Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Last Night

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se celkově o průměrné DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent, které ničím zvláštním neoslní. Na druhou stranu není úplně nejkratší a na hodinu či dvě může zabavit.

STATISTIKY

Ve hře je poměrně dost oleje, takže s ním není nutné šetřit. Křesadel je až přehnané množství, takže je téměř nemožné (lépe řečeno zbytečné) je využít všechny. Lektvarů je tradičně dost málo, ale na druhou stranu krizové situace nebudou zas tak časté. Dokumentů rovněž mnoho není.

příběhový předmět – 15

příběhový předmět (mimo inventář) – 1

dokument – 6

olejnička – 8

sud s olejem – 1

křesadlo – 73

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 3

Ground Floor

Začínáte tradičně v ložnici. Seberte ze stolu 2 křesadla. Vyjděte ven z místnosti do větší místnosti. Vlevo jsou zamčené dveře a na nich dokument Do Not Disturb. Vedle dveří visí na zdi malá skříňka, ze které seberte Cellar Key. Na nedalekém psacím stole je olejnička. O kousek dál je regál a na jedné jeho horní polici je křesadlo. Další křesadlo je na stole vpravo vedle kamen. Další 2 křesadla jsou na komodě. Ve vrchní zásuvce pravé komody je laudanum. Nyní jděte na druhou stranu místnosti, sestupte po schodech a vstupte do dveří do sklepa.

Cellar

Sestupte po schodech a dveřmi projděte do sklepa. V koutě s bednami je schovaná olejnička. Poté prohledejte stojan na vinné lahve a najdete v okolí celkem 5 křesadel. Nakonec klikněte na Strong Liquor a následně ztratíte vědomí. Po chvíli přijdete opět k sobě. V žádném případě neprohledávejte znovu bedny v koutě. To může totiž později zapříčinit nepříjemný bug, který by vám bránil v dalším postupu hrou. Zamiřte znovu ke dveřím vedoucím nahoru do patra a projděte jimi.

Ground Floor

Vyjděte po schodech nahoru a vpravo ze dveří vedoucích ven seberte dokument A Note from Killer. Poté vstupte do malé místnosti vlevo, což je vlastně vaše ložnice. Ze skříně seberte páčidlo. Na další skříni vpravo je křesadlo. V horní zásuvce komody vedle postele je lektvar zdravého rozumu.

Cellar

Sejděte opět do sklepa, opět v žádném případě neprohledávejte bedny v koutě, jděte ke dveřím vpravo a použijte na ně páčidlo. Projděte dveřmi do další sklepní místnosti. V malé truhle vlevo jsou 2 křesadla. Vlevo jsou zamčené dveře, takže vstupte do dveří naproti. V další místnosti najdete vzadu na zídce Storage Key, 2 lektvary zdravého rozumu a 2 křesadla. Vraťte se do přechozí místnosti a klíč použijte na dveře vpravo. Vlevo seberte dokument John 3.16 a v komodě je křesadlo. Nadzvedněte knihu na regálu a pod ní najdete Inner Cellar Key. Vraťte se do předchozí místnosti. Dveře vpravo, kterými jste původně přišli, se zabouchly a navíc za nimi je monstrum. Počkejte až probourá dveře, obejděte ho a utíkejte skrz dveře do první sklepní místnosti. Všimněte si, že dveře vpravo, které byly předtím zamčené, jsou nyní probourané. Vstupte tudy do dlouhé klikaté chodby, proběhněte na její konec a vejděte do dveří do vnitřního sklepa.

Inner Cellar

Dojděte k truhle, ve které je Deacapitated Head. Tu však v žádném případě nesbírejte, jinak byste v následující úrovni nemohli pokračovat dál. Jedná se zřejmě o bug. Nebylo by možné odemknout dveře do Unknown a tím pádem byste zakysli. Po chvíli ztratíte vědomí a octnete se v jakémsi chrámu.

Church

Dojděte k podstavci a sebete 5 křesadel a dokument Tip. Otevřte skříňku a seberte si lucernu. Poté jděte pod schody, kde najdete Giant Key. Vyjděte po schodech nahoru, kde si klíčem odemkněte dveře a vstupte.

Unknown

Jděte chodbou až k oknům, pod kterými je truhla a v ní olejnička. Pokračujte na konec chodby a vstupte do dveří vpravo. V zásuvkách komody najdete 2 křesadla a vzadu je na stoličce položený Lockpick. Lockpick použijte na dveře, které se za vámi zabouchly. Vyjděte do místnosti a zjistíte, že dveře vpravo jsou proražené. Dejte se touto cestou. Projděte dlouhou chodbou a sestupte po schodech dolů. Vstupte do dveří vlevo a v malé místnosti seberte olejničku. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Sestupte po dalším schodišti a zahněte ostře vlevo pod schody. Na konci najdete truhlu a v ní Prison Key. Nyní se vracejte stejnou cestou zpět až téměř na začátek do chodby s okny, kde byla v truhle olejnička. Odemkněte si klíčem postranní dveře a vstupte. Jakási síla vás vtáhne dovnitř do dřevěné panny a dveře se za vámi zaklapnou. Použijte na dveře panny páčidlo z inventáře a ze země seberte křesadlo. Vstupte do železných dveří, které vedou do vězení. Budete se motat soustavou kobek s mřížemi. Vždy jen jedna mříž jde otevřít. Na konci je monstrum a truhla, ve které je Small Key. Vraťte se na začátek k panně a odemkněte si klíčem dveře naproti. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou do podzemí.

Dungeon

Ze stolku vpravo seberte dokument How Are You a také olejničku. Projděte až k závalu, kde přeskákejte vpravo na schodiště. Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do komplexu chodeb, kde se pohybuje monstrum. Není to zase žádné velké bludiště. Najděte červeně osvětlené prostranství. Nedaleko v koutě je hromada beden. Na jedné z beden leží olejnička a vzadu za bednami je na zemi kladivo. Ještě prohledejte dřevěnou pannu a najdete 15 křesadel. Udělejte čelem vzad a jděte rovně a pak vlevo. Měli byste vidět vchod zatlučený prkny. Použijte na prkna kladivo a vstupte do místnosti. Vpravo vzadu leží na stoličce Mansion Key. Vraťte se k panně a jděte stále podél levé stěny. Dojdete ke dveřím vedoucím do další úrovně, na které použijte klíč a vstupte.

Mansion

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do místnosti, kde hoří krb. Na krbové římse je 7 křesadel. Dveře rovně před vámi jsou zamčené, takže vstupte do dveří vlevo. Dojděte ke skříni a ztratíte vědomí. Octnete se ve snovém světě. Vpravo na římse na okně je Branch Room Key. Vraťte se do předchozí místnosti a na krbové římse je opět 7 křesadel. Nyní si zpřístuněte levé dveře pomocí klíče. Za dveřmi vstupte vpravo do postranních dveří a z postele seberte dokument Trapped. Druhými dveřmi v chodbě projděte do velké místnosti. Vpravo v regálu je 5 křesadel, v druhé komodě jsou 3 křesadla, o kousek dál na kulatém stolku olejnička a vzadu na krbové římse dalších 6 křesadel. Vstupte do dveří vlevo a sejděte po schodech dolů. Vstupte dveřmi do sklepní místnosti. Vzadu v koutě je sud s olejem. Odtáhněte regál vedle sudu a ve výklenku objevíte páku. Odneste ji po schodech nahoru do místnosti. Vlevo v rohu je almara, kterou když otevřete, uvidíte, že má na vnitřní stěně pákový mechanismus. Vložte do mechanismu páku a zatáhněte za ni. Odklopí se knihovna vpravo vedle almary a zpřístupní se dveře do tajného sklepa.

Hidden Cellar

Sejděte po schodech dolů do zatopených prostor. Vlevo jsou dveře, avšak zamčené. Vystoupejte po dalším schodišti nahoru a vstupte do strojovny. Jděte do místnosti vpravo a ze stolu seberte Key a také dokument Instructions. Nyní přejděte do levé místnosti, kde je na stěně zamčená mříž. Použijte na ni kladivo a otevřete ji. Otočte ventilem a vraťte se po schodech dolů. Dveře, které byly předtím zamčené, jsou nyní probourané. Přeskákejte přes trosky a po žebříku slezte šachtou dolů. Projděte vodní oponou a jděte na rozcestí chodeb. Když se dáte vpravo přijdete na slepý konec, kde seberte ze stolu olejničku, dále otevřte dvířka kamen a unvitř je ještě laudanum a 2 křesadla. Vraťte se na rozcestí a pokračujte rovně. Vlevo je barikáda z beden. Když ji přeskočíte, dostanete se do místnosti, kde můžete ze stolu sebrat 3 křesadla. Přeskočte zpět a vydejte se chodbou tím směrem, kde vidíte červenou záři. Na konci si odemkněte klíčem dveře a jděte dlouhou červenou chodbou. Dojděte k mříži po pravé straně. Skrz mříž seberte Saw. Vraťte se do předchozí chodby, kde je vlevo vchod zatlučený prkny. Použijte na něj pilku. V tom okamžiku vás začne pronásledovat vodní příšera. Můžete běžet vpřed, kde je spousta dveří, ale do žádných z nich se nedá vstoupit. Takže se nechte zabít vodní příšerou a budete pokračovat do další úrovně.

Ground Floor

Probíráte se opět ve svém pokoji na posteli. Ze stolku vpravo seberte Blunt a křesadlo. Vyjděte z místnosti a vlevo v malé skříňce na zdi je House Key. V jednom horním regálu vpravo je další křesadlo. Použijte klíč na dveře vedoucí ven z domu a vstupte do nich.

Outside

Jděte vpřed, dojděte k lavičce, na kterou se automaticky posadíte, a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář