Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Scopia, Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké ale docela povedené DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent. Je zde přítomno vše co by v Amnesii mělo být – deprese, bezútěšnost, monstra a další nezbytné prvky.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 9

předmět získaný kombinacemi – 3

dokument – 2

olejnička – 7

sud s olejem – 1

křesadlo – 27

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 4

Intro

Začínáte v podivné místnosti, kde vpředu vidíte zářivý předmět. Jděte k němu a zjistíte, že se jedná o jakousi květinu.

Edward's Room

Octli jste se v ložnici. Z psacího stolu seberte lucernu a z jedné ze zásuvek 2 křesadla. Vyjděte do chodby a projděte na konec, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Hall Basement

Před vámi je komplex chodeb. Chodby jsou často zakončené dveřmi vedoucími do dalších úrovní. Celé si to projděte, abyste se do budoucna dobře orientovali. Za jedněmi dveřmi je pavučina slizu, kterou musíte nějak odstranit. To však nebude jednoduché. Nejprve jděte na rozcestí vlevo a vstupte vlevo do dveří. V místnosti seberte ze stolu křesadlo. Vyjděte z místnosti, vraťte se na rozcestí a nyní se dejte vlevo. Vejděte do dveří vlevo. Z truhly seberte OLEJNIČKU, laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do chodby a po pravé straně jsou dveře vedoucí do skladiště, do kterých vstupte.

Storage

Vstupte do prvních dveří vpravo a v malé místnosti seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo. V místnosti jsou další dveře, kterými se dostanete do podobné místnosti, kde seberte ze zásuvky psacího stolu další křesadlo. Pokračujte do další místnosti, kde mezi sudy najdete ležet Dagger. Vraťte se známou cestou do chodby, dejte se vlevo a vstupte do dveří na konci. Vpravo je kupa slizu. Použijte na sliz dýku z inventáře a seberte Key. Tím si odemkněte zamčené dveře a pokračujte přes další místnosti do malé místnosti, kde je vlevo zavřená padací mříž. V almaře vlevo jsou 2 křesadla, v regálu po pravé straně OLEJNIČKA a v dalším regálu ještě jedno křesadlo. Dveřmi projděte do další chodby, kde vstupte do dveří vlevo a v místnosti seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo, kde seberte ze stolu OLEJNIČKU a z regálu vzadu lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na její konec, kde vstupte do dveří vpravo. Z kouta seberte páčidlo. Vraťte se do chodby a jděte zpět na rozcestí, kde odbočte vlevo. Na konci jsou dveře zatlučené prkny. Použijte na prkna páčidlo, vylomte prkna a cesta dál je volná. V místnosti seberte ze stolu Empty Glass. Nyní se vydejte chodbami zpět až do místnosti, kde byla zavřená mříž. Tu monstra vyrazila a udělala vám tak alternativní cestu k odchodu. Za vylomenou mříží vpravo vstupte do dveří, které vedou zpět do haly.

Hall Basement

Jděte rovně na poslední rozcestí, zahněte vpravo a pak opět stále rovně. Vstupte do dveří na konci chodby.

John's Apartment

Vstupte nejprve do dveří vpravo a v malé místnosti seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo. V jídelně seberte další 2 křesadla z krbové římsy. Jděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo, kde seberte ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby, která se rozšiřuje a dělí do dvou slepých konců. Vstupte do posledních dveří vlevo a vzadu na stole leží Key. Vraťte se do chodby a jděte na pravý konec chodby, kde si klíčem odemkněte zamčené dveře. V místnosti vzadu odstraňte ze stěny obraz a odhalíte skrytý výklenek s pákou. Zatáhněte za páku a vraťte se do chodby. Vezměte si s sebou židli, protože se vám bude za chvíli hodit. Na konci levé odbočky chodby se totož odklopil regál a odkryla se tak prasklá zeď. Hoďte židli proti zdi a prolezte vzniklým otvorem do tajné místnosti. Z psacího stolu seberte Laboratory Key, z přihrádky OLEJNIČKU a z jedné ze zásuvek 2 křesadla. Nyní se už můžete vrátit zpět ke dveřím, kterými jste do úrovně vstoupili a vrátit se zpět do haly.

Hall Basement

Jděte rovně a na prvním rozcestí zahněte vlevo. Klíčem si odemkněte dveře do laboratoře a vstupte do nich.

Laboratory

Uprostřed místnosti je stůl a na něm dokument Making of Hot Acid. V levém regálu jsou 2 křesadla a v pravém OLEJNIČKA. Projděte do vedlejší místnosti a vlevo použijte sklenici z inventáře na vytékající zelenou kapalinu – získáte Acid. Poté sklenici s chemikálií dejte na hořák na stole, abyste  ji trochu povařili. Seberte hotový výrobek – Hot Acid. Poté můžete opustit laboratoř a vrátit se zpět do haly.

Hall Basement

Běžte vpravo a vstupte do dveří po pravé straně. Použijte chemikálii na pavučinu rudého slizu a tím ji zničíte. Pak už jen zbývá vstoupit do dveří, které vedou ven.

Forest

Octli jste se kdesi v lese. Vpravo u hořícího ohně leží OLEJNIČKA a křesadlo. O kousek dál leží na bedně s hořící svíčkou lektvar zdravého rozumu. Nedaleko je náhrobek a na kříži visí dokument Rest on Piece. Brzy uvidíte po levé straně domek, do kterého můžete vstoupit.

Mark's House

Uvnitř domku vlastně nic důležitého není. U levé stěny je jen SUD S OLEJEM (10% lucerny). Až si doplníte ze sudu olej můžete vyjít opět ven.

Forest

Pokračujte v cestě lesem a zakrátko přijdete ke vchodu do věznice, do kterého vstupte.

Prison

Vstup se za vámi zavalil, takže už není cesty zpět. Na nedaleké židli vlevo leží křesadlo. Dejte se pravou chodbou a vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti seberte další křesadlo. Na dalším rozcestí zahněte vlevo a poté vejděte vpravo do dveří. V cele seberte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vstupte hmed do další cely vpravo, kde najdete pro změnu laudanum. Vyjděte zpět do chodby a v další cele vlevo je další křesadlo. Vraťte se zpět do chodby a vstupte do cely vpravo, kde je ještě jedno křesadlo. V té samé cele odtáhněte na stranu postel a seberte ze země Key. Nyní se vraťte na začátek a jděte do levé chodby. Po levé straně je jedna zamčená cela. Odemkněte si ji klíčem a ze stolku seberte Hammer a OLEJNIČKU. Na dalším stole leží křesadlo. Vyjděte ven a jděte zpět do pravé chodby. Tentokrát však neodbočujte vlevo, ale pokračujte rovně. Na prkna použijte kladivo z inventáře a cesta dál je volná. Vlevo dole na zemi leží křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a v místnosti seberte z regálů Empty Glass a další 2 křesadla. Nyní se vydejte chodbami zpět na konec levé chodby. Podlezte pod prkny a vlevo použijte sklenici z inventáře na kapající olje – získáte Oil. Jděte na rozcestí chodeb, kde jste do věznice vstoupili. Jděte do chodby vlevo a vstupte do místnosti vlevo. Mezi regály padlého regálu leží páka. Odneste ji na konec pravé chodby, kde jste našli sklenici. Ve slepém výběžku chodeb vpravo je na zdi otvor pro páku. Vložte páku do otvoru, použijte na ní olej a zatáhněte za ni. Vstupte vpravo do dveří do další úrovně.

Cellar

Dojděte k pavučinám rudého slizu a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář