Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – My Love

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Netradiční příběh ze světa Amnesie, který je víc než jakýkoliv jiný založený především na příběhu. Hra obsahuje velké množství flashbacků a rozhovorů. Hra má pomalé tempo a není zdaleka tak akční jako jiné příběhy Amnesie

STATISTIKY

příběhový předmět – 6

dokument – 10

olejnička – 10

sud s olejem – 2

křesadlo – 30

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a ze stolu uprostřed místnosti seberte lucernu. Z truhly u postele si vezměte 2 křesadla a na stolku vlevo u postele jsou další 2 křesadla. Jděte ke skříni a otevřte ji. Klikněte na oblečení ve skříni. Dveřmi vyjděte ven na chodbu a dejte se vlevo. Octnete se ve vstupní hale. Sejděte po schodech dolů. Můžete jít prozkoumat místnosti vlevo. Vzadu je malá temná místnost a v polici regálu 2 křesadla. Zkuste vzít za dveře na pravé straně haly, ale tudy se nikam nedostanete. Vyjděte po schodech do mezipatra a zkuste otevřít dveře. I ty jsou zamčené. Po schodišti vyjděte zpět nahoru až ke vchodu do vaší ložnice. Dveře vpravo vedou na půdu a nyní jsou již odemčené. Vstupte do malé místnosti a seberte 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Vylezte po žebříku nahoru na půdu a jděte vpřed až ke dvěma regálům. Seberte z regálů další 2 OLEJNIČKY a také 3 křesadla. Obejděte regály a vzadu v koutě je obrovská truhla, kterou otevřte. Seberte z truhly dokument Order of the Sacred Cross Manifesto. Stejnou cestou se vraťte zpět a jděte opět vlevo, abyste vyšli v hale. Nescházejte ale dolů, ale dejte se po schodech naproti. Vstupte do dveří vlevo, kde seberte ze stolu dokument Harrison's Predicament. Vraťte se na chodbu vstupte do dveří naproti. Prohlédněte si knihovnu a také kapli, kde vpravo na stole leží křesadlo. Vraťte se zpět do známé haly, kde jsou nyní odemčené dveře v mezipatře. V malé místnosti je za regálem obraz, který lze odstranit. Za obrazem je malý výklenek a v něm Wine Cellar Key. Vraťte se do haly, sejděte až dolů a vpravo pod schody jsou zamčené dveře, které si odemkněte získaným klíčem. Sejděte po schodech dolů a vstupte do vinného sklepa. Mezi sudy vpravo je průchod do další místnosti. Vlevo za rohem je SUD S OLEJEM. Vzadu je stůl a na něm dokument Musings of Agrippa. Vraťte se do předchozí místnosti, kde jsou vinné sudy a zprava je obejděte. Mezi sudy a stěnou je úzký průchod. Vpravo uvidíte vchod do tunelu zastavěný cihlami. Vytahejte cihly a vlezte dovnitř.

Lezte tunelem vpřed. Na rozcestí se dejte vlevo, protože pravý tunel je stejně slepý. Vylezte nahoru a octnete se na pasece, kde je nedaleko domek. V místě, kde je snížená ohrada, vede cesta pryč. Všimněte si balvanu po pravé straně cesty. Sem se ještě vrátíte. Jděte po cestě rovně a vlevo. Dorazíte na rodinný hřbitov. Nyní se vraťte k balvanu, zahněte vlevo a poté vpravo. Na konci je na zemi natažená deka. Až si prohlédnete i toto místo běžte přímo za nosem do malého slepého výběžku, kde jsou květiny. Otočte se čelem vzad a dejte se vlevo. Před sebou uvidíte zářící skálu. Pokud vám nejde projít ke skále, znamená to, že jste jedno ze tří výše popsaných míst vynechali. Vyskočte na skálu a poté se přesunete do další úrovně.

Nyní se nacházíte na nádvoří. Tady nic moc neuděláte. Počkejte až skončí celý rozhovor a poté vejděte do dveří do domu.

Vyjděte po levém schodišti a vstupte do dveří vpravo. Po skončení rozhovoru vyjděte ven a dejte se vpravo do přední haly. V mezipatře vstupte do dveří z psacího stolu seberte dokument Rosenburg's Ailment. Počkejte až skončí rozhovor s otcem a vyjděte zpět do haly. Pokračujte dál vpravo po schodech nahoru. Vstupte do dveří vpravo, kde seberte dokument Mary's Work, 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Všimli jste si, že se některé vedlejší předměty obnovily? Zajděte do sVé ložnice, kde opět seberte z nočního stolku 2 křesadla a z truhly rovněž 2 křesadla. Po skončení rozhovoru budete pokračovat do další úrovně.

Přeskočili jste v čase 2 týdny. Z talířů můžete sebrat 4 kusy masa, jinak se tu nic jiného dělat nedá, takže jen počkejte na skončení rozhovoru.

Otevřte nedalekou truhlu a vezměte si z ní dokument Mary's Dilemma. Vyjděte z místnosti a nedaleko hořících kamen seberte dokument Mary's Aliment. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do malé místnosti, kde seberte ze stolu dokument Samuel's Proposal. Vraťte se po schodech dolů a vstupte do vchodových dveří.

Začínáte opět v ložnici svého domu. Z nočního stolku seberte opět 2 křesadla a poté další 2 křesadla z truhly. Klikněte na oblečení ve skříni. Vyjděte ven na chodbu a dejte se vpravo do vstupní haly. Dveřmi pod schody vstupte na schodiště vedoucí do sklepa. Dole ve sklepě opět použijte v druhé místnosti SUD S OLEJEM a poté klikněte na nějaký sud. Na chvíli ztratíte vědomí. Až se proberete běžte pryč ze sklepa a vyjděte po schodech nahoru.

Dobrý konec

Jděte nahoru, kde je vchod na půdu. V místnosti seberte opět 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Odklopte poklop nahoře nad žebříkem a poté vylezte po něm nahoru. Z regálu můžete opět sebrat 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Pokračujte do koutu vzadu, kde otevřte truhlu a přečtěte si dokument Marry's Will. Octnete se opět ve svém pokoji a tím hra končí.

Špatný konec

Až vyjdete ze sklepa vstupte do vchodových dveří.

Jděte vlevo k hromadě beden. Ta začne hořet. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří vlevo. Po skončení rozhovoru (a scény) seberte ze stolu dokument Martha's Visit. Poté jděte ke dveřím a klikněte na ně.

Jste ve vězeňské cele. Tady už toho mnoho neuděláte. Počkejte jen co se bude dít a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář