Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Number 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o krátké, ale velice atmosférické a hrůzostrašné dobrodružství ze světa Amnesie. Pokud se rádi bojíte tak tato hra je pro vás tou nejlepší volbou.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 9

dokument – 2

olejnička – 2

sud s olejem – 1

křesadlo – 10

laudanum – 4

lektvar zdravého rozumu – 5

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a ze stolu seberte velký box s křesadly. V zásuvce psacího stolu je klíč od strojovny. Jděte ke dveřím a odemkněte si je klíčem. Sejděte po schodech dolů a prohlédněte si místnost vpravo. Podlomí se vám nohy a spadnete na zem. Poté se běžte podívat do místnosti vlevo od schodů. Přepadnou vás, srazí a odvlečou.

Probouzíte se v hradním vězení. Ze stolu seberte dokument Wellcome. Na zemi leží kladivo, které rovněž seberte. Použijte ho na díru ve zdi a tím si díru zvětšíte natolik, že budete moci prolézt do sousední cely. V horní části mříže je díra, jak vidíte. Odneste bednu pod díru, natočte si ji tak, aby stála na stojato, vyskočte na ní, skrčte se a prolezte dírou v mříži. Pokud by vám nešlo na bednu vyskočit, tak si přitáhněte trochu blíž postel a přes tuto postel vyskočte na vrchol bedny. Konečně jste tedy z cely venku. Projděte na konec dlouhé chodby. Po stranách je možné vstoupit do některých cel, ale v nich nic není. Projděte dveřmi na konci chodby a vpravo ze stolu seberte OLEJNIČKU. Z vedlejšího stolu seberte poté lucernu, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte dál chodbou. Pokud se chcete trochu leknout tak vstupte do cely vpravo. Po levé straně je velká hromada beden a sudů. Za nimi je vchod do ventilační šachty. Otevřte mříž a poté postavte bedny tak, abyste mohli do šachty vlézt. Prolezte až na konec, otevřte další mříž a seskočte dolů do stoky. Přejděte na druhou stranu stoky a vstupte do dveří.

Projděte na konec chodby, vyjděte po schodech a vstupte do dveří. Ze stolu vlevo seberte OLEJNIČKU, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dalších dveří a pokračujte přes dvě pohřební místnosti, jejichž prohledáváním se nezdržujte, protože v nich nic není. Vstupte do dveří a v chodbě je vlevo stůl a na něm lektvar zdravého rozumu. V následující místnosti otevřte vlevo kryt zvířecí klece, skrčte se vlezte dovnitř. Vzadu seberte Key. Klec však začne hořet. Rychle vylezte opět ven než vás plameny zabijí. Klíčem si odemkněte dveře a poté vyjděte po schodech nahoru.

Vstupte do velké místnosti, kde seberte ze země dokument You Will Pay for This. Nyní utíkejte stále vpřed a nezastavujte se, protože vás pronásleduje rudý sliz. Přeskakujte přes bedny a  projděte dveřmi. Cesta je jen jedna, takže nemůžete zabloudit. Na konci skočte do velké kruhové šachty, která je v zemi.

Tak to vypadá, že jste přežili minimálně sto metrů volného pádu. Až se trochu vzpamatujete jděte do kouta a seberte z římsy laudanum. Projděte dveřmi do rozlehlé podzemní místnosti. Z této místnosti vede několik dalších dveří, ale jen ty vpravo jsou odemčené. Z psacího stolu si vezměte zrezivělý klíč a v jedné ze zásuvek je lektvar zdravého rozumu. Vraťte se zpět do velké místnosti a dveře naproti si odemkněte získaným klíčem. Projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Sejděte po schodech dolů, projděte zatopenou oblastí a na druhé straně vyjděte po dalších schodech nahoru. V místnosti je žebřík, který zvedněte a odneste k východu z úrovně. Poté se automaticky přesunete do předchozí úrovně.

Zvedněte žebřík a neste ho do místnosti, kde jste předtím sebrali klíč. Nahoře je fragment žebříku. Na toto místo dejte žebřík, který jste sebrali v minulé úrovni. Vylezte po žebříku nahoru a z římsy seberte lucernu a lektvar zdravého rozumu. Nakonec otevřte skříň vpravo a seberte Shovel. Slezte opět dolů a jděte do velké místnosti. Lopatu použijte na poslední zamčené dveře a před vámi je žebříku, který vede nahoru do šachty. Vylezte po tomto žebříku a přesunete se do další úrovně.

Ze stolu seberte laudanum. Vpravo od stolu je SUD S OLEJEM (20% lucerny). Projděte dveřmi do temné chodby, která vede na rozcestí. Pokud půjdete vlevo dorazíte k hluboké jámě, přes kterou není jak se dostat. Jděte tudíž vpravo a vstupte do dveří. V krátké chodbě jsou dveře vlevo a vpravo. Vstupte nejprve do dveří vpravo a sestupte po schodech dolů. Seberte ze stolu Hammer a poté z truhly Nails. Vyjděte zpět po schodech nahoru a nyní vstupte do dveří vpravo. Pokud se chcete leknout otevřte skříň. Vlevo v koutě jsou Wooden Planks. Ty v inventáři zkombinujte s hřebíky a tím si postavíte most přes jámu v levé chodbě. Přejděte na druhou stranu, pokračujte skrz dvoje dveře a vyjděte po schodech nahoru.

Projděte dveřmi a dostanete se do velké vstupní haly. Tady už ale nic prozkoumat nejde. Běžte vlevo ke vstupní dveřím a konečně opusťte toto zatracené místo.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář