni opět směrem nahoru a dveře se otevřou. Na konci chodby jsou zamčené dveře a vlevo je za bednami tajný tunel. Vlezte do tunelu a na rozcestí se dejte vpravo. Ve slepé odbočce je OLEJNIČKA. Vraťte se zpět a jděte dál levým tunelem a poté budete pokračovat do další úrovně.

Machine Entrance

Vyjděte z chodby do další větší chodby. Vlevo jsou dveře vedoucí do napůl zavalené místnosti, kde leží na zemi dokument Minor Dstruction: – 20th March 1865. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Na zámek mřížových dveří použijte kladivo s dlátem a cesta dál je volná. Vstupte do dveří vpravo a v malé místnosti je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a dále v policích najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Vraťte se do chodby, jděte zpět po schodech dolů a pokračujte na druhou stranu, kde jsou velká těžká padací vrata, která nejdou otevřít. Vstupte do dveří vlevo, které vedou hlouběji do podzemí.

Dungeon

Ze stolu seberte dokument Drill Repar: – Date Unknown. Projděte dveřmi do chodby a dejte se nejprve vlevo. Vstupte do levé cely a seberte ze země OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a vejděte do dveří naproti, kde seberte Drill Part (1/3). Jděte zpět do chodby a vraťte se zpět tam, kde jste do chodby vstoupili. Jděte chodbou na druhou stranu a brzy dorazíte na rozcestí. Nejprve jděte vpravo a vstupte do malé cely vlevo, kde najdete křesadlo. Vraťte se na rozcestí a nyní se dejte po schodech vpravo nahoru. Jděte vpravo, vlevo a vstupte do cely vpravo, kde seberte Drill Part (2/3) a křesadlo. Vraťte se na poslední rozcestí, dejte se vlevo a na visací zámek mřížových dveří použijte opět kladivo s dlátem. Vyjděte po schodech nahoru a po pravé straně je slepá odbočka a v ní OLEJNIČKA. Vraťte se na rozcestí, projděte dvěma mřížovými dveřmi a sejděte po schodech dolů. Po levé straně je cela, ve které je Drill Part (3/3). Nyní se známou cestou vraťte na začátek úrovně, kde jste ze stolu sebrali dokument. Na stůl položte všechny tři části vrtačky a seberte hotový výrobek – Wooden Drill. Nyní běžte opět vpravo, rovně po schodech nahoru, pořád rovně a po levé straně byste měli vidět osvětlené dveře vedoucí do kanceláře. Použijte na dveře vrtačku a vstupte do místnosti. Z regálu vpravo seberte křesadlo, z přihrádky psacího stolu OLEJNIČKU a nakonec ze zásuvky The Control Room Key. Nyní se vraťte známou cestou na začátek úrovně a vstupte do dveří.

Machine Entrance

Klíčem si odemkněte dveře naproti a vstupte do kontrolní místnosti. Vlevo jsou na zdi páky. Všechny čtyři páky zatlačte směrem nahoru. Vraťte se do předchozí místnosti a zatlačte nahoru pákou u vrat, které se konečně otevřou. Proběhněte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

The Machine

Vstupte do nenápadného vchodu vpravo a ze země seberte dokument The Machine: – 22nd March 1865 a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte jedinou možnou cestou vpřed. Vrata se před vámi budou samy otvírat. Vyjděte po schodech nahoru ke stroji a seberte dokument Note to Self: – 23rd March 1865. Nyní máte 2 možnosti jak hru zakončit:

  • Zatáhněte za páku u stroje směrem nahoru.
  • Sejděte po schodech dolů, dveře si odemkněte pomocí Unknown Key (pokud jste ho sebrali), projděte chodbou, nastupte do výtahu a zatáhněte za páku v kabině směrem nahoru.
  • Uložené pozice
  • Čeština
  • Recenze
  • Videoukázka
  • Obal na cd(dvd)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář