Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Silent Hallways: Chapter 1+2+3

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Každá kapitola je vlastně samostatným DLC, ale vzhledem k jejich extrémně krátké herní době jsem se rozhodl je sloučit do jednoho návodu. Začíná to tím, že jako detektiv jste poveřen odjet na odlehlé venkovské sídlo uprostřed lesů a vypátrat zmizelou osobu. Je zmizelá osoba vlastně vůbec člověk? Nutno říct, že první kapitola je opravdu nudná, řekl bych až hloupá. Zato v dalších kapitolách naštěstí dochází k obratu k lepšímu a nudit se rozhodně nebudete.

STATISTIKY

Statistiky jsem u všech kapitol sloučil. Zajímavostí je, že v první kapitole nejsou vůbec žádné vedlejší předměty ani dokumenty a dokonce ani lucerna ne. Vzhledem k její krátkosti by to však snad ani nemělo smysl. V dalších kapitolách je vzhledem k jejich délce předmětů víc než dostatek, jen dokumentů je velice málo. V druhé kapitole stále nejsou křesadla a v poslední kapitole jich je velice málo. Vzhledem k víc než dostatečnému množství oleje to však není na závadu.

příběhový předmět – 21

dokument – 4

olejnička – 16

velká olejnička – 2

křesadlo – 3

laudanum – 8

lektvar zdravého rozumu – 8

CHAPTER 1

Garden

Jděte jedinou možnou cestou lesem dokud nepřijdete k domu, který je cílem vaší cesty. Vstupte do dveří.

Entrance

Levá chodba je slepá. Na jejím konci jsou jen zamčené dveře. Dejte se pravou chodbou a za dveřmi vstupte do dalších dveří vlevo. Dalšími dveřmi vlevo vstupte do malé místnosti. U nohou brnění leží Strange Key. Nyní jděte na konec levé chodby a odemkněte si klíčem dveře. V místnosti prohledejte zásuvky komody a najdete Another Strange Key. Ten je od dveří na konci pravé chodby. Odemkněte si je klíčem a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Study

Jděte do levé chodby a projděte až na její konec, kde je almara a v ní Unmarked Key. Vraťte se na začátek do první místnosti a tentokrát se dejte do pravých dveří, které si předtím odemkněte získaným klíčem. Jedinou možnou cestou se dostaňte k masivním dveřím do další úrovně.

Cellar

Vejděte do levých dveří a projděte na konec chodby. Zde jsou naproti sobě dvoje dveře. Vstupte do pravých dveří a seberte vzadu Wierd Key. Tím si odemkněte levé dveře v chodbě. Projděte do větší místnosti a na konci seberte Dungeon Key. Jděte zpět na začátek úrovně a klíčem si odemkněte druhé dveře. Projděte chodbou, sestupte po schodech a vstupte do masívních dveří.

CHAPTER 2

Dungeon

Jste na mostě a rozcestí čtyř cest. Nejprve se dejte vlevo a vstupte do dveří na konci. Vzadu na stole je lucerna. Poté prohledejte truhlu, která se vám objevila za zády – získáte Great Hall Key. Vraťte se na most a jděte do dveří rovně. Odemkněte si dveře klíčem a projděte dál. Kousek vlevo u okraje propasti leží olejnička. Přejděte přes most a vstupte do dveří vzadu. V prázdné místnosti je jen sloup a na jeho vrcholu Labyrinth Key. Abyste ho získali, musíte si trochu povyskočit. Vraťte se zpět na velký most a dejte se vpravo, kde si na konci klíčem odemkněte dveře. Na prvním rozcestí chodeb nemá smysl chodit vlevo. Dejte se vpravo a po pravé straně by měla být krátká slepá odbočka a v ní olejnička. Dojděte na konec labyrintu a vstupte do dveří do další úrovně.

Deep

Vejděte do levých dveří a seberte si Marked Key, velkou olejničku, 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Vstupte do druhých dveří v chodbě a v místnosti si klíčem odemkněte další dveře. Sestupte dolů po dlouhém schodišti a vstupte do dveří pod schody. Nejprve vstupte do dveří vlevo na konci, kde najdete olejničku. Vraťte se o kousek zpět a vlevo projděte mříží. Nyní utíkejte stále vpřed, protože vás pronásleduje červená záře. Proběhněte dveřmi na konci a raději je za sebou zabouchněte. Ze země seberte dokument A Letter from Steven. Projděte velkými vraty a vstupte do dveří do další úrovně.

Library

Nyní jste se na rozcestí chodeb. Jděte vlevo a vstupte do knihovny. Když si dáte práci s důkladnou prohlídkou všech polic najdete 3 laudanum, 3 lektvary zdravého rozumu a 2 olejničky. Projděte na konec knihovny a vstupte do dveří. V chodbě jsou naproti sobě dvoje další dveře. Vstupte nejprve do těch levých, které vedou do další knihovny. Tentokrát se však s prohlídkou regálu nezdržujte, protože v nich stejně nic není. Vzadu je pod bednami zahrabaná truhla. Odházejte bedny a seberte z truhly páčidlo. Vraťt se do chodby a vstupte do protějších dveří, kde seberte z přihrádky psacího stolu olejničku. Nyní se můžete vrátit na začátek úrovně a pokračovat rovně a po schodech dolů do zatopených chodeb. Dveře vpravo otevřte pomocí páčidla. Z police poslední knihovny vpravo seberte Upper Levels Key. Tím si odemkněte druhé dveře v zatopeném podzemí a projděte ke dveřím do poslední úrovně.

Rituals

Před vámi jsou dvoje dveře. Vstupte do pravých a v chodbě jsou další dvoje dveře naproti sobě. Za těmi levými je jen malá místnost a v ní olejnička. Vejděte do pravé místnosti a z ní vede nízký tunel. Vlezte do tunelu a jděte až na křižovatku cest. Vlastně jsou obě slepé – v levé odbočce je Morgue Key a v pravé olejnička. Vraťte se zpět do chodby a jděte zpět na začátek, kde nyní vstupte do druhých dveří. Vyjděte po schodech nahoru, odemkněte si klíčem a dostanete se do márnice. Vystoupejte po schůdcích na řečnický pult a tím druhá kapitola končí.

CHAPTER 3

Prison

V minulé kapitole jste byli zajati monstry a nyní se probouzíte ve vězeňské cele. Ze stolu seberte dokument Steven's Diary: Final Entry. Poté odtáhněte stranou postel a vstupte do podzemního tunelu. Na rozcestí se dejte vlevo. Přijdete sice na slepý konec, ale najdete laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál druhým tunelem. Po chvíli vylezete v chodbě. Jděte nejprve pravou chodbou a vstupte do místnosti. Vlevo v truhle je lucerna a Old Key. Za bednami je u stěny ukrytá olejnička. Dveře vpravo vedou k vězeňským celám, ve kterých jste byli i vy vězněni, ale nic zajímavého tam není. Vraťte se na začátek, kde jste vylézali z tunelu a pokračujte chodbou rovně. Projděte mučírnou a dveře na druhé straně si odemkněte pomocí klíče. V chodbě zahněte vlevo do jídelny. Zde pomocí židle rozbijte sklo proskleného stolku a seberte Cellar Entrance Key. Vraťte se do chodby, jděte rovně, odemkněte si dveře klíčem a nakonec vstupte do dveří do další úrovně.

Cellar

Njeprve vejděte do dveří vpravo a v malé komoře seberte z almary velkou olejničku a poté prohledejte zásuvky komody a najdete laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na chodbu a vyjděte po schodech nahoru. Před vámi je velká sklepní místnost, ze které vede vícero dveří. Nejprve vstupte do dveří vpravo. Vlevo na římse jsou 2 křesadla a za bednami jsou ještě schované laudanum a lektvar zdravého rozumu. Poté zkuste otevřít dveře na druhé straně místnosti a – uvidíte. Vraťte se zpět do velké místnosti a nyní se dejte do dveří vpravo. Jste v okružní chodbě. Z druhé strany chodby jsou dveře vedoucí do malé komory. V komoře seberte z almary další olejničku a ze stolu seberte Main Callar Key. Vraťte se do velké místnosti a použijte klíč na dveře vpravo. Dostanete se do další velké místnosti. V nedalekém koutě vlevo je za bednami skrytá olejnička. Jestli chcete, zkuste vejít do dveří vpravo, ale do cesty se vám postaví sliz. Vyjděte po dřevěném schodišti a vstupte do dveří vpravo. Hned za dveřmi vpravo je v rohu za sudy další olejnička. Ze stolu seberte Jar of Acid. Vraťte se po schodech dolů a vstupte do chodby, kde je sliz. Použijte kyselinu na sliz a cesta dál je volná. Na konci chodby vstupte do pravých dveří a v místnosti seberte ze stolu vlevo Bonesaw. Vraťte se do místnosti se schodištěm, vyjděte nahoru a pilku použijte na dveře, na kterých jsou natlučená prkna.

Mansion

Dejte se vpravo a projděte dveřmi do místnosti. Z psacího stolu seberte dokument Strange Note a z přihrádky olejničku. V zásuvce je ještě křesadlo. Jděte ke dveřím, kterými jste vešli a strhněte ze zdi obraz vlevo od dveří. Seberte Hidden Key, olejničku, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Nyní běžte na druhý konec chodby a u dveří rovně před vámi použijte klíč. Octnete se v hale se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do místnosti, do které vedou krvavé šmouhy. Mezi padlým psacím stolem je olejnička a na posteli je Main Castle Key. Vraťte se do haly, použijte klíč na dveře a vstupte.

Castle

Dveře vlevo jsou zatím zamčené. Jděte vpravo a přijdete do velké hradní haly. Vystoupejte po schodech a poté zase po dalších schodech sestupte. Ve sloupové místnosti leží vpravo u jednoho ze sloupů olejnička. Dojděte na konec, kde kdosi visí. Seberte ze země Bloody Key. Obestoupily vás však figuríny. Provlečte se mezi nimi a utíkejte přes halu na začátek úrovně, kde použijte klíč na dveře rovně před vámi. V chodbě na vás zleva vyběhne monstrum. V této místnosti je dokument Strange Ritual Paper. Pokračujte rovně a dojdete ke dvěma masívním dveřím. Jedny vás dovedou k dobrému, druhé ke špatnému konci. Které ke kterému? To vám schválně neprozradím. Zkuste si to sami.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář