Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – House of Creep: Chapter 2

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Druhý díl House of Creep se nese v duchu prvního dílu. Nové úrovně, nové dobrodružství v hrůzostrašném domě. Co víc si přát?

STATISTIKY

předmět v inventáři – 13

dokument – 9

olejnička – 10

křesadlo – 27 (+1)

laudanum – 5 (+1)

lektvar zdravého rozumu – 4

Level 1

Vyjděte ze zatopeného sklepa po schodech nahoru a vstupte do dveří. Ze stolu seberte dokument Welcome Back. Vejděte do dveří vlevo a prohledejte přihrádku psacího stolu. Seberte z ní lucernu a poté seberte ze stolní desky klíč od strojovny, dokument Not Scary a 3 OLEJNIČKY. Nakonec otevřte horní zásuvku stolu a vezměte si 2 lektvary zdravého rozumu. Poté jděte k posteli a seberte z truhly 13 křesadel. Vyjděte z místnosti a odemkněte si klíčem druhé dveře. Z místnosti vede celkem 5 dveří. Nejprve vejděte do druhých dveří vpravo a vlevo seberte ze stolu klíč od strojovny. Vraťte se do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte protější dveře. Za hradbou ze sudů leží na stole další klíč od strojovny. Vyjděte zpět do velké místnosti a nyní si klíčem odemkněte pravé protější dveře. Z psacího stolu seberte dokument Enough?, z přihrádky si vezměte další klíč od strojovny a nakonec z jedné ze zásuvek seberte 5 křesadel. Vraťte se do velké místnosti a klíčem si odemkněte levé protější dveře. Projděte na konec dlouhé temné chodby. Chodba však bude končit, takže se vracejte zpět. Na začátku chodby seberte ze země poslední klíč od strojovny. Vyjděte zpět do velké místnosti, klíčem si odemkněte vlevo dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Level 2

Začínáte v temné chodbě. Vejděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument The Key. Nadzvedněte kryt kláves u piana a seberte klíč od strojovny. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte další dveře vpravo. Vlevo je za sudy opět klíč od strojovny a za sudy vpravo jsou 2 OLEJNIČKY. Vyjděte zpět do chodby a nyní si klíčem odemkněte další dveře vlevo. Truhla obsahuje malou skříňku, uvnitř které je další klíč od strojovny. Vraťte se do chodby a vlevo na stole je ještě jeden klíč od strojovny. Jedním z klíčů si odemkněte poslední dveře v této chodbě a dostanete se k jámě plné zkrvavené vody a monster. Přeskákejte po plošinách na druhou stranu a u dveří do další úrovně je na zemi dokument Da Key. Nyní se musíte vrátit přes plošiny na druhou stranu, kde leží před dveřmi na zemi klíč od strojovny. Vraťte se zpět přes jámu ke dveřím do další úrovně, odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Level 3

Vlevo v chodbě leží na zemi dokument Well... a na okenní římse je klíč od strojovny. Dveře na konci chodby si odemkněte klíčem a projděte další chodbou. V místnosti seberte vlevo ze stolu dokument Tip. Zbylým klíčem z inventáře si odemkněte pravé dveře a dostanete se do bonusové místnosti. Ze země seberte dokument Bonusgame a objeví se velká truhla. Problém je, že v truhle jsou 3 tzv. falešné předměty. To v praxi znamená, že pokud kliknete na jeden z těchto tří předmětů celá truhla zmizí a víc už prostě neseberete.

  • laudanum – v levém horním rohu truhly
  • olejnička – druhá v druhé svislé řadě
  • křesadlo – levé ze dvou úplně nahoře

Těmto předmětům se tedy vyhněte a seberte z truhly zbývající předměty - 5 OLEJNIČEK, 5 laudanum, 2 lektvary zdravého rozumu a 9 křesadel. Nyní vám v truhle zbyly tedy tři předměty, které jsem vypsal nahoře. Jedne z nich ještě sebrat můžete a poté truhla zmizí. Jelikož je olej ve hře nejdůležitější, seberte tedy ještě jednu OLEJNIČKU. Vraťte se do předchozí místnosti a ze zásuvky komody vpravo seberte klíč od strojovny. Tím si odemkněte druhé dveře v místnosti. Projděte na konec chodby a ani na okamžik se nezastavujte, protože máte v patách monstrum. Dveřmi se dostanete ven z budovy, kde seberte ze země dokument You Won. Tím hra končí (závěrečné titulky se nespustí).

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář