Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Dark Case

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Dovedli byste si představit, že by se mohly spojit prvky z Penumbry a Amnesie a do toho ještě zamíchat Almu z F.E.A.R.a? Tak právě to je případ tohoto ne úplně tradičního DLC ke hře Amnesia. Tentokrát se přeneseme do minulosti poměrně nedávné, konkrétně do roku 1988, kdy se jakýsi švédský vědec probouzí v nemocnici, kde – jak už to bývá – není vše tak jak by mělo být. Vylidněná nemocnice, podzemní výzkumné zařízení, laboratoře, hrůzné pokusy na lidech, to vše vás čeká v Dark Case. Ve hře je možné plnit i vedlejší úkoly, konkrétně najít několik bonusových klíčů k bonusovým truhlách, ve kterých najdete předměty do zásoby. Najít tyto truhly není těžké, zato získat klíče od nich je o dost složitější. Podařilo se mi najít jen 3 z 5 klíčů, takže tento návod budu možná v budoucnosti ještě aktualizovat. Co si rozhodně zaslouží pochvalu je, že ve hře jsou rozmístěny magnetofony, které slouží jako ukládací body, takže nemusíte při každém uložení odcházet do hlavního menu.

STATISTIKY

Veškerých pomocných předmětů je zoufale málo. Je to o to složitější, že mnohé se nacházejí v bonusovýxh truhlách a získat k těmto truhlám klíče není vždy jednoduché. Aid Kity nahrazují lektvary laudanum, Pills léčí také ale jen nepatrně. Tranquilizer je ekvivalentem lektvaru zdravého rozumu a Lightbulbs jsou vlastně žárovky a nahrazují křesadla. Poměrně hodně je dokumentů.

příběhový předmět – 27

příběhový předmět (mimo inventář) – 4

předmět získaný kombinacemi – 5

magnetofon – 13

bonusová truhla – 5

olejnička – 6

velká olejnička – 2

sud s olejem – 2

Lightbulbs – 13

Aid Kit – 5

Pills – 6

Tranquilizer – 5

Second Floor

Ze stolu seberte dokument User Manual. V něm je vlastně stručný návod jak hrou postupovat. Otevřte vitrínu vlevo a seberte Aid Kit. Vyjděte do chodby a v chodbě rovně před vámi vstupte do prvních dveří vlevo. Ve skříni vpravo najdete olejničku. Pokračujte chodbou až k recepci. Uvnitř recepce je MAGNETOFON. Kliknutím na magnetofon si uložíte svoji herní pozici. Otevřte skříňku lékárničky a seberte Tranquilizer, což je totéž jako lektvar zdravého rozumu. Dejte se chodbou dál a téměř na konci leží vpravo na malém stolku Screwdriver. Někdy v tomto okamžiku by měl do vašeho deníku přibýt dokument Everyone Gone. Vstupte ještě do posledních dveří vlevo a z vitríny seberte Pills. Běžte do recepce a pomocí šroubováku odšroubujte obraz visící nakřivo. Seberte Key a běžte opět na konec chodby, kde si pomocí klíče odemkněte železné dveře. Vzadu si ze skříně vezměte lucernu a olejničku. Vlevo na zdi je páka, kterou pohněte směrem nahoru. Vraťte se k recepci a jděte k nedalekému výtahu. Použijte šroubovák z inventáře na ovládací panel výtahu. Nyní se vraťte zpět do místnosti na konci chodby a pákou na zdi pohněte tentokrát směrem dolů. Tím opět nahodíte proud. Běžte zpět k výtahu a stiskněte ovládací tlačítko. V kabině stiskněte druhé tlačítko.

First Floor

Prozkoumejte části těl a z legrace můžete kliknout na nápojový automat. Jděte nejprve do levé chodby a vstupte do první místnosti vlevo, kde seberte dokument Patient Garfield. Dále prozkoumejte místnost přesně naproti, kde vlevo v zásuvce psacího stolu najdete Lightbulb. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří na konci. Vzadu ve skříňce je Tranquilizer. Jděte zpět k výtahu a nyní se dejte do průzkumu další chodby. Vstupte do druhých dveří vlevo a najdete na stole Pills. Pokračujte dál chodbou a vejděte za ohybem chodby do prvních dveří vpravo, kde vlevo najdete na stole dokument A Hard Decision. Vraťte se do chodby a vstupte do prvních dveří vlevo, kde mrtvole čouhá z kapsy Bloody Keycard. Ve stejné místnosti jsou vpravo v polici krabičky od žárovek – v jedné z nich je Lightbulb. Vyjděte opět do chodby a nakonec zajděte do poslední místnosti vpravo, kde najdete v přihrádce psacího stolu olejničku. Vraťte se k výtahu, nastupte a vyjeďte do druhého patra. Jděte do chodby vlevo a vstupte hned do prvních dveří vlevo, kde je koupelna. Použijte kartu na tekoucí vodu a seberte Red Keycard. Vraťte se výtahem zpět do prvního patra a najděte dvoje dveře s čtečkou karet. V levé místnosti je jen dokument Our Punishment. V té druhé visí na stěně Fireaxe, kterou seberte. Jděte zpět do výtahu a sjeďte do suterénu.

Basement

Hned na začátku seberte vpravo dokument To Jennette. Do deníku by vám měl přibýt ještě jeden dokument A Bad Situation. Na zámek mříže použijte Fireaxe a projděte dál. V místnosti vlevo je ve skříni Lightbulb. Za pravými dveřmi seberte vlevo Empty Gascan. Jděte na rozcestí chodeb, kde uvidíte před sebou unikat plyn. Tudy se dál nedostanete. Vstupte vlevo do místnosti a seberte dokument To Omar. Ve skříni vzadu za modrými lahvemi je schovaný Key. V další skříni vlevo je ještě Aid Kit. Nyní běžte vpravo od unikajícího plynu. Z místnosti zabarikádované bednami se vám ozve přeživší, který vás slíbí další čipovou kartu pokud mu pomůžete. Jděte chodbou kousek zpět a použijte klíč na dveře od mrazáku vpravo. V mrazáku na stole vpravo leží mrtvola, která má cosi zapíchnuté v těle. Použijte na tento předmět Fireaxe a seberte Hook. Jděte dál do mrazáku a dveře se za vámi zabouchnou, takže nyní musíte najít jinou cestu ven. V regálu vzadu je MAGNETOFON. Odsuňte všechny bedny z rohu a uvidíte v podlaze poklop. Použijte na něj hák z inventáře a poté poklop nadzvedněte. Seskočte do ventilační šachty, kterou následně prolezte až na konec.

Sewers

Do deníku vám přibyl nový dokument Not alone. Na lavičce je ještě MAGNETOFON. Můžete prozkoumat sprcha za pravými dveřmi. Poté vyjděte levými dveřmi do chodby. Vstupte do dveří vpravo. Prohledejte skříňky a najdete Lighter a také krabičku, kze které vytřepte Lightbulb. Jděte zpět do chodby a projděte dveřmi na konci chodby. Vstupte do strojovny vpravo. U zdi jsou čtyři páky. Musíte jimi pohybovat tak, aby obrovský železný válec zajel až do země. Poté se stroj spustí. Postup bude tedy následovný: první dolů, čtvrtá dolů, třetí nahoru a druhá nahoru. Pokud se zařízení nespustilo, zkuste ještě jednou pohnout třetí pákou nahoru. Otočte velkým ventilem a tím si odčerpáte vodu ze stok. Jděte do předchozí místnosti a vpravo slezte po žebříku dolů. Za děravou mříží uvidíte vpravo nahoře otvor, což je cesta pryč, avšak chybí žebřík. Jděte až na konec stok, kde je žebřík. Vyskákejte po žebříku a otevřte mříž nahoře. Vím, je to docela obtížné. Musíte v okamžiku, kdy budete nahoře, pohnout myší směrem nahoru, aby se mříž zcela odklopila. Poté vyskákejte po žebříku nahoru a seberte Bonus Key. Seskočte dolů, uchopte žebříka a odneste ho k prvnímu otvoru v stropě, o kterém jsem se výše zmiňoval. Zde ho automaticky umístíte do správné polohy a poté po něm vylezte nahoru. Nad mříží je BONUS CHEST. Odemkněte ji získaným klíčem a seberte 4 Lightbulbs. U dveří použijte na ovládání čipovou kartu a vstupte opět do sklepa.

Basement

Konečně jste se tedy dostali za unikající plyn. Vstupte do druhých dveří vlevo a vlevo pod vytékající olej umístěte kanystr – získáte Gascan. Na regálu vpravo je Lightbulb a na psacím stole MAGNETOFON. Vyjděte ven do chodby a za pletivem je na potrubí ventil, kterým otočte. Tím jste si zastavili unikající plyn v chodbě. Jděte vlevo, kde je schovaný přeživší. K barikádě z beden postavte kanystr a zapalte zapalovačem (Lighter). Až budou bedny zničeny vstupte do místnosti. Přeživší už nežije, takže seberte ze země jeho Cell (telefon) a z horní police regálu Blue Keycard. Vraťte se na konec chodby, dejte se vpravo a použijte modrou kartu na dveře.

Research Facility

Už ve výtahu vám přibude nový dokument Answers. Kousek za rozcestím chodeb je bonusová truhla, ale do té se zatím nedostanete. Dejte se chodbou vlevo a vstupte do dveří vpravo, což je skladiště. Ve skříni vlevo je olejnička a na psacím stole MAGNETOFON. Přejděte do další místnosti, kde seberte z jedné z polic Crowbar. Na další polici vlevo můžete vytřepat z jedné z bílých krabiček Lightbulb. Vraťte se zpět do chodby. Jděte do pravé postranní chodby a vstupte do pravých dveří (Kitchen). Z jednoho ze stolů seberte dokument Nicholas (1/2). Crowbar použijte na vypáčení dveří. Prohledejte skříňky vpravo a seberte láhev. Nyní se vraťte zpět do skladu a vpravo za dveřmi použijte láhev na zelenou tekutinu – získáte Uranium. Vyjděte opět do chodby, jděte kousek vpravo a vstupte do dveří hned vlevo, což jsou Offices. V druhé místnosti zprava najdete v zásuvce psacího stolu Tranquilizer, v třetí místnosti je na stole dokument Nicholas (2/2), ve čtvrté místnosti je v almaře Key a na stole MAGNETOFON. V místnosti úplně vzadu je BONUS CHEST, avšak zatím nepřístupná. Ještě můžete v této místnosti prohledat boxy vpravo. V druhé řadě zhora je v jednom boxu dokument Task. Nyní se vydejte do vězení, což jsou dveře označené třemi tečkami (naproti Kitchen).

Prison

Projděte na rozcestí, dejte se vlevo a sestupte po schodech dolů. Vstupte do pravých dveří a prohledejte psací stůl – najdete dokument Striker a v přihrádce je MAGNETOFON. Vraťte se do chodby a za druhými dveřmi najdete vlevo v polici kladivo a v koutě sud s olejem. Vylezte po žebříku nahoru a v truhle najdete dynamit. Vyneste ho ven a jděte s ním na rozcestí chodeb. Umístěte ho u mohutné mříže naproti a poté zapalte zapalovačem. Výbuch vám udělá cestu dál. Jděte téměř na konec chodby a v předposlední cele vlevo je v zásuvce komody dláto a dále je tu MAGNETOFON. Kladivo zkombinujte v inventáři s dlátem a získáte kladivo s dlátem. Dále v poslední cele vpravo jsou v zásuvce komody Pills. V téže místnosti je otvor v podlaze. Použijte na něj kladivo s dlátem, seskočte dolů do tunelu a projděte na jeho konec.

Torture Chambers

Do deníku by vám měl přibýt nový dokument Dark Case. Dejte se vlevo a na rozcestí vstupte do dveří vpravo, kde seberte ze země Bucket. Pokračujte chodbou rovně a vejděte vlevo do místnosti s pannou. Uvnitř ní je lidská hlava (Head), kterou rovněž seberte. Opět zpět do chodby a u vchodu do další místnosti vlevo je dokument To Anyone That Might Find This Note. Vstupte do místnosti a vpravo z hromádky seberte Nicholas Key. Na stole leží Nicholas a je třeba ho zachránit. Vyjděte ven na chodbu a vstupte do prvních dveří vlevo. Použijte Bucket na studnu a zatočte klikou. Z okraje studny seberte Key. Vraťte se k Nicholasovi a uvidíte co se stane – stejně jste ho nezachránili. Jděte zpět do chodby, najděte schodiště, vyjděte po něm nahoru a vstupte do dveří, které vedou zpět do vězení.

Prison

Nejprve projděte na konec levé chodby, vstupte do dveří na konci a vpravo z roštu seberte velkou olejničku. Nyní se vraťte téměř na začátek na rozcestí chodeb. Vpravo je zával a za ním ještě jedna vezeňská cela. Seberte dokument Headless a na mrtvolu umístěte hlavu z inventáře. Klikněte znovu na žíněnku a získáte Bonus Key. Nyní se vraťte známou cestou do Research Facility.

Research Facility

Jděte k BONUS CHEST,  která je na první křižovatce chodeb a použijte na ní bonusový klíč – seberte 2 Lightbulbs a Pills. Nebo můžete jít do Meeting Room, kde se dá sebrat dokument Meeting a je tu další BONUS CHEST, ve které najdete Aid Kit a Pills. Nyní se vydejte do Observation Rooms, kde si z lékárničky na chodbě vezměte Med Kit. Poté vstupte do druhých dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Patient 032. Vlevo na konci vstupte do další chodby, kde je vícero dveří. Na poslení dveře vlevo použijte Nicholasův klíč a vstupte. Přistavte si k ventilační šachtě dvě větší papírové krabice, vyskočte na ně a vlezte do šachty. Prolezte do místnosti s elektrickým generátorem. Na stole je MAGNETOFON a v zásuvce Lightbulb. V rohu místnosti je drát, který dejte do elektrické skříňky. Použijte na skříňku šroubovák a poté klikněte na počítač. Dveře do Sekce 2 jsou nyní otevřené. Vyskočte na potrubí a skočte opět do ventilační šachty. Jděte na konec chodby, ale ještě nechoďte vlevo do Sekce 2. Nejprve jděte vpravo, kde je nyní zpřístupněná první místnost vlevo. Zde leží na stole Bonus Key. Pokud chcete můžete se vrátit do Offices a použít klíč na truhlu v zadní místnosti s boxy – získáte velkou olejničku a Lightbulb. Jinak pokračujte v Observation Rooms do Sekce 2, do které jsou nyní otevřené dveře na konci první chodby vpravo. V chodbě máte další BONUS CHEST – olejnička a Tranquilizer. Dejte se vlevo a vstupte do posledních dveří vpravo, kde najdete dokument The Story Behind the Facility. V pravé části chodby je ještě vchod na toalety a v lékárničce je Tranquilizer. V pravé chodbě jsou dveře, které vedou do laboratoří, tak do nich vstupte.

Laboratory's

Do deníku vám přibyl nový dokument Julie. Vstupte hned do protějších dveří. Vzadu na stole je MAGNETOFON a kousek dál vpravo dokument Patient 041 Assassinator. V regálu u země vedle mrtvoly je chemikálie Cadmium. Vyjděte opět do chodby a vstupte do Study. Na stole je dokument Desperate Situation a také MAGNETOFON. Z přihrádky psacího stolu seberte Nitroglycerin. Opět vyjděte na chodbu a tentokrát jděte do Chemical Lab. Nyní se pustíme do mísení chemikálií. Ještě než začnete prohlédněte si celou místnost. Vedle laboratorní aparatury leží vlevo dokument Toxic Discovery, ve kterém je napsán postup mísení chemikálií. Vpravo od baněk je MAGNETOFON. V zadní části místnosti je v jedné vitríně Hydrogen Chloride a v protější vitríně jsou Pills. Nyní tedy přejdeme k samotnému mísení. Do první baňky nalijte Nitroglycerin, do druhé Cadmium, do třetí Uranium a do čtvrté Hydrogen Chloride. Otočte velkým kohoutkem vlevo a chvíli počkejte. Seberte hotovou chemikálii Acid. Vyjděte ven z laboratoře a nyní vstupte do dveří s nápisem Labcenter 2.

Labcenter 2

Na sliz použijte kyselinu a poté si vezměte z lékárničky vpravo na zdi Aid Kit. Projděte na konec chodby, ventilem si otevřte těžké dveře a na prkna použijte Fireaxe. Vstupte do dveří na konci chodby. Vlevo je MAGNETOFON. Jděte až k zábradlí a objeví se ten (vlastně ta), který má všechny hrůzy na svědomí. Budete mít halucinace. Seberte ze stolu dokument Please, Trust me. Vlevo ve zdi si všimněte pákového mechanismu, ovšem bez páky. Zeď vedle dveří je děravá. Použijte na ni sekyru. Vyjděte do chodby a najděte těžká padací vrata. Vstupte do místnosti přesně naproti nim. V koutě je sud s olejem. Na polici leží páka. Doneste ji do místnosti, kde jste začínali, umístěte ji do mechanismu a zatáhněte za ni směrem dolů. Octnete se opět v reálu. Poté se přenesete do dalšího snu. Jste pod vodou a máte vzduch na 90 vteřin. Poté zemřete. Musíte najít správnou páku a zatáhnout za ni. Je to prostřední z trojice pák na levé stěně. Musíte páku dotáhnout až úplně dolů, což je trochu krkolomé. Třetí úkol ve snovém světe bude spočívat v tom, že musíte ve čtyřech místnostech stisknout čtyři tlačítka. V každé místnosti je ukryté jedno tlačítko. V první místnosti vlevo je olejnička a tlačítko je na zdi za tímto regálem; v první místnosti vpravo je tlačítko z levého boku komody; v první místnosti vlevo je tlačítko na plotně nad krbem za prasetem; v druhé místnosti vpravo je tlačítko pod postelí, kterou je nutno odtáhnout na stranu.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář