Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Prokletý hrad

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Další celkem vydařené české DLC ke hře Amnesia Prokletý hrad vás postaví do role muže, který se spolu se svým přítelem Danielem rozhodne prozkoumat dění kolem starobylého hradu, na němž údajně sídlí jakýsi šílený vědec. Daniel však není k nalezení a vše nasvědčuje tomu, že byl unesen právě do onoho hradu. Nezbývá vám tedy nic jiného, než se vypravit ho hledat.

STATISTIKY

příběhový předmět (včetně nepovinných) – 16

dokument – 8

olejnička – 4

křesadlo – 10

laudanum – 5

lektvar zdravého rozumu – 7

Domek

Hned na začátku seberte ze stoličky před vámi dokument Můj deník. Vpravo na dlouhém stole jsou na talířích 2 laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Nakonec seberte z krbu Agrippovu hlavu (1/6). Tyto hlavy jsou v této hře něco jako sběratelské předměty. Každopádně je nemusíte sbírat povinně. Projděte dveřmi, za rohem seberte ze země křesadlo a vstupte do dveří na konci chodby.

Cesta do vesnice

Jděte podél ohňů, projděte vesnicí a vstupte do posledního domu, což je Danielův dům.

Danielův dům

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do červeně osvětlené místnosti. Vlevo na okraji bazénku je Agrippova hlava (2/6). Otevřte almaru vpravo a seberte dokument Vzkaz od Daniela. Pod papírem byl klíč, který rovněž seberte. Vraťte se na chodbu, sejděte po schodech dolů a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Jděte k almaře, ale v tom okamžiku zaslechnete hluk. Do místnosti se řítí monstrum. Vlezte do almary a rychle za sebou zavřete dveře. Určitě už jste si všimli, že na zadní straně almary jsou dveře do další úrovně. Než jimi projdete sesbírejte všechny předměty uvnitř skříně – lucernu, 3 olejničky, 3 laudanum, 3 lektvary zdravého rozumu a 4 křesadla.

Cesta k hradu

Projděte osvětlenou cestou k hradním vratům a vstupte do nich.

Vstupní hala

Jste ve velké hale, kde seberte ze země dokument Vzkaz od šíleného vědce 1. Před vámi jsou dvoje dveře – vpředu se jde do vězení, ale to je zatím nepřístupné, a vpravo jsou komnaty pro služebnictvo. Dejte se tedy do dveří vpravo.

Komnaty pro služebnictvo

Vstupte do první místnosti vpravo a ze spodní zásuvky komody seberte 5 křesadel. Vyjděte zpět na chodbu a pokračujte dál. Za dveřmi vlevo nic není a za ohybem chodby seberte ze země dokument Vzkaz od šíleného vědce 2. Jděte dál chodbou až na konec a vstupte do dveří vpravo. Prohledejte skříně vzadu a najdete klíč a Agrippovu hlavu (3/6). Ještě můžete prohledat bedny harampádí vpravo a sebrat 3 měšce s 50 tolary. Poté se vraťte zpět do chodby, získaný klíč použijte na dveře vpravo a vstupte.

Jáma

Před vámi je jáma plná mrtvol a v ní pobíhají krvelačná monstra. Opatrně přeskákejte po sloupech a plošinách vlevo, kde na vrcholu sloupu leží špatně viditelný zrezivělý klíč. Nyní přeskákejte na druhou stranu jámy, kde použijte klíč na dveře. Pokud spadnete dolů, tak mnoho šancí proti monstrům nemáte, ale na druhé straně jámy je žebřík, po kterém můžete z jámy vylézt ke dveřím. Projděte do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Vlevo před dveřmi leží Agrippova hlava (4/6). Dveřmi se dostanete na balkón nad jámou, kde jen vstupte do dveří vlevo, které vedou do pokojů pro hosty.

Komnaty pro hosty

Vstrupte do dveří na konci chodby. Vpravo seberte z psacího stolu dokument Vzkaz od šíleného vědce 3. Prohledejte přihrádku stolu, nadzvedněte zlatou sošku a najdete klíč od strojovny. Na posteli leží další Agrippova hlava (5/6). Vraťte se na chodbu a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dalších dveří. Vlevo na krbové římse je olejnička a lektvar zdravého rozumu. Projděte na konec chodby a ze stolu seberte klíč. Poté se vraťte na začátek chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Za dveřmi seberte dokument Vzkaz od šíleného vědce 4. Proběhněte na konec chodby skrz několikery dveře a nakonec vstupte do dveří, které vedou do vězení.

Vězení

Jděte k jehlanu a seberte z něj Agrippovu hlavu (6/6). Na stole leží dokument Informace. Projděte dveřmi a seberte dokument Vzkaz od šíleného vědce 5. Pokračujte do jídelny stráží. Dveře vlevo jsou zamčené, takže se dejte do dveří vpravo, které vedou do mučírny. Uvnitř železného býka je páčidlo, které použijte na vypáčení dveří v jídelně. Na konci chodby je vstup do malé místnosti, kde... Co myslíte, že tam je? Schválně vám to neprozradím. Zahrajte si toto DLC a uvidíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář