Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Out of Time

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Opravdu zajímavý a ne úplně tradiční přírůstek do světa Amnesie. Vydejte se na cestu časem a prostorem pomocí teleportačního přístroje. Prozkoumejte jiné dimenze – navštivte vyprahlou pouštní planetu a její podivný chrám, zmrzlý svět a jeho tajemný hrad, podzemní zatopený labyrint nebo říši obrů, abyste nakonec skončili ve strašlivé noční můře, ze které si budete přát se probudit.

STATISTIKY

Veškerých vedlejších předmětů je velice málo. Vzhledem k tomu, že se ve hře nebudete tolik pohybovat v temných prostorách jako v jiných hrách ze světa Amnesie, tak je olej celkem dostačující. Naprostý nedostatek je křesadel, ale ta stejně příliš nevyužijete. Obou druhů lektvarů je tradičně zoufale málo.

příběhový předmět – 22

předmět získaný kombinacemi – 7

dokument – 12

olejnička – 7

velká olejnička – 2

křesadlo – 4

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 5

Castle 1

Začínáte ve velké prosvětlené hale. Jděte ke schodišti a vstupte do dveří vpravo. Pokračujte rovně chodbou a vstupte do dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Letter 1. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vlevo a rovně. Za ohybem chodby je vlevo vchod do další místnosti. Prohledejte skříň a seberte Teleportation Device. Vraťte se na chodbu a pokračujte dál vlevo až k závalu, kde vstupte do dveří vlevo. V malé knihovně jděte do uličky vpravo a seberte dokument Doctor's Verminson's Walkthrough. Vyjděte opět na chodbu, na rozcestí se dejte vlevo a poté zahněte do chodby vpravo, která je zakončená dveřmi. Těmi se dostanete do podlouhlé jídelny. Prohledejte zásuvky druhé komody vpravo a najdete Cellar Key. Vraťte se na chodbu, na rozcestí se dejte vpravo a pak ještě jednou vpravo. Vstupte do dveří na konci a v místnosti seberte ze stolu lucernu. Za chvíli se vydáte na průzkum sklepa, takže ji budete potřebovat. Vraťte se do chodby, jděte rovně a poté vpravo. Vyjdete zpět v hale. Jděte ke dveřím přesně naproti a odemkněte si je klíčem. Za dveřmi je schodiště vedoucí do sklepa. Sejděte po něm a po stranách chodby jsou dveře vedoucí do menších místností. Za prvními dveřmi vlevo seberte dokument Letter 2 a za druhými dveřmi vlevo je v polici regálu Key for Experimentation Room. Vyjděte po schodech nahoru a vraťte se do haly.

Experimentation Room

Do zařízení vpravo vložte barevou tyč a poté vstupte do teleportu. Ten se rozběhne a přenese vás na jiné místo.

Temple

Octli jste se někde uprostřed pouště. Běžte vpřed a dojdete k budovám. Vstupte do levé budovy a uvnitř seberte ze stolu dokument Temple. Vyjděte ven a nyní vstupte do druhé budovy. Vlevo mezi sudy je křesadlo, vpravo vedle skříně další křesadlo a pak ještě seberte 2 křesadla z komody. Prohledejte zásuvky komody a seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu. Nakonec otevřte skříň a seberte 2 OLEJNIČKY a také VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se ven a pokračujte vpravo. Dojdete k třetí budově. Vstupte dovnitř a uvidíte dlouhé schodiště vedoucí do podzemí. Sestupte po tomto schodišti dolů. Před vámi je opět systém chodeb s různými postranními místnostmi. Jděte rovně a vstupte do dveří vlevo. Ze skříně seberte Explosive Solution Unfinished. Vyjděte ven, jděte vlevo na další rozcestí a dejte se vpravo. Vstupte do dveří vpravo, kde jsou mučící panny. V jedné z nich je laboratorní nádoba. Vraťte se na chodbu, pokračujte dál vpravo a za ohybem chodby vstupte vpravo do místnosti, kde je spousta slizu. Roste tu bizarní rostlina. Hoďte na rostlinu nějaký předmět, čímž ji rozbijete, a poté seberte jedovou žlázu. Vyjděte opět z místnosti, dejte se vlevo, přes rozcestí rovně a vstupte do dveří vlevo, což je laboratoř. Ze stolu seberte dokument Acount of the Explosive. Poté běžte k laboratornímu stolu a umístěte na stojan kahanu chemikálii z inventáře. Otočte kohoutkem, abyste zapálili plamen. Seberte poté ze stojanu Explosive Solution Reheated. Nyní přistupte vedle k přístroji na extrahování. Otevřte dvířka a vložte do přístroje jedovou žlázu. Zavřete dvířka a pod vývod přístroje umístěte laboratorní nádobu. Zatáhněte za páčku a seberte Poison Esence. Výtažek spojte v inventáři chemikálií a získáte konečně Explosive. Vyjděte ven na chodbu, dejte se vpravo a na rozcestí zahněte vlevo. Chodba končí závalem. Umístěte na zem chemikálii a hoďte na ni nějaký kámen. Bude následovat mohutná exploze, která vám uvolní cestu dál. Vstupte do impozantně vyhlížející haly. Vejděte do nenápadné chodby vlevo a pokračujte až na konec, kde vstupte do místnosti vpravo. Padací dveře za vámi zapadnou. Seberte dokument The Artifact. Klikněte na předmět na stole a dveře se opět otevřou. Vraťte se do haly a běžte vlevo k soše orla. Z podstavce pod ním seberte Time Regulator a také dokument No Way to Go. Nyní rychle běžte z haly pryč do chodeb, vyběhněte po schodech nahoru a pokračujte stále rovně k teleportačnímu zařízení. Vložte do stroje chybějící páku a vstupte do teleportu.

Village

Přenesli jste se na jakousi zmrzlou planetu. Běžte rovně a dorazíte do vesnice. Dejte se vlevo a jděte kam až to jde. Na konci je truhla a v ní Hall Key a také dokument The Chest. Vraťte se do vesnice a pokračujte přes vesnici na druhou stranu, kde je vchod do hradu. Použijte na vchodové dveře klíč a vstupte.

Castle 2

Jděte chodbou vpřed až na křižovatku. Dejte se vlevo a vstupte do místnosti vpravo, což je laboratoř. Ze stolu seberte dokument The Mansion. Vyjděte ven, pokračujte chodbou vpravo a jděte stále rovně až dojdete k zamčeným dveřím. Než k nim přijdete je vlevo vchod do další místnosti. Vejděte do ní a pod stolem leží dřevěný kbelík. Vraťte se k zamčeným dveřím, zahněte vpravo a vstupte do dveří vpravo. Hned za dveřmi seberte vlevo z velké bedny Key of the Main Room. Vyjděte ven z místnosti a jděte opět k zamčeným dveřím, které si klíčem odemkněte. Projděte do malé haly se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do místnosti hned naproti schodům. Prohledejte zásuvky a seberte Wine Cellar Key a také OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. Vstupte do dveří vlevo a seberte ze stolu dokument … a na vrcholu jednoho z regálů je ještě OLEJNIČKA. Jděte zpět do haly, sejděte po schodech dolů a dejte se vlevo. Dveřmi se dostanete na schodiště do sklepa. Sestupte dolů a v temné chodbě vstupte do prvních dveří vpravo. V zásuvce komody je lektvar zdravého rozumu. Ve stejné místnosti je na zemi rozlitá vody. Použijte na ni kbelík z inventáře a získáte tak kbelík s vodou. Vyjděte zpět do chodby a nyní si klíčem odemkněte dveře na konci chodby. Vstupte do větší místnosti. Na zídce leží páka. Uchopte ji, vyjděte po schodech nahoru ze sklepa, projděte halou zpět chodbou, kterou jste přišli, za dveřmi jděte rovně a vstupte do druhých dveří vpravo. Vlevo na zdi je pákový mechanismus, kde právě tato páka chybí. Dejte ji na své místo a zatáhněte za ni. Z komody pod pákou seberte OLEJNIČKU. Vraťte se zpět do haly a jděte do dveří vlevo pod schody. Projděte do knihovny a vpravo z police seberte dokument Secret Way. Když se podíváte vlevo nahoru, uvidíte regál, který se odsunul stranou (poté co jste zatáhli za páku) a za ním je tajná chodba. Vyjděte po schodech nahoru, vlevo přeskákejte po vršcích knihoven a z chodby seberte Second Hall Key. Vraťte se opět do haly a vyjděte znovu po schodech nahoru. Nad schody se dejte vlevo a vstupte vpravo do místnosti s hořícím krbem. Umístěte do krbu kbelík s vodou a počkejte až se voda ohřeje. Poté seberte znovu kbelík s vodou (ohřátou). Vraťte se do haly, sejděte po schodech dolů a dejte se chodbou vpravo. Vraťte se ke dveřím, kterými jste do úrovně poprvé vstoupili, použijte na dveře klíč a vyjděte z hradu ven.

Village

Dojděte zpět k teleportu, použijte na panel vlevo kbelík s horkou vodou a pak vstupte do teleportu, který vás opět přenese jinam.

Sewers

Octli jste se v podzemních stokách. Nedaleko teleportu je vchod do kanalizačního tunelu. Jděte přes první rozcestí rovně a vstupte do malé místnosti vpravo. Ze stolu seberte dokument Letter of Resignation a z vrcholu jednoho z regálů OLEJNIČKU. Vyjděte ven vraťte se na rozcestí a dejte se vlevo. Od nynějška se držte stále vpravo, abyste nezabloudili. Po čase dorazíte do místnosti, která je však prázdná. Poté bude následovat místnost, ve které jsou vpravo na polici laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Pokračujte dál a nyní se dívejte do postranních chodeb vlevo (ale pokračujte dál v pravém směru). Po chvíli uvidíte schody vedoucí ke dveřím. Vyjděte po schodech a vstupte do dveří Z regálů si seberte Key a VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se do tunelu a pokračujte v cestě. Brzy dorazíte k těžkým padacím vratům. Zatáhněte za páku a vstupte do místnosti. Vrata však za vámi zapadnou a místnost se začne rychle plnit vodou. Jestli něco neuděláte, utopíte se. Vlevo za bednami leží na zemi páka. Zvedněte ji a dejte rychle do pákového mechanismu u dveří. Zatáhněte za páku a vypustíte vodu ven. Jste tedy zachráněni. Dole pod schody seberte kladivo. Pokračujte dál chodbami a nyní se dívejte opět i směrem vlevo, protože po chvíli uvidíte opět dveře nad schodištěm. Tyto dveře si odemkněte klíčem a v místnosti seberte láhev a OLEJNIČKU. Tuto láhev musíte nyní naplnit olejem. Olej je rozlitý na stole v jedné z místností, o které jsem výše psal, že je prázdná. Je na vás jak se tam dostanete a získáte láhev s olejem. Pokud si chcete celé ještě jednou oběhnout dokola nebo pokud jste si jistí tím, že ji ve spletitých stokách najdete – to je na vás. Nakonec se vraťte k teleportu a na první páku vpravo použijte nejprve olej a poté kladivo. Vstupte do teleportu a přenesete se do říše obrů.

Castle 3

Vše kolem vás je obrovské a i to jak proniknout skrz pootevřené dveře může být problém jak sami uvidíte. Běžte vlevo, kde je navršený stoh papírů. Vyskákejte po stohu na první polici knihovny. V místě, kde je šikmá kniha vylezte jako po žebříku o jednu polici výš. Takto vylezte pomocí dalších dvou šikmých knih až na vrchol regálu. Tady je trochu problém, že u těchto knih se někdy ikona žebříku ne a ne objevit. Nahoře když se podíváte vlevo, uvidíte soustavu trámů. Přejděte po trámech až nad velkou bednu a seskočte na ni. Z bedny vyskočte na svitky papírů a poté po dalším nakloněném svitku opět vylezte jako po žebříku. Po zubatém trámu vyskákejte nahoru. Nyní se musíte dostat do mezery mezi skříní a stropem, což může být problém. Musíte vyskočit a při skoku stisknout klávesu pro skrčení. Po chvíle zkoušení se vám to určitě povede. Přelezte na druhou stranu skříně, seskočte dolů a poté až na postel. Vyskočte na hranu postele a dostaňte se až na bednu, která je mezi pootevřenými dveřmi. Konečně se tedy dostáváte ven z místnosti. Ale to nejtěžší máte teprve před sebou. Před vámi jsou chodby zalité vodou. Nesmíte spadnout do vody, jinak zemřete. Přeskákejte po předmětech až k padlému obrazu, poté přes obraz a po sudech do místnosti vlevo. Přeskakujte dál po sudech a po plovoucích pytlích a nakonec skočte do spodní police pravého regálu. V tomto regálu v místě, kde vyčuhuje bedna ven, se dá vyšplhat o polici výš. Dostaňte se takto až na vrchol regálu, kde seberte Teleportation Device. Přejděte po trámech na sousední regál. Z něj opatrně seskakujte po malých trámcích a po nakloněných pytlích až dolů. Přeskákejte do chodby a nyní se vydejte do místnosti, kde jsou bedny mezi dveřmi. Vylezte na vrchol horní bedny a na druhé straně opatrně seskočte dolů. Přeskákejte po knihách a nakonec vylezte na bednu ve středu místnosti. Odtud musíte přeskákat po plovoucích lahvích k obrazu a po něm vylézt na stůl. V regálu nad vámi jsou opět nakloněné a vyčuhující předměty, po kterých snadno vylezete až nahoru. Po trámech přejděte nad sousední stůl a opatrně seskočte dolů. Na stole leží pila, na kterou klikněte, abyste se řízli. Na krev použijte sklenici z inventáře a získáte tak nádobu s krví. Přes mrtvou myš skočte na potrubí a z potrubí do police regálu. Na konci stojí kniha, do které strčte, a ta spadne dolů do vody. Skočte na ni dolů a po dalších předmětech se dostaňte k východu z místnosti. Vylezte nahoru na vrchní velkou bednu, z ní přelezte na vrchol nakloněného regálu a poté po nakloněné polici opatrně seskakujte dolů. Známou cestou se po předmětech dostaňte do dveří místnosti s teleportem, vylezte na bednu a poté seskočte dolů do místnosti. Jděte k teleportu a vložte páku do zařízení vpravo. Nakonec použijte na teleport nádobu s krví a budete pokračovat dál.

Nightmare

Octli jste se v hrozné noční můře. Vstupte do předposlední cely vlevo, odtáhněte na stranu postel a seberte Key of your Worst Nightmare. Ten použijte na dveře na konci chodby. Jděte po barevných stopách až k hlavě monstra, poté se dejte vpravo a choďte od jednoho objektu k druhému až dojdete k tekoucí vodě. Dotkněte se vody a přenesete se do další noční můry. Vlevo od vás je místnost ale prázdná. Jděte dál stokou a vstupte do další místnosti vlevo, kde jsou mučící dřevěné panny. V prostřední z nich je Key. Vyjděte zpět do stoky a dostaňte se ke schodišti, které vede ke dveřím. Dveře si odemkněte klíčem, vstupte do místnosti a ze stolu seberte obřadní dýku. Opět jste se přenesli jinam. Tentokrát jste v hradní chodbě. Vejděte do druhých dveří vlevo a ze stolu seberte Key. Vraťte se zpět do chodby a klíč použijte na protější dveře. Vstupte do místnosti, nadzvedněte kryt kláves u piána – najdete další Key. Vyjděte opět do chodby a vraťte se chodbou zpět, kde vstupte do dveří vlevo. Vpravo je psací stůl, který má zamčenou přihrádku. Odemkněte ji klíčem a dotkněte se artefaktu. Opět se přenesete do jiného snu. Je tu spousta dveří a jen jedny jsou ty správné. Jsou to druhé okrajové dveře zleva na opačné straně úrovně. Vstupte do teleportu a to je konec vaší noční můry.

Castle 1

Objevili jste se v jedné z místností hradu, kde jste tuto hru začínali. Běžte ke dveřím. Zableskne se a zastaví se čas. Vyjděte na chodbu a projděte dveřmi na konci. V hale vyjděte vpravo po schodech nahoru a vejděte do dveří.

Experimentation Room

Nyní máte dvě možnosti jak hru zakončit. Buď necháte monstrum, aby vstoupilo do teleportu, nebo mu v tom zabráníte tím, že do něj vrazíte dýku z inventáře. V prvním případě zahynete, protože se na vás vše zřítí; v tom druhém nezahynete, ale stane se něco ještě mnohem horšího. Co? Dejte se do hry a uvidíte sami.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář