Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Deterioration

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost známé a hráči vysoce ceněné DLC k Amnesii. Tentokrát se ze zatuchlých hradů přenesete do domu na pobřeží, kde se probouzíte na půdě stodoly vašeho domu. Vše je kolem podivně potemnělé a hrůzostrašné. Budete se pohybovat na hranici reality a snů a bude jen na vás, jestli se z tohoto podivně pokrouceného světa budete schopni dostat. Pokud zemřete hra se ukončí a spustí se titulky, takže v takovém případě budete muset načíst poslední uloženou pozici.

STATISTIKY

Vedlejších předmětů je velice málo, ale vzhledem ke krátké hrací době jich ani není třeba. Oba druhy lektvarů tentokrát nejsou vůbec.

předmět v inventáři – 14

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 5

olejnička – 6

křesadlo – 22

Začínáte na půdě stodoly. Slezte po žebříku dolů a prohledejte zásuvky nedalekého psacího stolu. Najdete lucernu, ovšem úplně prázdnou. Vlevo jsou zamčené dveře, ale se slabým zámkem. Vyjděte pravými dveřmi ven a z beden seberte 2 křesadla. Uchopte velký kámen a běžte s ním zpět do stodoly. Hoďte ho proti zamčeným dveřím dokud v nich neuděláte díru. Klikněte na dveře a prostrčíte dírou ruku a odemknete si je z druhé strany. Vstupte do temné chodby. Jděte do malého výklenku vpravo a automaticky rozsvítíte lampu. Klikněte na pověšené oblečení a získáte Key. Tím si odemkněte dveře na konci chodby vlevo a vstupte.

Z regálu hned vlevo za rohem seberte Drill Bit. Opodál stojí na zemi kbelík a v něm je OLEJNIČKA. Přelezte přes zával vpravo a ze země seberte kladivo. Vraťte se na začátek místnosti a projděte dveřmi zpět do předchozí úrovně.

Vraťte se do zničené místnosti, kde jste našli několik křesadel a brali jste kámen na rozbití dveří. Vpravo na polici regálu leží Drill Crank (předtím nešel sebrat). Vraťte se zpět na konec chodby a použijte kladivo na zamčené dveře rovně před vámi. Tím zničíte zámek dveří a poté do nich vstupte.

Prohledejte zásuvky vpravo – v jedné najdete Key a v druhé křesadlo. Nepodařilo se mi přijít na to od čeho tento klíč je. Pokračujte dál chodbou a na stole na konci vlevo najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Na konci chodby jsou dvoje dveře. Ty levé jsou zamčené, takže vstupte do pravých. Ve velké místnosti jsou na kulatém stolku 2 křesadla. Vlevo jsou dveře, ale jsou z druhé strany zablokované balvany. Dejte se po schodišti nahoru a zjistíte, že je jeho horní část zřícená. Přineste si nějaký předmět nebo víc předmětů a postavte je na nakloněnou dřevěnou plošinu. Přes tyto předměty pak přeskočte nahoru nad zřícené schodiště a vstupte do dveří. Mně osobně docela stačilo postavit stoličku na padlý trám a doskočil jsem nahoru. Pokud vám to nejde můžete se vrátit do chodby, kde jsou levé dveře již odemčené. Ty vedou do místnosti, ve které jste již předtím byli a kde je větší množství různých předmětů.

Takže jste se konečně dostali do prvního patra domu. Otevřte zásuvku hned vedle dveří a seberte z ní 4 křesadla. Dejte se vlevo a otevřte skříň. Prohledejte oblečení a najdete Key. Vstupte do dveří vlevo a na přihrádku psacího stolu použijte klíč z inventáře – seberte 3 OLEJNIČKY a 4 křesadla. Vraťte se zpět do chodby a naproti vám je koupelna. Tam je na stěně zamčená skříňka, od které předpokládám, že někde bude klíč, ale mně se ho nalézt nepodařilo. Vstupte do dveří na konci chodby.

Projděte podivně pokroucenou chodbou a dveřmi vyjděte ven z budovy na molo. Projděte na konec mola a uvidíte scénu s majákem. Vraťte se stejnou cestou zpět, vejděte do domu, projděte opět na konec chodby a vstupte do dveří.

Otočte se čelem vzad a – před vámi jsou otevřené dveře. Že by to celé byl jen sen? Projděte místností a poté děravými dveřmi, které vedou do otcovy pracovny. Ze zásuvky psacího stolu si vezměte křesadlo a pod stolem visí na vnitřní straně Key. Vraťte se zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo, což je váš pokoj. Vlevo ze skříně seberte Carved Drill Handle, z truhly Carved Drill Crank a nakonec z nočního stolku Carved Drill Bit. Spojte tyto tři předměty v inventáři a získáte Toy Hand Drill. Nakonec odtáhněte postel kousek vlevo, prohledejte kostky pod postelí a seberte Drill Handle. Všechny tři části skutečné vrtačky spojte v inventáři dohromady a získáte Repaired Hand Drill. Jděte zpět do otcovy pracovny a použijte vrtačku na přihrádku psacího stolu. Uvnitř je – něco hrozného.

Až přijdete k sobě zjistíte, že předmět z přihrádky zmizel. Prohledejte spodní zásuvku psacího stolu a seberte křesadlo. Můžete se jít podívat do koupelny. Uvidíte v podlaze obrovskou rudou tlamu. Na tyto objekty si dávejte pozor a nespadněte do nich, protože nemůžete obživnout a spustí se tudíž titulky. Budete si pak muset načíst poslední uloženou hru. Zamiřte ke dveřím na schodiště a vstupte do nich.

Seskočte dolů, projděte na chodbu a dejte se do dveří vpravo. V polozavalené chodbě je vpravo nový tunel. Projděte jím do místnosti, kde jsou díry v podlaze. Pod sporákem leží v kaluži oleje OLEJNIČKA. Skočte dolů do jámy.

Probíráte se kdesi hluboko pod vaším domem. Nedaleko stojí půda, na které začínali ve stodole. Vylezte po žebříku nahoru a seberte dokument Barn. Slezte dolů a jděte k psacímu stolu, na který dokument položte, abyste si ho mohli přečíst. Vylezte opět nahoru na půdu a z vnitřní strany jednoho ze stropních trámů je páka (1/3), za kterou zatáhněte. Slezte opět dolů a pokračujte v průzkumu okolí. V blízkém okolí je ještě vaše ložnice, kde je v truhle dokument Bedroom. Opět si ho položte na nedaleký stůl a přečtěte si ho. Jděte k almaře a vpravo visí na zdi rozbité zrcadlo. Odstraňte ho a odhalíte tajný výklenek, ve kterém je další páka (2/3). Pokračujte k majáku. Vpravo je dílna, kde seberte z bedny dokument Reading Area. Klikněte na bednu vpravo a objeví se poslední páka (3/3), za kterou rovněž zatáhněte. Nyní jděte k majáku, kde jsou vlevo na stěně 3 páky. Za všechny zatáhněte a tím si odblokujte dveře do majáku. Vstupte do nich.

Uvnitř majáku vyjděte po točitém schodišti nahoru a vedle ležícího muže leží vlevo na stole 2 křesadla. Poté prohledejte zásuvky psacího stolu a najdete další 4 křesadla. Klikněte na ležícího muže a ten zmizí. Nyní jděte k mříži a skrz díru si podejte z vnitřku bednu. Postavte ji pod díru a ještě si přineste židli, kterou postavte na bednu. Z vrcholu židle prolezte dírou v mříži. Následně musíte proskočit mezi energetickými výboji vpřed. Ze zadní strany stroje seberte dokument Lighthouse Operation Maintenance Manual a poté zatáhněte za páku. Za mříží vpravo se otevřou dveře, vyjde monstrum a bude bušit do mříže. Počkejte až odejde a poté z mříže odstraňte zámek, který je na venkovní straně. Otevřte dveře a vyjděte z klece ven. Průchodem vpravo vstupte na ochoz majáku. Jděte na druhou stranu ochozu a klikněte nahoře na žebřík, který si tímto spustíte. Vylezte po žebříku nahoru a najděte generátor, kde opět zatáhněte za páku. Vraťte se zpět na dolní ochoz a poté do vnitřku majáku. Vpravo jsou čtyři páky. Páky nastavte takto: první dvě dejte nahoru a zbylé dvě dolů. Sejděte po schodech dolů a měla by tu být na stěně další páka, za kterou rovněž zatáhněte. Vyjděte zpět do horního patra a jděte do klece, kde znovu zatáhněte za páku. Nyní se musíte znovu vrátit na horní ochoz majáku ke generátoru a ještě jednou zatáhnout za páku. Tím maják opětovně zprovozníte. Jděte vpravo, kde stojí monstrum (vlastně váš otec) a chystá se skočit.

Jste zpět doma a tentokrát to vypadá, že je vše v pořádku. Známou cestou, kterou asi není nutné detailně popisovat, se dostaňte do prvního patra. Jděte do chodby před otcovou pracovnou. Tam leží na stole Key from the Front Door a také dokument Locat Death at Lighthouse Raises Questions. V pokoji rodičů lze ještě sebrat lucernu, ale ta vám není už teď stejně k ničemu, takže zamiřte zpět do přízemí.

Jděte do dlouhé chodby, kde jsou vlevo vchodové dveře. Použijte na ně klíč a vstupte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář