Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Cursed Souls

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o poměrně krátké, avšak velice atmosférické a propracované DLC ze světa Amnesie, které vás navíc nabídne tři možné konce. Pokud se rádi bojíte, tak je tato hra tou správnou pro vás. Příběh začíná celkem nevinně – probouzíte se v lese a chcete najít cestu pryč. Bohužel však natrefíte na tajemný a opuštěný dům. Vstoupíte dovnitř a kolotoč neuvěřitelných událostí se naplno roztočí.

STATISTIKY

S olejem je opravdu třeba šetřit, protože je ho málo. Ostatních předmětů je poměrně slušné množství.

předmět v inventáři – 11

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 13

olejnička – 4

křesadlo – 20

laudanum – 5

lektvar zdravého rozumu – 8

Forest

Začínáte uprostřed hlubokého lesa. Projděte lesem a brzy před sebou uvidíte dům, do jehož dveří vstupte.

Haunted House

Vlevo na stole leží křesadlo a pod schodištěm je Ladder. Vejděte do dveří vpravo, které vedou do knihovny a ze stolu seberte dokument Library. Vraťte se do haly a dejte se do dveří pod schodištěm. V malé komoře seberte lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vraťte se do haly a dejte se do temné postranní chodby. V místnosti na konci vstupte do dveří a vlevo v regálu je lektvar zdravého rozumu a v dalším křesadlo. Také je tu na stěně tlačítko (1/4), které stiskněte. Jděte zpět do haly a dejte se po schodech nahoru. Nejprve se dejte vpravo a vstupte do dveří na konci chodby. V malé ložnici je v zásuvce psacího stolu křesadlo a v jedné zásuvce komody další křesadlo. Vraťte se do chodby a podívejte se nahoru. Uvidíte poklop, který odklopte a poté do otvoru umístěte žebřík z inventáře. Vylezte nahoru a z bedny seberte dokument My Last Remains. V jiné části místnosti je truhla a v ní OLEJNIČKA a 2 křesadla. Nakonec stiskněte tlačítko na stěně (2/4). Slezte po žebříku dolů a nyní se dejte chodbou na opačnou stranu. Vstupte do další ložnice vlevo a ze zásuvky psacího stolu seberte ještě jedno křesadlo. Vpravo na komodě leží lucerna a také dokument A Mistake. Vlevo od komody je na stěně obraz, který odstraňte a odhalíte tak skrytý výklenek. Z něj seberte Study Key a laudanum. Nakonec stiskněte tlačítko (3/4) v levé zadní části místnosti. Vyjděte opět na chodbu a pokračujte na rozcestí. Rovně před vámi chodba končí, ale v jedné ze zásuvek komody je další křesadlo. Poté pokračujte levou chodbou, dveře na konci si odemkněte klíčem a vstupte do místnosti, kde je vlevo na stole u mrtvoly Saw a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a sejděte po schodech dolů. Jděte opět do tmavé chodby. Určitě jste si už předtím všimli dveří vpravo, které jsou zatlučené prkny. Použijte na prkna pilku z inventáře a cesta dál je volná. Vlevo vedle dveří stiskněte poslední tlačítko (4/4). Nyní se vraťte opět ke schodišti a vstupte do znovu do knihovny. Vlevo se odsunul jeden z regálů a odhalil tak skryté dveře. Vstupte do místnosti a z psacího stolu seberte dokument Evil Spirits. Poté prohledejte stůl – v přihrádce je OLEJNIČKA a v jedné ze zásuvek křesadlo. Nakonec zvedněte židli a hoďte ji proti děravé stěně. Prolezte vzniklým otvorem a v malé místnosti seberte z podstavce Artifact a také Cellar Key. Nyní se vraťte známou cestou na do místnosti s červeným oparem, kde jste našli poslední tlačítko. Použijte klíč na dveře do další úrovně a poté do nich vstupte.

Cellar

Odklopte poklop v podlaze, slezte dolů a projděte chodbou plnou slizu. Na konci seberte ze stolu dokument Give it to us. Octnete se opět na začátku, ale sliz v chodbě už není. Z regálu vlevo seberte křesadlo a pokračujte rovně, kde je vpravo psací stůl, z jehož zásuvky si vezměte laudanum. Projděte dveřmi na chodbu a vstupte do dveří hned naproti. Ze stolu seberte dokument My Journey a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vlevo. Vstupte do dveří vpravo a z regálu vpravo si vezměte lektvar zdravého rozumu a vzadu na dalším regálu je Drill. Vyjděte zpět do chodby. Za dalšími dveřmi vlevo je strojovna, kde je vzadu OLEJNIČKA. V jiné části místnosti je pákový mechanismus, ve kterém chybí páka. Pokračujte tudíž dál chodbou a dojdete do místnosti, která je vlastně rozcestím. Na pravé středové zídce je vzadu křesadlo. Vpředu jsou těžké padací dveře, které jsou zavřené, vlevo se jde po schodech do zatopených chodeb a vpravo se jde to temné chodby, kde jsou po stranách čtvery dveře. Nejprve sejděte vlevo po schodech dolů do zaplavené chodby. V ohybu chodby roste pod vodou podivná rostlina. Použijte nějaký předmět na rozbití rostliny a seberte jedovou žlázu. Vraťte se po schodech nahoru a jděte do dveří na druhé straně, které vedou do chodby se čtyřmi dveřmi. Nejprve vstupte do prvních dveří vlevo a vzadu ze stolu seberte lektvar zdravého rozumu. V polici regálu u dveří je laboratorní nádoba. Vraťte se do chodby a nyní vstupte do druhých dveří vpravo. Ze zásuvky levé komody seberte křesadlo, ze stolu vpravo laudanum a další křesadlo a nakonec ze zásuvky horní komody dokument Water Leak. Vyjděte opět do chodby a vstupte do prvních dveří vpravo, což je laboratoř. Ze stolu seberte dokument Greating Acid a z police nahoře lektvar zdravého rozumu. Na prostředním stole je přístroj na extrahování. Otevřte dvířka přístroje a dovnitř vložte část rostliny. Zavřete dvířka a vpravo pod vývod umístěte sklenici z inventáře. Zatáhněte za páku a poté zpod vývodu seberte Unfinished Acid. Vpravo je kahan, jehož hořák zapalte otočením kohoutku. Vložte na stojan sklenici s nedokončenou chemikálií a poté seberte hotový výrobek – Acid. Vyjděte z místnosti a vraťte se na rozcestí. Sestupte opět do zaplavených tunelů a na pavučinu rudého slizu použijte žíravinu, kterou jste si vyrobili v laboratoři. Vstupte do místnosti vpravo, kde seberte z regálu laudanum. Vraťte se do chodby a brzy se dostanete na rozcestí, kde se dejte vpravo. Na zamčené dveře použijte vrtačku z inventáře. Klikněte na vrtačku a dveře tím zničíte. V místnosti seberte z police lektvar zdravého rozumu a také je tu páka. Zvedněte páku a odneste ji do strojovny, kde ji vpravo umístěte do mechanismu. Zatáhněte za páku, vyjděte do chodby, dejte se vlevo a těžké padací dveře na konci místnosti jsou nyní otevřené. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Underground

Sejděte po dlouhém schodiště dolů a octnete se v temné místnosti. Vstupte vpravo do menší postranní místnosti a seberte ze stolu křesadlo a z prázdného regálu vpravo další křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a pokračujte do vchodu na druhé straně. Vpravo seberte z psacího stolu dokument Discovery Page 1/3 a z přihrádky stolu další křesadlo. Regál vpravo je odklápěcí a za ním je tajná chodba. Projděte chodbou do další místnosti, odházejte stranou sudy a vpravo z police seberte lektvar zdravého rozumu. Vstupte do větší místnosti, která slouží opět jako rozcestí. Vpravo na zdi je páka. Pokud za ni zatáhnete zvednete si padací mříž na konci pravé chodby. Ta ale vede do míst, kterými jste již prošli, takže tudy chodit dál nemá smysl. Vstupte do levé chodby, kde je mrtvola přípíchlá k zemi a poté zahněte vpravo. Po pravé straně je vchod zatlučený prkny. Použijte na prkna pilku z inventáře a vstupte do zkrvavené místnosti, kde seberte vedle fontány OLEJNIČKU a laudanum. Vyjděte z místnosti a dejte se vpravo. Přes křižovatku jděte rovně a na konci chodby je mříž a vpravo na stěně páka. Zatáhněte za páku, proběhněte do místnosti a ze země seberte Unknown Key a dokument Discovery Page 2/3. Zatáhněte za další páku na zdi vedle mříže, abyste si mříž opět otevřeli. Přes křižovatku jděte opět rovně, projděte kolem červeně osvětlené místnosti a na dalším rozcestí se dejte vpravo. V tom okamžiku chodba zmodrá. Projděte na konec a ze stolu seberte dokument Fate. Přenesete se do reálu a octnete se před dveřmi. Odemkněte si je klíčem a vstupte do místnosti, kde seberte z oltáře Knife a vzadu z podstavce dokument Discovery Page 3/3. Nyní se vraťte zpět na druhou křižovatku a dejte se tentokrát vlevo. Na konci použijte nůž z inventáře na dveře a přejděte přes dlouhý most. Opět budete mít „modré“ vidiny. Seberte dokument Fate a přenesete se nazpět do reálu. Nyní máte tři možnosti jak hru zakončit:

  • Vložte červený artefakt z inventáře do podstavce a po chvíli se spustí závěrečné titulky.
  • Otevřte pákou mříž, za kterými by měl být uvězněný Jonas. Vstupte do chodby a po chvíli se přenesete do místnosti plné slizu, čímž hra končí.
  • Otevřte pákou levé dveře, přejděte přes most a běžte jedinou možnou cestou stále vpřed. Bude vás pronásledovat rudý sliz. V místnosti vlevo si pákou otevřte mříž (pokud jste tak už neučinili předtím), vyběhněte po schodech nahoru a vraťte se do předchozí úrovně. Sejděte vpravo do zaplavených chodeb a na konci se dejte vlevo. Na dveře použijte nůž z inventáře a dostanete tak se z prokletého domu pryč. Až budete venku dejte se vpravo a běžte stále vpřed dokud se hra neukončí a nespustí závěrečné titulku.

A který že z těch konců je ten nejlepší? Zkuste si toto vynikající DLC zahrát sami a uvidíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář