Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Andrew's Story

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem zajímavé DLC ke kře Amnesia, které sice nic nového nepřináší, ale na hodinu nebo dvě spolehlivě zabaví. Čekají vás klasické lokace jako starý dům, vězení, stoky a další.

STATISTIKY

Veškerých vedlejších předmětů je opravdu dost málo. Oleje je až kritický nedostatek, takže je dobré s ním šetřit. Ani křesadel příliš mnoho není. Na druhou stranu se ne vždy budete pohybovat v úplné tmě. Obou druhů lektvarů je v průběhu hry také dost málo. To, že je jich ve statistikách tak velké množství, je proto, že na úplném konci hry jich leze sebrat obrovské množství (což už vám k ničemu není).

předmět v inventáři – 17

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 10

olejnička – 3

křesadlo – 30

laudanum – 27

lektvar zdravého rozumu – 7

Začínáte v ložnici. Z komody vlevo seberte lucernu a ze zásuvky křesadlo. Vyjděte dveřmi na chodbu a vstupte do dveří hned naproti. Z psacího stolu seberte Guest Room Key a další křesadlo. Vraťte se na chodbu a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Z komody seberte Picklock a také dokument My Holyday. Vyjděte zpět na chodbu a projděte na její opačný konec, kde si Picklockem odemkněte dveře. Projděte do podlouhlé místnosti, kde z krbové římsy seberte křesadlo a z knihovny o kousek dál vpravo další křesadlo. Vstupte do dveří na konci, které vedou do sklepa. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti seberte dokument Andrew a také OLEJNIČKU. Vraťte se po schodech nahoru. Dveře proti vám probourá monstrum. Seberte ze stolku křesadlo a z krbové římsy další křesadlo a také lektvar zdravého rozumu. Nakonec odstraňte obraz ze zdi a odhalíte tajný výklenek, ze kterého seberte Main Hall Key. Vraťte se na začátek podlouhlé místnosti, klíčem si odemkněte dveře vlevo a vstupte.

Main Hall

V chodbě jsou vlevo dveře zatlučené prkny, do kterých se budete muset nějak dostat. Rovně před vámi je zavřená padací mříž. Vstupte do dveří vpravo, které vedou do saloonu.

Saloon

Ze stolu vpravo si seberte čidlo a a také dokument Chased. Projděte dveřmi naproti do malé místnosti a poté dalšími vpravo na schodiště. Sejděte po schodech dolů a ze stojanu na vinné lahve vpravo seberte křesadlo. Pokračujte na konec chodby a vylomte dveře páčidlem. V zkrvavené místnosti seberte ze stolu vpravo kladivo a další křesadlo. Poté se vraťte známou cestou zpět do Main Hall.

Main Hall

Na prkna naproti použijte kladivo a vstupte do dveří. Odstraňte sud, který stojí na bedně, protože za ním je na zdi páka. Zatáhněte za ni a vpravo se vám otevře zeď do tajné místnosti. V této místnosti zatáhněte za další páku, čímž si zvednete padací mříž v chodbě. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Entrance to Sewer

Vpředu je vstup do stok, ale ten blokuje silná mříž. Projděte dveřmi vpravo a poté vstupte do dveří, které vedou do laboratoře.

Laboratory

Z regálu vpravo seberte křesadlo a z vrcholu následujícího regálu další křesadlo (je na nejhornější polici). Vstupte do dveří před vámi a vlevo ze stolu seberte laboratorní nádobu a rovněž dokument Acid. Projděte dveřmi vpravo do další místnosti a vlevo je podivná rostlina. Použijte na ni kladivo a seberte ze země jedovou žlázu. Vraťte se do předchozí místnosti a rostlinu hoďte do sudu s kyselinou vpravo. Poté použijte sklenici z inventáře na sud a získáte tak nádobu s kyselinou. Poté se vraťte známou cestou do předchozí úrovně.

Entrance to Sewer

Jděte vpravo k mříži a použijte na ni nejprve kyselinu a poté kladivo. Sejděte po schodech ke dveřím vedoucím do stok a vstupte do nich.

Sewer

Octli jste se ve stoce po kolena ve vodě. Běžte na rozcestí vlevo a na konci stoky použijte kladivo na prkna. V místnosti seberte vlevo ze stolu Unknown Key a 2 křesadla. Nyní se vraťte stokou zpět na rozcestí. Jděte rovně a poté vlevo vyjděte po schodech nahoru, kde jsou zamčené dveře, které si zpřístupněte získaným klíčem. Vchod do další úrovně je nad vámi. Musíte si z předmětů, kterých je okolo docela dost, vystavět provizorní schodiště nahoru. Bližší popis si myslím, že není zapotřebí, protože předmětů je v okolí opravdu víc než dostatek, takže tento úkol snadno zvládnete.

Prison

Vstupte do dveří vpravo a dlouhá chodba vás dovede do místnosti, kde seberte ze stolu dokument (bez označení). Vraťte se zpět a dalšími dveřmi vpravo vejděte do temné chodby. Nejprve jděte vlevo a na dalším rozcestí se dejte vpravo. Po pravé straně jsou dveře vedoucí do cely, kde seberte ze stolu lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vlevo na stoličce mezi postelemi je další křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte zpět na rozcestí. Rovně před vámi se dá jít do prosvětlené chodby, ale tam smysl chodit nemá, protože cesta se vám zavalí. Vraťte se zpět na první rozcestí a pokračujte rovně. U zamčených dveří seberte ze země Picklock. Otevřte dveře vpravo, vyjděte po schodech nahoru a na zámek mříže použijte Picklock. Jste v dalším komplexu chodeb. Nejprve se dejte vlevo a vstupte do cely vlevo, kde je pod cihlou A Key (musíte cihlu nadzvednout). Vyjděte zpět do chodby a nyní vstupte do cely po pravé straně, kde leží vpravo za dveřmi laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a jděte zpět chodbou jak jste přišli. Pokračujte chodbou dál rovně a vstupte do vězeňské cely po pravé straně, kde seberte OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a jděte až na konec, kde jsou zamčené dveře a kde na zemi leží dokument Key. Na dveře použijte klíč, který jste sebrali v cele. Projděte do místnosti s dalšími dvěma dveřmi a padací mříží. Vlevo nic není a vpravo je místnost s potrubími. Na stěně je páka, za kterou zatáhněte a tím jste si otevřeli padací mříž. Vraťte se do předchozí místnosti a vpravo za mříží je šachta s žebříkem, který vede nahoru. Vylezte po žebříku a konečně se z podzemí dostanete ven.

Castle Backyard

Běžte vlevo a pod sochou orla je na zemi červeně zářící místo, kde leží Back Hall Key. Běžte ke vchodu do budovy, použijte klíč na dveře a vstupte.

Back Hall

Vpředu je o stěnu opřená žlutá deska. Pod ní leží A Lever Handle. Vstupte do dveří vlevo a vpravo z krbové římsy seberte 2 křesadla. Na stole vlevo je další křesadlo. Pokračujte do dveří vpravo a na stěně před vámi je otvor pro páku. Vložte tam páku z inventáře a zatáhněte za ni. Odklopí se knihovna odhalí tajné dveře. Projděte těmito dveřmi a ze zásuvky psacího stolu seberte Library Key. V přihrádce je ještě křesadlo. Odstraňte předměty, které blokují dveře a projděte dveřmi do předchozí místnosti. Poté se vraťte do vstupní haly a vydejte se po schodech nahoru. Na chvíli se přenesete do jakéhosi snu. Běžte chodbou vpřed, prolezte dírou ve zdi a ze země seberte část koule. Úlomek umístěte na malý podstavec. Dveře se zhroutí, takže jimi projděte dál a poté se opět přenesete do vstupní haly. Vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte úplně poslední dveře, které vedou do knihovny. Projděte krátkou chodbou a vstupte do knihovny. Sejděte po schodech dolů a ze země seberte dokument Secret. Nedaleko je napůl odklopený regál. Za ním leží na podlaze OLEJNIČKA a 2 křesadla. Na polici regálu vpravo vedle je laudanum. Dále vpravo od schodů je v druhé uličce v prvním regálu vlevo další laudanum, v třetím regálu ve stejné uličce křesadlo, v třetí uličce vzadu u zdi za posledním regálem vlevo je další křesadlo a  v poslední uličce vpravo od schodů je ještě lektvar zdravého rozumu. Nyní se dejte do průzkumu uliček vlevo od schodů. Takže v první uličce je na zemi pod druhý regálem křesadlo, v druhé uličce je v posledním regálu vpravo další křesadlo a v třetí uličce jsou v prvním regálu v jedné z horních polic ještě 2 křesadla. Nakonec prohlédněte knihovnu u stěny úplně nejvíc vlevo (v rohu místnosti). Najdete v něm další lektvar zdravého rozumu. Tím ovšem hledání nekončí. Teď přijde to hlavní: musíte najít tři skrytá tlačítka. První je v poslední uličce vlevo na horní polici regálu, kterým ulička končí (musíte odstranit knihy); druhé tlačítko je vpravo od schodů v první uličce v posledním regálu vpravo; třetí najdete v třetí uličce vpravo od schodů na zemi pod posledním regálem vpravo. Otočte se vpravo a uvidíte, jak se jedna z knihoven u stěny odklápí. Vstupte do tajné chodby, sejděte po schodech dolů a projděte dveřmi. Pokračujte na konec velké místnosti a z psacího stolu si seberte dokument List a křesadlo. Poté vstupte do vězeňské cely vpravo a ze země seberte Baron's Room Key a dokument My Last Words. Známou cestou se vraťte do vstupní haly, na masívní dveře vlevo použijte získaný klíč a vstupte.

Baron's Room

Ze stolu seberte laudanum a z dalšího stolu vpravo další laudanum. Projděte dveřmi do další místnosti. Vpravo za dveřmi na stole leží opět 2 laudanum, pod tímto stolem je lektvar zdravého rozumu, další laudanum je na pianě, vpravo na zemi jsou hned 3 laudanum, na kulatém stolku jsou další 3 laudanum a vedle zamčených dveří leží na zemi ještě jedno laudanum. Další laudanum je u levé stěny na zemi.  Poslední laudanum je v proskleném stolku. Vezměte si židli a rozbijte skleněný kryt, abyste mohli předmět sebrat. Jděte ke dveřím vlevo, avšak pozor na monstrum, které probourá pravé dveře. V místnosti vlevo je Bedroom Key, 5 laudanum a 2 křesadla. Vstupte do místnosti, které probouralo monstrum a z psacího stolu seberte dokument Baron a také lektvar zdravého rozumu. Poté se podívejte do přihrádky stolu, kde je další laudanum a také křesadlo. Pokud to stihnete tak vlevo ve regálech jsou ještě 4 laudanum. Víc se stihnout sebrat nedá. I tak sesbírat rychle všechny tyto předměty dá práci, protože vás ustavičně pronálsleduje monstrum. Klíč je od posledních dveří, které jsou zamčené, ale do těch to nestihnete, protože vše se zřítí a vy se přenesete do závěrečné úrovně. Právě z důvodu, že to nelze stihnout sebrat, tak tyto předměty nebudu zahrnovat do statistik. Jinak jsou tam 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Můžete samozřejmě běžet si rychle odemknout ložnici a sebrat v této místnosti předměty, ale pak to zase nestihnete do pracovny, kde je dokument, jehož sebrání se mi zdá důležitější. V každém případě si s tímto nemusíte lámat hlavu. Tak jak tak jste už na konci hry, takže tyto předměty stejně nevyužijete.

Castle Backyard

Octnete se opět venku před domem. Běžte vpřed k místu, kde je díra v ohradě a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář