Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Attic: Chapter 3

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poslední kapitola Derrickových dobrodružství je brilantním zakončením celé trilogie. Po svém útěku z vesnice bude Derrick nejprve bloudit hlubokými lesy a postupně se dostane se do podivného podzemí, do trosek chrámu pod hradem, do samotného hradu, aby svou pouť zakončil tam kde ji začal – v rodném domě.

STATISTIKY

Veškerých mimopříběhových předmětů je vzhledem k délce hry nadměrné množství, takže není důvod jimi šetřit. Problém trochu je, že podobně jako v předchozích kapitolách autoří trpěli „schovávací“ mánií, takže některé předměty je obtížné najít. Navíc pokud ve sklepě seberte Secret Key, dostanete v následující úrovni možnost navštívit tajnou místnost, kde je velké množtví velkých olejniček a lektvarů laudanum. Takže oleje je velký nadbytek, křesadel je rovněž víc než dost, stejně tak lektvarů laudanum. Máme zde i několik lektvarů zdravého rozumu, kterých je tradičně málo. Málo je i dokumentů, takže se při hraní nebude muset moc zdržovat čtením.

příběhový předmět – 5

dokument – 5

olejnička – 11

velká olejnička – 7

laudanum – 10

lektvar zdravého rozumu – 3

Forest

Seberte ze země lucernu a jděte jedinou možnou cestou vpřed. Přejděte přes potok a za nějakou chvíli uvidíte vlevo dům.

Strange House

Vstupte do domu. Ze stolu seberte dokument Research 514: Deamons, dále laudanum a 2 křesadla. V koutě je ještě olejnička. Odsuňte postel a objevíte padací dvířka, do kterých vstupte.

Strange Hatch

Vlevo vedle vás je truhla a v ní křesadlo. Další křesadlo je nedaleko pod nakloněným regálem. Projděte do ohybu chodby, odstraňte bedny a poté srolovaný koberec a v dolní polici regálu najdete Steel Key. Na nedalekém stole je dokument Personal Entry 51 a také laudanum. Pokračujte na konec, kde je vedle dveří na bedně křesadlo. Použijte klíč na dveře a projděte do další místnosti. Dveře vpravo nejdou otevřít. Jděte rovně vpravo a seberte si další křesadlo. Na rozcestí se podívejte vpravo a za červeným balvanem najdete olejničku. Vstupte do pravých dveří a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Farther into the Cellar

Za zrcadly je laudanum a vlevo za kovanými bednami lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dveří vpravo a ze stolu před krbem seberte dokument My Struggle. Na římse nad krbem je ještě křesadlo, a když nadzvednete lebku, najdete Secret Key. Projděte dveřmi a budete mít vidiny. Až se vzpamatujete seberte mezi bednami olejničku. Pokračujte jedinou možnou cestou dál, sejděte po schodech do zatopeného sklepa a vstupte do dveří vlevo.

Farther into the Cellar 2

Vyjděte po schodech nahoru a vlevo mezi bednami je schované křesadlo. Otevřte víko truhly a seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu. Projděte dveřmi a jste na rozcestí. Dveře rovně před vámi se otvírají na tajný klíč, pokud jste ho sebrali. Uvnitř místnosti vstupte do dveří a přenesete se na jakési tajemné místo. Obří hlava monstra má v sobě zapíchané 4 laudanum, které si seberte. Za vašimi zády je 6 velkých olejniček, rovněž ve zvětšené podobě. Vraty se vrátíte zpět do reálu. Hlavní ale je, že nasbírané předměty vám zůstanou. Vstupte do dveří vpravo a hned vlevo za rohem je olejnička. Dál v místnosti jsou kamna a v nich křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do protějších dveří. Projděte k dalším dveřím a za nimi je vlevo na zemi křesadlo. Vystoupejte po schodech a vstupte do dveří, které vedou ven.

Outside / Cave

Jděte jedinou možnou cestou lesem dokud nedojdete ke vchodu do jeskyně. Uchopte nějaký kámen a hoďte ho proti zatlučeným prknům. Dostanete se do téměř svislé šachty. Musíte si trochu povyskočit, aby se vám objevil symbol žebříku. Vyšplhejte nahoru a brzy se dostanete do zářivé místnosti. Vpravo jsou trosky sloupů, po kterých se dá vyskákat nahoru ke vchodu do další chodby. Tady už jen vstupte do masivních dveří vedoucích do chrámu.

Old Temple

Vstupte do dveří vpravo a v cele vpravo je v rohu křesadlo. Projděte do dveří přímo před vámi. Na stole pod židlí co je vzhůru nohama je olejnička a 2 křesadla. Ze stolu vlevo ještě seberte dokument A Brutal Family Power Struggle. Vyjděte ven a dejte se do dveří vlevo. Vpravo v slepé odbočce je pod paletou opřenou o zeď křesadlo. Vstupte do velké místnosti a z bedny vlevo si vezměte olejničku a laudanum. Opět je tu menší opičí dráha. Přes bedny vyskočte na padlý masivní sloup, přejděte po něm nahoru a seskočte dolů do vstupu do další chodby. Projděte na konec chodby a přeskočte přes díru v podlaze. Pokud byste spadli dolů, dostali byste se do míst, která jste už prošli. Na konci vlevo vstupte do dveří, které vedou do hradu.

Old Castle

Hned před vámi je na piáně olejnička. Dejte se vlevo a v zásuvce psacího stolu najdete křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a jste u schodiště, po kterém vyjděte nahoru. Jste v hale, kde je točité schodiště. I po něm vyjděte nahoru. Z regálu seberte velkou olejničku, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. V opačném koutě je na malé stoličce položený Small Key. Sejděte po schodech dolů, sejděte i po prvním schodišti a zde použijte klíč na dveře, kterými se dostanete k východu na nádvoří.

Courtyard

Vpravo mezi bednami je křesadlo. Přejděte po cestě mezi zábradlími a vpravo za dalšími bendnami najdete laudanum.

First Floor

Projděte dveřmi a jděte do dalších dveří vpravo. V přihrádce psacího stolu je olejnička. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří, které vedou do druhého podlaží.

Second Floor

Jděte po chodbě vpravo a vstupte do dveří na konci, které vedou do malého kumbálu. Vpravo najdete olejničku a křesadlo. V koutě je schovaná ještě jedna olejnička. Vraťte se na chodbu, projděte na konec a vstupte do dveří, které vedou do Stariwell.

Stairwell

Vyjděte po schodech do mezipatra a vstupte do dveří, kde najdete olejničku a 2 křesadla. Vraťte se ke schodišti a vyjděte úplně nahoru, kde vstupte do dveří, které vedou do třetího podlaží

Third Floor

Známou cestou se dostaňte ke schodům, které vedou na půdu. Vyjděte po schodech nahoru a ze dveří seberte A Sharp Dagger a také dokument Dadd's Journal: Entry 253. Vstupte do dveří a z regálu vlevo si vezměte 2 křesadla. Projděte přes několik dalších místností. V poslední místnosti najdete svého otce. Ztratíte vědomí a octnete se v chobě. Dojděte na konec chodby a tím poslední kapitola končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář