Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Crazy Game

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Představte si, že si jednoho dne vyrazíte do města, v jeden okamžik ztratíte vědomí a proberete se v neznámém starobylém domě. Jste v místnosti bez oken a bez dveří, ze které zdánlivě není úniku. Na stole jen leží dopis od neznámého obyvatele domu, který vám sděluje, že si s vámi zahraje hru o váš život... Právě tak začíná asi nejlepší české DLC ke hře Amnesia. Není sice příliš dlouhé a sestává z pouhých třech úrovní, ale je rozhodně v mnoha směrech velice originální. Snaží se vás vyvolat strach z neznáma, konkrétně z bytosti, která má nad vámi absolutní převahu a kontrolu a pro níž jste jen pouhá figurka, se kterou si ona podle své libosti může pohrávat. Nutno podotknout, že příběh přes svoji jednoduchost přitažlivý, není jedinou výhodou této hry. V neposlední řadě je to také velice vydařená adventurní složka. Pokud máte rádi příběhy tohoto druhu, pak by vám možná mohlo sednou jiné (tentokrát ruské) tematicky velice podobné DLC, které se jmenuje Mansion 1408.

STATISTIKY

Vzhledem k délce hry je všech mimopříběhových předmětů dostatečné množství. Je tu i několik lektvarů obou druhů, jejichž množství je tentokrát (na rozdíl od většiny jiných DLC) rovněž dostačující.

příběhový předmět – 15

předmět získaný kombinacemi – 2

olejnička – 3

velká olejnička – 2

křesadlo – 10

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 2

Cimra

Běžte ke stolu a seberte dokument Ahoj. Odstraňte obraz na pravé stěně a objevíte tajný výklenek, ze kterého seberte lucernu a dále dokument Dobrý pokus!, velkou olejničku a 2 křesadla. Poté jděte vpřed k almaře, ze které vylétne mrtvola. Seberte olejničku, 2 laudanum, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Odtáhněte na stranu stůl, který je v centru místnosti a objevíte malá dvířka v podlaze. Otevřte je a seberte klíč od skříně. Odemkněte si druhou skříň a seberte dokument Gratuluji!!!. Stiskněte tlačítko v této skříni a první skříň se odklopí a odhalí tak vchod do krátké chodby. Projděte masívními dveřmi do další úrovně.

Sklepení

Dejte se vlevo a vstupte hned do prvních postranních dveří, které uvidíte. Vlevo vzadu je postel, kterou odtáhněte a seberte páčidlo. Vyjděte do chodby a o kousek dál vpravo jsou dveře, které vylomte páčidlem. Vstupte do místnosti a z psacího stolu seberte dokument Jen tak dál. Prohledejte zásuvky a najdete laudanum, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Prozkoumejte krb a vzadu za ohništěm na stěně je páka, za kterou zatáhněte. Uslyšíte mohutný rachot z chodby. Ještě než odejdete prozkoumente hromadu beden v koutě, protože za bednami leží na zemi olejnička. Vyjděte na chodbu a vlevo uvidíte díru ve stěně. Projděte tímto nových průchodem a z velké truhly si seberte kladivo. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vlevo. Vpravo je východ z úrovně, avšak skrz ten se zatím nedostanete. Vlevo je spousta brnění. V jednom z nich je ukrytý klíč – konkrétně ve druhém zleva v předposlední řadě. Použijte na toto brnění kladivo a na zem vypadne klíč od skříně. Vraťte se do místnosti, kde je páka v krbu a vlevo za rohem je zamčená skříň, kterou si odemkněte právě tímto klíčem. Ze skříně seberte měděnou trubičku. Jděte k východu z úrovně, trubičku použijte na dveře a vstupte.

Hlavní hala

Pod točitým schodištěm je komoda a v jedné ze zásuvek je obřadní dýka a také dokument Vítej!. Vyjděte po schodišti nahoru a vlevo za visícím masem je v regálu láhev. V dalším regálu vpravo je v jedné horní polici příruční vrtačka. Jděte k visícím prasatům a na druhé prase použijte z jeho zadní strany dýku a poté láhev – získáte nádobu s krví. Nyní jděte do rohu, kde jsou dva sudy. Na pravý použijte vrtačku a do kbelíku na podlaze vyteče tekutina ze sudu. Použijte na kbelík sklenici z krví a získáte nádobu s kyselinou. Tu použijte na zamčené dveře a cesta dál je volná. Octnete se v obrovské vstupní haly. Na druhé straně jsou dvoje dveře. Za těmi levými nic není, ale za těmi pravými je malá temná místnost, kde na stole najdete křesadlo a vlevo na piáně olejničku. Nyní se vraťte do haly a vyjděte po schodech nahoru. Na levém ochoze jsou dvoje dveře. Jen levé jsou přístupné a v místnosti za nimi je křesadlo. Jděte na pravý ochoz, vstupte do prvních dveří a v místnosti nadzvedněte kryt kláves u piána – najdete klíč. Prohoďte nějaký předmět oknem a vylezte na venkovní římsu. Přeskájejte k oknu vedoucímu do nepřístupné místnosti. Po cestě seberte 2 křesadla, která se povalují na jedné římse. Z psacího stolu seberte dokument Pozvánka a poté použijte klíč z inventáře na přihrádku stolu – najdete klíč od jídelny. V tom okamžiku probourá dveře do místnosti monstrum. Vyběhněte na chodbu, sejděte po schodech dolů a klíčem si odemkněte dveře vpravo nejblíž ke schodišti. Vstupte do jídelny a ze stolu seberte klíč a také dokument Prosba. Vyjděte do haly a nyní si jděte klíčem odemknout druhé dveře vlevo nahoře na ochoze. Vstupte do temné místnosti a dveře se za vámi zabouchnou. Vzadu odstraňte obrazy a objevíte dva výklenky – v jednom je velká olejnička a v druhém pilka na kosti a páka. Smysl páky jsem úplně nepochopil, ale zkuste za ni zatáhnout nahoru a dolů. V pravé části místnosti visí v řetězech vězeň. Použijte na něj pilku a poté ze země seberte Agrippovu hlavu. Je trochu problém se trefit do přesného bodu, aby šlo činnost provést (pilka musí blikat). Poté jděte na druhou stranu místnosti, kde leží mezi svíčkami mrtvola. Použijte na ni dýku a následně seberte ze země klíč. Tím si odemkněte dveře z místnosti, sejděte v hale po schodech dolů a vpravo opět vstupte do jídelny. Umístěte na první talíř hlavu a seberte klíč ke svobodě. Vyjděte do haly a klíčem si odemkněte velké vstupní dveře, kterými se dostanete konečně z toho pekla pryč.

Svoboda

Jste u svého domu. Popojděte jen kousek vpřed a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář