Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Castle of Devastating Diseases

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jako význačný lékař světového významu jste nalezli lék na podivnou nemoc, kterou jsou sužováni obyvatelé zapadlého skandinávského městečka. Na nedalekém hradě byl zřízen špitál. Vydáváte se tedy na toto podivné místo. Vstupujete do hradu a už tušíte, že zde něco není v pořádku. Vše je podivně opuštěné, jen nemocní leží v místnostech. Vaším hlavním úkolem bude umístit lék do ventilačního systému, aby se rozšířil po celém hradu. Ventilace však selže a hrad začnou ovládat pekelné síly. Na záchranu nemocných je už pozdě a vám nezbývá nic jiného než – utéci a spasit alespoň vlastní holý život.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 9

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 6

olejnička – 8

sud s olejem – 2

křesadlo – 38

laudanum – 5

lektvar zdravého rozumu – 7

Entry

Vstoupili jste bránou do hradu. V inventáři máte Kalamín, což je váš lék proti podivné nemoci. V chodbě jděte do prvních dveří vpravo. V polici vpravo najdete lucernu a 2 křesadla. Poté jděte k SUDU S OLEJEM (100% lucerny) a doplňte si z něho olej. Vyjděte zpět do chodby a na konci vstupte do levých dveří. Na křižovatce se dejte vpravo a vejděte do dveří do další úrovně.

Section 1

Vejděte do dveří vpravo a dostanete se do krátké postranní chodby. Pokračujte do druhých dveří vpravo ze stolu seberte dokument Notifications. V polici regálu jsou 2 křesadla. Vraťte se zpět do první chodby a pokračujte dál. Vstupte do další postranní chodby, kde opět vejděte do druhých dveří vpravo. V malé komoře je na polici křesadlo. Vyjděte zpět do hlavní chodby, projděte na konec a vstupte do dveří do strojovny.

Machine Room

Dejte se vpravo a vstupte do dveří vlevo, které vedou do strojovny. V sousední malé místnosti je sklad uhlí. Dejte 3 žhavé kusy uhlí do pece a zatáhněte za páku. Vraťte se do chodby, jděte jakoby na začátek a pokračujte chodbou rovně vpřed. Sejděte po schodech dolů a vstupte do místnosti, kde je vstup do ventilace a v něm je skleněná nádoba. Nalijte chemikálii z inventáře do sklenice a zatáhněte za páku na zdi. Tím jste svůj lék pomocí ventilace rozšířili po hradu (nebo to tak alespoň vypadá). Vpravo je malá skladištní místnost, kde na horních policích leží 4 křesadla. Nyní se můžete vrátit na začátek úrovně, jděte opět do protější chodby a vstupte do dveří, které vedou do sklepení.

Cellar

Ve sklepě jděte nejprve do dveří vlevo. Na konci chodby je červeně osvětlená místnost, kde leží dokument Year 1351. Vraťte se zpět do první místnosti a dejte se vlevo, kde monstrum probourá dveře. Rychle utíkejte chodbou vpřed, sejděte vpravo po krátkém schodišti, projděte několika dveřmi a octnete se ve velké místnosti. Vstupte do druhých dveří vlevo. Vlevo za rohem je truhla a v ní OLEJNIČKA a křesadlo. Vraťte se zpět do velké místnosti a jděte do protějších dveří. V malé místnosti leží na stole páka. Zvedněte ji a jděte na rozcestí nad schodištěm. Jděte chodbou na druhou stranu, sestupte po schodech a na konci jsou zavřené padací dveře. Umístěte páku do mechanismu vlevo na zadi, zatáhněte za ni a cesta dál je volná. Vstupte do druhých dveří vlevo, kde leží opět na stole páka. Tu umístěte ve vedlejší místnosti do mechanismu dalších padacích dveří, zatáhněte za ni a projděte dál. V chodbě vejděte do dveří vpravo a v malé komoře seberte 2 křesadla. Vraťte se zpět do chodby a jděte do druhých dveří vlevo. Na jedné bedně leží Prisonbar Door Key. Vyjděte zpět do chodby, pokračujte až na konec, kde klíčem odemkněte visací zámek na mřížových dveřích. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Section 3

Jděte pravou chodbou a vstupte do druhých dveří vlevo. V zásuvce psacího stolu je křesadlo a v zásuvce komody další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do místnosti s točitým schodištěm. Pod tímto schodištěm je truhla a v ní OLEJNIČKA, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do posledních dveří vpravo. Z jednoho regálu seberte laboratorní nádobu a z dalšího křesadlo. Nyní se vraťte chodbou zpět a vstupte do posledních dveří vpravo. Vzadu v místnosti je sud s kyselinou, na který použijte sklenici z inventáře a získáte tak nádobu s kyselinou. Vyjděte zpět do chodby a teď se rozhodněte jak dál. Máte 2 možnosti: buď se vrátit na začátek úrovně, dát se druhou chodbou a vyjdete v obrovském sloupovém sálu, nebo se dát nazpět dlouhou chodbou a dveřmi na konci se dostanete na balkón nad tímto sálem. Sem si můžete z místnosti, kde jste sebrali nádobu, přinést nějaký předmět a jednoduše skočit z balkónu dolů. Každopádně druhá možnost je mnohem rychlejší a ušetříte tak nějaký čas. Ve velkém sálu jsou po straně dveře vedoucí do malé skladištní místnosti, kde je v truhle kladivo a laudanum. Na konci sálu jsou dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek kyselinu, poté do něj udeřte kladivem a cesta dál je volná. Vstupte do malé místnosti vpravo, kde je za bednami zahrabaná truhla a v ní OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Vejděte do dalších dveří, projděte krátkou chodbou a pokračujte do dveří do další úrovně.

Corridor

V chodbě je vlevo stůl, na kterém leží dokument Weird Slime Thing, OLEJNIČKA a 3 křesadla. Poté musíte rychle utíkat před slizem, který vás bude v chodbě pronásledovat. Na konci chodby jsou zavřené padací dveře. Zatáhněte za páku a – páka se ulomí. Vběhněte do nedalekých postranních dveří. Je tu spousta truhel. Můžete je všechny otevřít a nasbírat celkem 7 křesadel. Na stole leží náhradní páka ke dveřím. Jděte ji umístit do mechanismu a zatáhněte za ni. Pokračujte na konec chodby, kde vejděte do dveří do Sekce 1.

Section 1

Vyjděte do hlavní chodby a vstupte do dveří vlevo. Na konci postranní chodby jsou dveře do Section 2, do kterých vstupte.

Section 2

Vyjděte po schodech nahoru. Vlevo u stěny je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vstupte do nedalekých dveří a octnete se v místnosti, která slouží jako rozcestí. Za zídkou je truhla a v lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Nedaleko je komody a v ní je ještě jeden lektvar zdravého rozumu. Poté vejděte do pravých dveří, kde je v přihrádce stojanu na vinné lahve OLEJNIČKA. Vraťte se do předchozí místnosti a nyní jděte do dalších dveří vpravo. Vstupte hned do dalších dveří vlevo, které vedou do laboratoře. V jednom regálu vpravo je laudanum a lektvar zdravého rozumu, v jiném regálu vpravo jsou 3 křesadla. Z psacího stolu seberte dokument Medicine in Ventilation a poté prohledejte zásuvky, kde najdete Storage Key a ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a nyní vstupte do posledních dveří vpravo, kde seberte z police další laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a jděte na úplný začátek úrovně, kde sejděte po schodech dolů. Jděte do dveří vpravo, sejděte po dalších schodech. Vstupte do dveří vlevo a z police seberte laudanum a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Ve skladišti jsou za bednami zahrabané na různých místech 4 truhly. V jedné je páčidlo a OLEJNIČKA, v dalších dvou jsou 2 lektvary zdravého rozumu a poslední je prázdná. Musíte ale s prohledáváním spěchat, protože do místnosti proniká sliz a ten vás po určité době zabije. Páčidlem si otevřte vchodové dveře, vraťte se na začátek úrovně a vstupte do dveří do Main Hall.

Main Hall

Vyjděte do chodby a vpravo jsou zavřené padací dveře. Zatáhněte za páku a otevřte si tak vstup do hlavní haly. Po stranách jsou schodiště vedoucí ke dveřím do dalších úrovní. Vyjděte po levém schodišti, použijte na dveře páčidlo a poté do nich vstupte.

Kitchen

Vejděte do dveří vpravo a prohledejte zásuvky psacího stolu. Seberte Librarys Machine Room Key 2. Poté se můžete vrátit zpět do haly.

Main Hall

Sejděte po schodech, vyjděte po protějších schodech a vstupte do dveří do Dormitory.

Dormitory

Jděte nejprve do chodby vlevo a vstupte do dveří na konci. Prohledejte zásuvky a najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Vraťte do chodby na rozcestí. V chodbě vlevo jsou dveře, které jsou zablokované z druhé strany. Je třeba najít alternativní cestu do místnosti. Jděte tedy do místnosti rovně a vstupte do dveří vlevo na konci. Z nábytku sesbírejte 2 křesadla a nakonec uchopte židli a prohoďte ji oknem. Vylezte na venkovní římsu a přeskákejte k otevřenému oknu. Ze stolu seberte Library Machine Room Key 1. Vraťte se po venkovních římsách zpět do chodby a vejděte do dveří do velké haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů a dejte se do chodby vlevo, kde jste začínali. Vstupte do dveří vpravo a poté do dveří, které vedou do knihovny.

Library

Klíčem č. 1 si odemkněte pravé dveře a z police knihovny seberte OLEJNIČKU. Na stěně je tlačítko, které stiskněte. Vraťte se do chodby a zbylým klíčem si odemkněte levé dveře a v místnosti opět stiskněte tlačítko. Vyjděte zpět do chodby a dveře na jejím konci by nyní měly být odemčené. Vstupte do místnosti, kde uvidíte po stranách na stěnách páky. Vpravo na psacím stole leží dokument Doors Engine a v přihrádce najdete ještě 2 křesadla. Odtahejte si bedny, aby vám nepřekážely. Vlevo dejte první dvě páky nahoru a třetí dolů, vpravo dejte všechny páky nahoru a vzadu dejte obě páky dolů. Tím jste si odblokovali padací dveře v hale. Můžete se tedy vrátit zpět do haly.

Main Hall

Jděte na konec haly, zatáhněte za páku a dveře se otevřou. Projděte širokou chodbou a vejděte do dveří do závěrečné úrovně.

Entry

Vyjděte z postranní chodby do hlavní chodby a pokračujte stále vpřed dokud vraty nevyjdete pod širé nebe. Jděte po chodníku stále vpřed se dokud se nespustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář