Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Sins of the Father (Eternium)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o vynikající DLC ke kře Amnesia: The Dark Descent. Je očividné, že se autoři snažili o to vytvořit úrovně co nejoriginálněji, a ne jen tupě kopírovat již známé prvky. I když hra není příliš dlouhá, na hodinu dokáže spolehlivě zabavit. Jedinou nevýhodou je lucerna, která vydává strašně málo světla.

STATISTIKY

Oleje do lampy je až přehnané množství, takže křesadla asi příliš nevyužijete. A i těch je solidní množství. Co téměř chybí jsou oba lektvary. Dokumentů je také nadprůměrné množství.

předmět v inventáři – 8

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 15

olejnička – 13

velká olejnička – 6

křesadlo – 19

laudanum – 1

Začínáte v malé hale se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a seberte ze stolu Office Key. Sejděte opět dolů a jděte ke dveřím na druhé straně. Ty jsou sice zamčené, ale jejich zámek je poškozený. Uchopte opodál stojící bednu a několikrát ji hoďte proti dveřím. Tím dveře zničíte. Projděte do další místnosti, kde je spousta nepořádku. Vpravo jsou další dveře, ale těmi se dál zatím nedostanete. Vstupte tudíž do dveří rovně před vámi. Dejte se vpravo a vstupte do dveří. V malé komoře seberte ze stolu lucernu a dokument Debts a z přihrádky stolu VELKOU OLEJNIČKU a křesadlo. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Vpravo je almara a v ní ještě jedno křesadlo. Nad schody je zavřená padací mříž, takže tudy nemá smysl chodit. Jděte zpět do druhé místnosti a dejte vlevo. Použijte na dveře klíč a vstupte.

Jděte chodbou vpřed a octnete se v podzemní stoce. Otočte se čelem vzad a běžte na druhou stranu než ze kterého na vás útočí vodní příšera. Z nedalekého kamene seberte křesadlo. Běžte zpět do chodby, kterou jste utíkali. V ohybu chodby je po levé straně na kameni Rope. Pokračujte dál a vstupte do mřížových dveří vpravo, za kterými je zával. Z kamene si seberte VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a projděte na konec, kde uvidíte nahoře nad sebou šachtu s žebříkem. Použijte na šachtu provaz z inventáře, klikněte na provaz a vylezete tak nahoru.

Konečně jste se tedy dostali z podzemí ven. Jděte vpřed a vstupte do dveří. Octnete se ve velké hale. Na druhé straně je truhla a v ní OLEJNIČKA a 2 křesadla. V nedalekém regále je další OLEJNIČKA. Poté prozkoumejte prostor pod schody a v koutě najdete ještě VELKOU OLEJNIČKU a další křesadlo. Nakonec vstupte do dveří vlevo.

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří naproti schodům. Vlevo vzadu je římsa a na ní dokument Edward, 1883. Vraťte se do místnosti se schodištěm a dejte se vlevo. V regálu vlevo je OLEJNIČKA. Vstupte do dveří před vámi a v podlouhlé místnosti prohledejte psací stůl – v přihrádce je Chemical Container a v zásuvce křesadlo. V policích regálu vzadu je dokument Chemical Instructions a Hydrochochlorid Acid. Vraťte se do místnosti se schodištěm a zjistíte, že schodiště se zřítilo. Přistavte si na nakloněnou plošinu nějaké bedny a vyskočte nahoru. Vlevo jsou nově otevřené dveře. Vstupte do místnosti a vlevo ze země seberte Cellars Key a z komody vzadu další OLEJNIČKU. V tom okamžiku se však otevře skříň a vyrazí z ní monstrum. Rychle běžte ke vchodovým dveří, odemkněte je klíčem a vrátíte se tak zpět do haly.

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří na balkóně.

Octli jste se v dlouhé chodbě. Vstupte nejprve do dveří vlevo a v malé místnosti seberte dokument Thank you. Vraťte se do chodby a nyní vejděte do druhých dveří vpravo. V malé skladištní místnosti leží v regálu vzadu OLEJNIČKA a 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Edward, 1882. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte až na konec, kde vstupte do dalších dveří vlevo. Po levé straně za dveřmi je stůl a na něm dokument Temple Entrance a hned vedle leží dokument Subject Experimentations. Vstupte do vedlejší místnosti, což je jídelna a poté do dveří na druhé straně. Za dveřmi je vlevo kout a vzadu za sudy je ukryté křesadlo. O kousek dál jsou dvoje dveře naproti sobě. Na levé stěně u dveří je připíchnutý dokument Caution. Vstupte do pravých dveří a z regálu vlevo seberte Cellars Key. Vraťte se do chodby a nyní se dejte vlevo. Chodba je zatarasená regály. Vejděte do dveří vlevo, projděte místností a dalšími dveřmi vyjdete v chodbě za zátarasem. Vstupte do dveří vpravo a ze zásuvky komody seberte 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dveří na konec, kterými se vrátíte do první chodby. Dveřmi vlevo vyjdete zpět do haly.

Sejděte po schodech dolů a použijte klíč na dveře pod schody. Klíč se však v zámku zasekne, takže použijte na dveře ještě chemikálii. Poté už můžete vstoupit.

Po levé straně je regál a v něm OLEJNIČKA. Sejděte po schodech dolů a pod schody je pult a na něm VELKÁ OLEJNIČKA, další OLEJNIČKA a 3 křesadla. Dejte se vpravo a v chodbě vlevo je stolek v jehož dolní polici je ještě jedna OLEJNIČKA. Vstupte do místnosti vpravo a ze stolu vzadu seberte dokument Mining Dependencies. Přejděte do vedlejší místnosti a odházejte bedny pod opřenými prkny. Projděte úzkou chodbou do osvětlené místnosti. Vlevo je vchod do ventilační šachty, ale tam zatím nemusíte vstupovat. Jděte rovně, dejte se vlevo a vstupte do postranní místnosti vpravo. Z psacího stolu vlevo seberte dokument Dear Mother a také OLEJNIČKU. V zásuvce je ještě křesadlo a na komodě vpravo další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vpravo. Vstupte do postranní chodby vlevo na konci a z nedalekého regálu seberte další OLEJNIČKU. Jděte až na konec chodby, kde vpravo za bednami jsou VELKÁ OLEJNIČKA a také OLEJNIČKA. Nyní se vraťte do osvětlené místnosti a vpravo vlezte do ventilační šachty. Přes rozcestí jděte rovně, seskočte dolů, pokračujte vlevo, vpravo a znovu vlevo a bude následovat scéna se slunečním světlem. Poté pokračujte dál chodbou a jděte vpravo a 2x vlevo. Na slepém konci leží OLEJNIČKA. Otočte se čelem vzad a jděte stále rovně. Po cestě seberte Sulphur a na konci chodby VELKOU OLEJNIČKU. Vracejte se chodbou, jděte 2x vlevo a na posledním rozcestí se dejte vpravo. Na konci slepé chodby najdete ještě jednu OLEJNIČKU. Vraťte se na rozcestí, dejte se vpravo a konečně vylezete z ventilačních šachet ven. Vpravo na zemi leží dokument (bez označení). Dejte se chodbou vpravo a na stěně je připíchnutý dokument Attention. Vstupte vpravo do místnosti s hořícími kamny a ze země seberte dokument Suspicions. Vzadu za postelí leží laudanum. Vyjděte z místnosti a pokračujte další chodbou. Dostanete se do laboratoře. Ze stolu vpravo seberte dokument Sulfuric Acid a z dalšího stolu vlevo dokument For F..k's Sake. Položte na stůl sklenici z inventáře a nalijte do ní obě chemikálie, které máte v inventáři. Seberte hotovou směs – Sulfuric Acid. Vyjděte do chodby a vpravo jsou dveře do další úrovně. Použijte na ně chemikálii a vstupte do nich.

Hned na začátku seberte vlevo křesadlo. Běžte chodbou vpřed a po levé straně je v truhle další křesadlo. Brzy se dostanete na balkón nad velkou halou, kde hra končí a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář