Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Harmsův objev

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V tomto vynikajícím českém DLC ke hře Amnesia se přesuneme ze zatuchlých hradů a starých domů do ještě zatuchlejších podzemních chrámů kdesi v Africe. Hra je tematicky velice blízká La Caze. Dokonce úvod hry v džungli je velmi podobný a měl jsme v první chvíli podezření, že se jedná o vykrádačku. Toto podezření se však po vstupu do podzemí rozplynulo, protože Harmsův objev si naštěstí jde svou vlastní cestou – a cestou rozhodně velice dobrou.

STATISTIKY

I na to jak je hra krátká, je vedlejších předmětů velice málo. Jediné čeho je poměrně dostatek jsou křesadla. V každém případě je nutné s olejem šetřit. Už jen proto, že po sebrání lucerny má tato v sobě asi jen poloviční zásobu oleje. Velké olejničky nejsou tentokrát vůbec. Obou druhů lektvarů je tradičně také málo. Dokumentů sice také není mnoho, ale co rozhodně potěší je deník na pokračování, který vás bude postupně odhalovat důležité okolnosti celého příběhu.

příběhový předmět – 16

předmět získaný kombinacemi – 3

dokument – 9

olejnička – 3

křesadlo – 21 (+1 které není možné sebrat)

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 2

Džungle 1

Až se proberete seberte ze země dokument Vzkaz od profesora Harmse. Jděte vpřed k místu, kde končí cesta.

Džungle 2

Postupujte po lesní cestě. Ta se bude po chvíli rozdělovat. Dejte se vlevo a z bedny si seberte křesadlo. U další lampičky a dejte vlevo a přijdete do slepé cesty, kde seberte dokument Thomasův objev (1/5) – Odhalení a další křesadlo. Vraťte se zpět na rozcestí a pokračujte stále rovně.

Džungle 3

Obejděte hromadu beden, dejte se vlevo a znovu vlevo. Seberte z bedny klíč od jeskyně a také dokument Informace. Když se otočíte, uvidíte před sebou monstrum, které zajde vlevo mezi stromky. Následujte ho a uvidíte vchod do jeskyně. Použijte na dveře klíč a vstupte.

Jeskyně

Vlevo od vás je mříž a další dveře mají rozbitý zámek. Vstupte tudíž do dveří vpravo, které vedou do skladiště. Z bedny seberte dokument Thomasův deník (2/5) – Chrám a také křesadlo. Z regálu vzadu si seberte páčidlo. Dále jsou tu dvě truhly. Z té větší vlevo seberte lucernu a olejničku a z té menší vpravo a laudanum a další křesadlo. Počkejte chvíli v místnosti než zmizí monstrum přecházející po chodbě. Poté vyjděte a vylomte páčidlem dveře vpravo. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou do těžebních prostor.

Těžiště Uránia

Jděte na rozcestí a z podlouhlé bedny vlevo si seberte 2 křesadla. Další křesadlo je vpravo mezi dvěmi sudy. Na konci slepé chodby seberte z bedny kladivo a ještě jedno křesadlo. Ale – co to? Zdá se, že se chodba za vámi zavalila. Odházejte bedny vpravo a objevíte skrytý vchod do tunelu. Seskočte dolů a lezte vpřed tunelem. Na rozcestí se dejte vpravo, protože levý tunel je stejně slepý. Vylezte z tunelu a poté vstupte do dveří, které vedou do laboratoře.

Laboratoř

Projděte do místa, kde se chodba rozděluje. Dveře se za vámi zabouchnou. Nyní se musíte dostat do dalších dveří před vámi. O kousek dál vpravo je na zídce kámen. Hoďte ho na dveře a před vámi je zeleně osvětlená místnost. Ze země seberte laboratorní nádobu, dále seberte klíč od skladu, dokument Záznam z laboratoře a křesadlo. Vyjděte ven z místnosti a dejte se vlevo. Vstupte do dveří a další dveře si odemkněte získaným klíčem. Vpravo mezi sudy je křesadlo, vlevo ve spodní polici regálu další 2 křesadla. Následující křesadlo je na stejné regálu, ale na horní polici. Z horních polic regálů dále seberte Chemikálii 1 a rovněž Chemikálii 2. Z druhého regálu si seberte ještě olejničku a další křesadlo. Až budete procházet mezi dvěmi sudy, tak vlevo dole pod levým sudem najdete opět křesadlo. Jděte dál a v regálu vpravo je lektvar zdravého rozumu a rovněž křesadlo. Ve stejném regálu si seberte dláto, které můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak kladivo a dláto. Na posledním regálu je klíč od chrámu a ještě jedno křesadlo. Nyní se můžete vrátit do zelené místnosti. Do sudu vhoďte obě chemikálie a poté použijte na sud sklenici z inventáře – získáte Harmsovu výbušninu. Stejnou cestou jak jste přišli se vraťte do těžebních prostor.

Těžiště Uránia

Prolezte na konec tunelu a automaticky vylezete ven. Vpravo na stěně je zelený úlomek. Použijte na něj kladivo s dlátem – získáte Uránium. Pokud vám to nejde musíte se zaměřit ne přímo na zelený předmět, ale na kámen vpravo od něj. U závalu použijte chemikálii a něco na sklenici hoďte. Pokud půjdete na jiné místo k výbuchu nedojde. Takže toto není bug. Musíte zkrátka být tam ,kde jste předtím sebrali kladivo. Běžte se rychle schovat vlevo do slepé chodby a poté dojde k výbuchu. Projděte zpět ke dveřím vedoucím do jeskyně a vstupte do nich.

Jeskyně

Vpravo je mříž pryč, protože ji předtím probouralo monstrum. Projděte tudy ke dveřím, které vedou do jeskyně. Odemkněte si je klíčem a vstupte.

Chrám

Před vámi je velká vodní šachta. Vzadu na bedně je křesadlo. Vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Thomasův deník (3/5) – Vzkaz a také lektvar zdravého rozumu. Dále v přihrádce je olejnička, v první zásuvce laudanum a nakonec otevřete almaru a seberte z ní dutou jehlu. Vraťte se do místnosti se šachtou a jehlu použijte na dveře vpravo. Projděte dveřmi do chodby a vstupte do malé postranní místnosti vlevo, kde leží mrtvola na stole. Ze zásuvky psacího stolu seberte dokument Thomasův deník (4/5) – Vakcína, v další zásuvce je laudanum, v přihrádce 2 křesadla a v regálu vlevo další křesadlo. Nyní jděte do místnosti naproti a seberte měděnou trubičku. V přihrádce poraženého psacího stolu je ještě další křesadlo. Problém je, že ho není možné vyjmout. Trubičku v inventáři zkombinujte s jehlou a získáte tak trubičku s dutou jehlou. Tento nástroj použijte na mrtvolu ležící ve vedlejší místnosti. Tím jste si vpíchli do žil trochu krve z mrtvoly a nyní se můžete vydat dál. Jděte dál chodbou a vpravo je chrámový výtah, který je třeba zprovoznit. Vstupte do dveří vlevo a sejděte po schodech dolů ke dveřím do stok.

Stoky

Jděte vpřed jedinou možnou cestou. Projděte dveřmi a pokračujte až k dvěma dveřím. Je jedno, kterými projdete, protože cesty se vzápětí opět spojí. Dojděte na konec, kde jsou po stranách závaly. U pravého závalu seberte Osmium a u levého klíč od výtahu. Rychle utíkejte stejnou cestou zpět, protože vás začne pronásledovat vodní příšera. Proběhněte ke dveřím do chrámu a vstupte do nich.

Chrám

Jděte vlevo k výtahovým dveřím, na které použijte klíč z inventáře. Poté nastupte do kabiny a zatáhněte za páku.

Chrámová svatyně

Dveře vlevo jsou zamčené a před vámi jsou těžká padací vrata, přes která se v tuto chvíli rovněž nedostanete. Vpravo jsou menší padací vrata, vedle kterých je vpravo tlačítko. Stiskněte tlačítko a rychle dveřmi projděte než se zase zavřou. Ze stolu seberte zdobený klíč a také dokument Thomasův deník (5/5) – Poslední vzkaz. Vraťte se ke dveřím, vlevo stiskněte tlačítko a projděte do první místnosti, kde na dveře naproti použijte klíč. Vstupte do další místnosti a jděte vpravo, kde je na stěně páka, kterou zatlačte směrem nahoru. Vraťte se do první místnosti, projděte vlevo otevřenými vraty a za nimi vstupte do brány, které vedou do komory.

Chrámová komora

Dojděte do středu místnosti, kde se celý váš příběh uzavře. Jaký je závěr? To si nechám pro sebe. Zahrajte si toto skvělé DLC a dozvíte se ho. Až se spustí titulky, tak je hned nevypínejte, protože bude následovat ještě krátký psaný dodatek k příběhu.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář