Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Pewdie's Revenge

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚKOLEM

Nepříliš dlouhé, ale docela zajímavé DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent odehrávající se v tajemném hradu. Vaším úkolem bude porazit pána hradu a získat pro sebe svobodu.

STSTISTIKY

předmět v inventáři – 19

předmět získaný kombinacemi – 5

dokument – 4

olejnička – 6

velká olejnička – 2

křesadlo – 20

laudanum – 9

lektvar zdravého rozumu – 6

Bedroom

Začínáte v ložnici. Běžte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Hello. Poté prohledejte přihrádku stolu a seberte lucernu. V horní zásuvce komody za postelí najdete laudanum, lektvar zdravého rozumu a 3 křesadla. Na klávesách piana je ještě jeden lektvar zdravého rozumu. Projděte dveřmi do chodby a v chodbě klikněte na žlutý předmět. Až se trochu vzpamatujete vstupte na konci chodby do dveří do další úrovně.

Prison Chamber

Nyní jste v mučírně. Vezmeme to s průzkumem místností zleva. Za prvními dveřmi je mučící panna, u které je možné otevřít jen její pravou půlku dveří. Seberte laudanum, lektvar zdravého rozumu a 3 křesadla. Vraťte se do velké místnosti a vstupte do v pořadí čtvrtých dveří. Po železným býkem leží OLEJNIČKA. Vyjděte z místnosti, další dveře miňte, protože za nimi nic není, a v následující místnosti seberte z truhly OLEJNIČKU, laudanum a 2 křesadla. Vraťte se do velké místnosti a nyní vejděte do levých protějších dveří. Ze stolku seberte Cell Key a v kbelíku je ještě křesadlo. Nyní běžte na opačnou stranu velké místnosti, kde si klíčem odemkněte dveře na konci. Ze židle seberte dokument Mr. Chair's Message. Uchopte nedaleko ležící cihlu a rozbijte s její pomocí židli. Cihlou si odsuňte na stranu trosky židle a pod nimi najdete Basement Key. Vraťte se do velké místnosti a klíčem si odemkněte dveře na opačném konci. Zajděte pod schodiště a mezi sudy jsou ukryté VELKÁ OLEJNIČKA, 3 laudanum a 3 křesadla. Poté vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Basement

Vpravo od vás je regál na jeho horní polici leží lektvar zdravého rozumu. Na nedaleké zídce je v mrtvole zabodnutý předmět – Dagger. Na druhé straně zídky jsou u stěny nějaké sudy a za nimi OLEJNIČKA. Na regálu vlevo je křesadlo a na vrcholu dalšího regálu ještě jedno křesadlo. Vstupte do temné chodby a na křižovatce se dejte vlevo. Dveřmi vstupte do skladiště s mnoha regály a bednami. Hned za dveřmi se dejte vlevo a vytahejte bedny zpod posledního regálu – seberte VELKOU OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Nyní se musíte proplést mezi regály až k zadní stěně Cestou prozkoumávejte regály a v jednom vlevo najdete další křesadlo. Vzadu vytahejte zpod regálu bedny, podlezte pod regálem a vyšplhejte po žebříku nahoru. Dejte se vlevo, přeskočte na sousední regál a seberte Hollow Needle. Seskočte dolů a vyjděte zpět do chodby. Jděte přes rozcestí rovně a vstupte do dveří na konci chodby. V místnosti je studna, a když se podíváte dolů, zjistíte, že na konci provazu něco visí. Vpravo z druhé strany jednoho sloupu je dřevěná klika, kterou zatočte a vytáhnete tak předmět ze studny nahoru. Klikněte na předmět a získáte kladivo. Jděte zpět do chodby a nyní se dejte chodbou vpravo. Na prkna, kterými jsou zatlučené dveře, použijte kladivo a poté si dveře odemkněte pomocí Needle. V místnosti leží na podstavci dřevěný sud, na který použijte dýku z inventáře a seberte Waterworks Key. Tím si odemkněte dveře vpravo, vystoupejte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Waterworks

Přejděte přes most, přeskákejte přes díry a vstupte dveřmi do nevelké haly se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a nastupte do výtahové kabiny. Seberte ze země OLEJNIČKU a pak už zbývá jen zatáhnout za páku, abyste se přesunuli do další úrovně.

Castle

Před vámi jsou zamčená vrata do trůnního sálu. Vejděte do dveří vlevo a z přihrádky psacího stolu seberte OLEJNIČKU. Vpravo na polici leží křesadlo a nakonec vytáhněte ze zásuvky páku. Na stěně vedle dveří je díra pro páku, tak ji tam vložte. Zatáhněte za ni, poté zatáhněte za další na protější stěně a vedlejší stěna se odsune. Sejděte po schodech dolů a ze stolů seberte laudanum a křesadlo. Poté vstupte do vězeňské cely vlevo a mezi mrtvými prasaty najdete Dagger. Vyjděte zpět nahoru a pokračujte do velké místnosti. Dveře naproti probourá monstrum. Vstupte do místnosti, kde jsou hromady smetí. Jedna z hromad vpravo u stěny je falešná a dá se jí proskočit dolů do jámy. V jámě otevřte víko truhly a seberte Throne Room Key. Z jámy jde vyskočit jen nalevo. Až se vám toto povede vraťte se do velké místnosti, klíčem si odemkněte velké dveře vpravo a vstupte do nich.

Throne Room

Dojděte do středu místnosti a použijte dýku na velký sud. Přiběhne monstrum a srazí vás k zemi. Až se octnete v prázdném černém prostoru jděte za bílým světlem. Poté se probudíte v další úrovni.

Dungeon

Probíráte se ve vězeňské cele. Odsuňte na stranu postele a pod jednou z nich je Hollow Needle. S její pomocí si odemkněte dveře a vyjděte ven z cely. Vlevo na zemi leží pochodeň, kterou můžete použít jako náhradní zdroj světla namísto lucerny, kterou vám monstra zabavila. Vstupte do dveří vlevo naproti a v malé místnosti seberte ze stolu Glass Container, Dungeon Hall Key, dokument Explosive Recipe a nakonec vytáhněte ze zásuvky laudanum. Vyjděte zpět do velké místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Dostanete se do místnosti, kde je soustava navzájem propojených mostů. Nejprve běžte po mostě vlevo a vejděte do dveří na konci mostu. Ze stolu vlevo seberte lektvar zdravého rozumu a z polic padlého regálu vpravo lučavku královskou a křesadlo. Nakonec použijte sklenici z inventáře na mrtvé prase a získáte nový předmět – Container with Blood. Vyjděte zpět na mosty, na rozcestí jděte vlevo a hned vstupte do dveří, kde z levého stolu seberte Chest Room Key a dokument Working Conditions. Z dalšího stolu vpravo seberte lucernu a laudanum a nakonec z almary OLEJNIČKU. Vraťte se na mosty a jděte po dalším mostě vlevo. V malé místnosti je almara, ke které si přistavte bedničky a seberte Kuprit. Vyjděte zpět na mosty a jděte po dalším mostě vlevo. Dveře na konci mostu si odemkněte klíčem z inventáře a v malé místnosti seberte z truhly Master Dagger a ze stolu vpravo Kalamín. Vraťte se na mosty a nyní jděte zpět do laboratoře, kde jste předtím sebrali klíč a lucernu. Otočte kohoutkem u hořáku a na stojan postupně umístěte všechyn tři chemikálie, které jste nasbírali. Seberte postupně: Heated Aqua Regia, Heated Calamine a Heated Cuprite. Ty v inventáři nalijte postupně do nádoby s krví a to v pořadí jak je popsáno v předposledním dokumentu. Získáte hotový výrobek – Explosive. Vyjděte zpět na mosty a vstupte do dveří vpravo na konci. Ty vedou do zaplaveného sklepení. Vlevo je zával, u kterého položte výbušnou chemikálii a pak rychle běžte pryč, protože dojdete k velkému výbuchu. Projděte chodbou a poté vylezte po žebříku nahoru.

Throne Room

Na sud na trůnu použijte dýku z inventáře a konečně sud zničíte. Z trůnu seberte Prison Cell Key. Běžte do dveří vpravo, kde je vězeňská cela. Klíčem odemkněte visací zámek a vyneste z cely malou zlatou sošku. Jděte zpět do trůnního sálu a vstupte na druhé straně do dveří. Na konci chodby jsou dveře do závěrečné úrovně, které si zpřístupníte pomocí zlaté sošky, a pak už jen vstupte.

Outside

Konečně jste se dostali z toho ďábelského hradu. Běžte po cestě mezi stromy dokud se neukončí hra a pak už budou následovat jen závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář