Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Amnesia Hill: Harold's Story

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Pokud jste fanoušky jak Amnesie tak Silent Hillu rozhodně si nenechte ujít toto DLC. Čeká vás zajímavý příběh a temné depresivní úrovně jak ve stylu Penumbry, Silent Hillu tak i samotné Amnesie. Novinkou je, že v některých případech můžete s monstry bojovat a zabíjet je házením předmětů. Na začátku hry vás čeká tutorial, který však není povinný a je i celkem zbytečný pokud nejste úplní začátečníci. Pokud ho nechcete absolvovat tak prostě udělejte čelem vzad a vstupte do dveří za vašimi zády, čímž spustíte samotnou hru.

STATISTIKY

Veškerých předmětů je průměrné množství, velice málo je dokumentů a křesadla nejsou vůbec.

příběhový předmět – 27

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 5 + 3 mapy

Oil Potion – 14

Large Oil Potion – 1

Health Potion – 23

Sanity Potion – 3

Night 1 – Prologue

Začínáte na břehu řeky. U nedalekého mostu je hrob s křížem a na něm leží Health Potion. Přejděte přes most a můžete se jít podívat na auto vlevo. Poté vejděte do budovy.

Octli jste se v chodbě domu. Vpředu jsou schody a na konci chodby dveře, které jsou však zamčené. Vstupte do dveří vpravo. Na konci místnosti je vitrína připomínající akvárium. Po stranách má tři tlačítka, která stiskněte. Musíte je ovšem stisknout v určitém pořadí. Tím si odemknete dveře vpravo. V úzké komoře je několik bytelných skříní. V jedné z nich je truhla v ní Boutique Key. Vraťte se zpět na chodbu, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře. Jeden regál u zadní stěny je odklápěcí. Projděte do tajného průchodu, ale propadnete se dolů. Octnete se v jakési nízké chodbě. Projděte chodbou, ale dojdete na slepý konec. Otočte se, jděte zpět a opět dojdete na slepý konec. Choďte z jednoho konce na druhý tak dlouho dokud nezahlédnete tajemnou postavu.

Probouzíte se ze spánku. To celé byla jen noční můra. Získáváte House Map. Můžete si ji prohlédnout v dokumentech. Slezte z postele a projděte dveřmi na chodbu. Vpravo na zdi je SAVEPOINT. Vstupte dveřmi vpředu do koupelny, kde si z vitríny vpravo vezměte Health Potion. Ještě se můžete podívat do zrcadla. Zjistíte, že dveře i když jsou otevřené, v zrcadle se odrážejí jako zavřené. Vraťte se na chodbu a vstupte do dveří vlevo, které vedou na schodiště. Sestupte po schodech dolů a zkuste vyjít dveřmi ven z domu. Poté jděte k modelu domku a klikněte na něj.

Opět jste v noční můře. Projděte mezi stromy k domu a vstupte do něj.

Night 2 – Pharmaceutical Exposure

Pokud chcete tak v mezipatře je SAVEPOINT. Je to tam, kde jsou na zemi namalované symboly. Jděte do dveří vpravo pod schody. Vlevo vypadne Oil Fueled Lamp, tak si ji seberte, abyste si měli čím posvítit. V koutě je díra v podlaze. Slezte dolů do tunelu, prolezte na jeho konec a opět vylezte. Jděte do dveří, které vidíte nedaleko a v krátké chodbě vstupte do dveří vlevo. Seberte vlevo ze stolu Severed Head a vraťte se zpět do chodby. Na konci jsou zamčené dveře. Vpravo je ve stěně lidské tělo rozdělené na části. Chybí jen hlavu. Dejte tam hlavu z inventáře a dveře se zpřístupní. Jděte dlouhou chodbou vpřed. Poté se přenesete do jakési chodby, ale vzápětí zpět do reálu (pokud se tomu tak dá říkat). Běžte dál chodbou a opět se přenesete do divné chodby, kde vás začne pronásledovat monstrum.

Probouzíte se z hrozného snu na operačním stole. Vstupte do dveří vlevo, které vedou na schodiště.

Sejděte po schodech o patro níž. Dál sestupovat po schodech nemá smysl, protože stejně byste se dál nedostali. Vejděte tedy do dveří v druhém patře. Vlevo leží na stole OIL POTION. V malé místnosti vlevo je počítač, na který klikněte. Dozvíte se, že budete potřebovat nějakou čipovou kartu. Vstupte do prvních dveří vpravo a seberte dokument Nurse's Diary 01. Vyjděte zpět na chodbu a vstupte do dalších dveří vpravo, což je dětský koutek. Seberte dokument Diary Entry 1. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vpravo. V jedné ze záchodových kabinek je Health Potion. Opět vyjděte na chodbu a nyní jděte do dveří přesně naproti. Ze stolu na konci místnosti seberte Employee Card. Vraťte se do místnosti s počítačem a použijte na něj čipovou kartu. Tím jste si odemkli dosud zamčený pokoj 204 v chodbě. Vstupte tedy do tohoto pokoje. Z komody vpravo si vezměte OIL POTION, ze stolu v pravém rohu seberte dokument Doctor's Log a nakonec si vezměte First Floor Key, který má mrtvola zastrčený v kapse... Proboha! Co je to napsáno na té stěně? Vyjděte zpět do chodby a projděte na schodiště, kde sestupte o podlaží níž. Použijte klíč na dveře a vejděte do chodby v prvním patře. Nejprve jděte do druhých dveří vlevo. Zde jsou zablokované dveře, přes které se nelze dostat. Později si však můžete k oknu přistavit nějaký předmět a proskočit oknem dovnitř místnosti, kde najdete dokument Doctor's Log. Vstupte do druhých dveří vpravo a ze stolku seberte Sanity Potion. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte na konec, kde je šikmo postavený automat. Vyjděte po něm a prolezte oknem do zamčené místnosti. Prohledejte zásuvky psacího stolu a najdete Hospital Key a také Sanity Potion. Přistavte si židli ke skříni a prolezte opět oknem na chodbu. Na začátku chodby jsou vpravo zamčené dveře, které si odemkněte pomocí klíče. Ve vitríně vpravo jsou Health Potion a Sanity Potion. Pokračujte dál k zamčeným dveřím na elektronický zámek. Na levém regálu je OIL POTION a ještě jeden Health Potion; v pravém regále je další OIL POTION. Na klávesnici naťukejte kód 242. Možná jste si všimli o patro výš termostatu na zdi u kanceláře, kde byla hodnota 24,2. Sejděte dolů po schodech a poté budete pokračovat do další úrovně.

Probíráte se opět doma. Vyjděte na chodbu, vpravo na stěně máte SAVEPOINT, poté do dveří vpravo a sejděte po schodech dolů. Dveřmi vstupte do kuchyně a za dalšími dveřmi je schodiště, které vede do sklepa. Sestupte dolů a vzadu na stěně visí skříňka a v ní je Health Potion.

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří.

Night 3 – Medical Substructure

Dejte se vpravo a vstupte do dveří na konci chodby. Na okolních policích jsou LARGE OIL POTION a 2 Health Potion's. Vyjděte zpět na chodbu a za postranními dveřmi vpravo jsou čtyři tlačítka, která zapínají různé barvy v oknech. Zatím je nechte být a vraťte se na chodbu. Vstupte do posledních dveří vlevo. V malé místnosti vás napadnou monstra. Použijte proti nim nějaké předměty (házejte je proti nim) a tím se jich zbavíte. Odstraňte bedny u stěny vpravo a prolezte otvorem do sousední místnosti. Vyjděte na chodbu a vstupte do posledních dveří. V lůžkové místnosti je SAVEPOINT a na zástěnách si prohlédněte barevné cákance – červený, fialový, zelený a modrý. V takovémto pořadí naťukejte pomocí tlačítek kód v malé místnosti na začátku první chodby. Dole vám vypadne Hospital Key. Vyjděte na chodbu a klíčem si odemkněte dveře přesně naproti. Z malého stolku vlevo seberte další Hospital Key. Jděte do druhé chodby a odemkněte si klíčem první dveře vpravo. Odtahejte těžké bedny vzadu a skočte dolů do díry. Prolezte do místnosti s jámou uprostřed. Na druhé straně vejděte do prvních dveří a sestupte po schodech až dolů. Dostanete se tak na dno jámy. Z pojízdného stolku seberte další Hospital Key. Vraťte se nahoru a odemkněte si druhé dveře. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří.

Dejte se vlevo, projděte na konec klikaté chodby a vejděte do dalších dveří.

Nyní vás čeká souboj s monstrem. Má určitou výdrž, což se vám bude v průběhu boje bude zobrazovat uprostřed obrazovky. Musíte ho udolat házením předmětů nebo ještě rychlejší ale zase nebezpečnější je, když ho budete předměty mlátit. Vlevo jsou položené čtyři kusy plechu. Daleko vhodnější se mi ale zdá používat lopaty (jsou tu dvě). Až monstrum zdoláte budete pokračovat do další úrovně.

Night 4 – Residential Nightmare

Opět se probouzíte doma. Vyjděte na chodbu a vstupte naproti do koupelny. Dveře se za vámi zabouchnou a vše potemní. Vlezte si do vany a po chvíli ztratíte vědomí. Až se proberete, otevřte vitrínu a seberte z ní Health Potion. Jděte zpět do svého pokoje a seberte ze stolu vlevo páčidlo. Sejděte po schodech dolů. Nyní si dávejte pozor na monstrum, protože momentálně nemůžete uchopit jakýkoliv předmět, takže nemáte možnost monstrum zlikvidovat. V pokoji u televize leží na křesle OIL POTION. Použijte páčidlo na dveře v kuchyni, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří.

Vstupte do místnosti vlevo, odházejte vzadu u stěny bedny a průlezem se dostaňte do sousední místnosti. Z ní vede další průlez, ovšem zabedněný prkny. Uchopte těžkou palici a rozbijte s její pomocí dřevěnou zábranu. Prolezte do chodby, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

Do poznámek vá přibyla nová mapa – Neighborhood Map. Vpravo je dům a za ním pletivo. V ohradě je SAVEPOINT. Do domu vlevo je možné vstoupit, ale přes garážová vrata.

Vyjděte vlevo dveřmi z garáže. V kuchyni je v lednici v koutě vlevo Health Potion. Vstupte do dveří vpravo. Vzadu na stěně je displej a pod ním čtyři tlačítka. Musíte propojit jednotlivé části, aby se dveře otevřely. Nápovědu najdete na podivném obrazu v nejzadnějším pokoji. V pravém horním rohu obrazu je podivný měsíc a jsou tam čtyři symboly. To je řešení hádanky s obvody. Po jejím vyřešení projděte dveřmi a vylezte po žebříku nahoru. Pokračujte chodbou do místnosti, kde prohledejte šuplíky regálů a najdete Grocery Store Key a také OIL POTION. V polici levého regálu je ještě Health Potion. Vraťte se známou cestou na začátek a vyjděte z domu ven.

Hned protější dům je Grocery Store, avšak hlavním vchodem se do něj opět nedostanete. Musíte do ohrádky, kde je ukládací bod a vstoupit dovnitř vedlejšími dveřmi.

Vzadu jsou vitríny a v nich OIL POTION a 2 Health Potion's. Uprostřed místnosti je ulička, která vede k podstavci, na kterém spočívá Backyard Key. Po jeho sebrání rychle utíkejte ven z domu.

Jděte zpět do domu, ve kterém jste byli předtím.

Jděte až do nejzadnější místnosti, kde je podivný obraz a použijte klíč na dveře.

Nyní vás čeká souboj s monstrem. Na stole jsou nějaké nástroje – kladivo a tak. Seberte jeden z nástrojů a údery musíte urazit čtyři zámky. Až se vám to povede, monstrum spadne do vody. Přijede policie a zatkne vás.

Octli jste se ve vězení. Prolezte vlevo dírou v mřížích do sousední cely, jejíž mříž není zamčená. Vyjděte do chodby a vstupte do druhých dveří vlevo. Vpravo v regálu je OIL POTION a také Health Potion. Vraťte se na chodbu a pokračujte na rozcestí chodeb, kde je vpravo SAVEPOINT. Jděte do levé chodby a vstupte do dveří.

Můžete si prohlédnou jídelnu, ale nic zajímavého tu nenajdete. Poté vstupte znovu do dveří, kterými jste vešli.

Night 5 – Exacerbating Education

Většina dveří v chodbě je zamčených, jen dveře na toalety jsou odemčené, ale tam stejně nic není. Po pravé straně je vchod do místnosti, která má vyražené dveře. Vstupte do ní a zatáhněte za páku vpravo. Tím si nejen rozsvítíte světla na chodbě, ale také odblokujete většinu postranních dveří. Vyjděte zpět na chodbu a vstupte vlevo do dvoukřídlých dveří. Vzadu z lednice seberte Pottentially Flammable Fluid a ve dvou dřezech jsou OIL POTION a také Health Potion. Vyjděte ven z místnosti a pokračujte dál po chodbě. Vpravo je SAVEPOINT a nedaleko se povaluje na zemi School Map. Vstupte do dalších dveří vlevo, což je knihovna. Na jednom ze stolů leží předmět Sonata XV. Vyjděte zpět na chodbu a nyní se vraťte na úplný začátek chodby. Vpravo jsou dveře, u kterých je nápis Music. Vstupte do této místnosti a klikněte na klávesy klavíru. Sklenička stojící na klavíru praskne a vy budete moci sebrat Chemistry Room Key. Vyjděte zpět na chodbu, pokračujte na křižovatku, dejte se vlevo a vpravo vstupte do místnosti. Další dveře z místnosti vedou do jakéhosi malého átria. Vzadu v koutě seberte Social Study Room Key. Tento klíč je od místnosti, kde máte nápovědu ke kódu, který budete potřebovat později. Vraťte se do chodby a jděte na konec pravé odbočky, kde si klíčem odemkněte dveře. Vlevo je na stole laboratorní příslušenství. Otevřte dvířka přístroje na extrahování a vložte dovnitř sklenici s chemikálií, kterou máte v inventáři. Zavřete a zatáhněte za páku vlevo. Vpravo seberte Flammable Fluid. Vraťte se do chodby, dejte se vlevo a po levé straně je ozdobná brána zamčená na zámek. Na tento zámek použijte hořlavinu z inventáře a cesta dál je volná. Před vámi je další chodba. Nejprve jděte do dveří vlevo, které vedou do tělocvičny. Na druhé straně tělocvičny jsou vchody do šaten. Vstupte do levých dveří. V šatně je jedna skříňka pootevřená a v ní Principal's Office Key. Vraťte se zpět na chodbu. Vpravo je místnost, ve které je bedna s elektronickým zámkem, kde zadejte kód 624, klikněte na Accept a poté na Exit. Odklopte víko bedny a seberte z ní Tube. Vstupte do dalších dveří vlevo a úplně vzadu je vitrína a v ní 2 Health Potion's. Vyjděte zpět na chodbu a pokračujte do protějších dveří. Vzadu si klíčem odemkněte první dveře vlevo a jste v kanceláři ředitele. V obraze na stěně je kruhový otvor. Vložte do něj trubku z inventáře a vpravo se odsune stěna. Prolezte tajnou chodbou a na konci odházejte sudy a odtáhněte bednu. Dostanete se do další chodby, kterou projděte na konec a vstupte do dveří.

Po výslechu zastřelíte šerifa. Vyjděte na chodbu a vstupte hned do prvních dveří. Ze zásuvky psacího stolu seberte OIL POTION a poté klikněte na model domku.

Night 6 – Terror Tavern

V mezipatře nad schody je opět SAVEPOINT. Vstupte do dveří vlevo pod schody a na konci jsou výtahové dveře. Klikněte na tlačítko a přivoláte si kabinu. Nastupte do kabiny a stiskněte další tlačítko uvnitř výtahu – přemístíte se do jiného patra.

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do chodby. Na zamčených dveří vlevo je dokument Apartment Key. Poté se dejte vpravo, kde vstupte vlevo do jediných odemčených dveří. Z lednice seberte Health Potion a poté odšoupněte postel až ke zdi. Ze země seberte telefon. Vyjděte zpět na chodbu a jděte vpravo. Vstupte do dveří vpravo a vezměte si z lednice Health Potion. Vraťte se na chodbu a dejte se vlevo. Projděte kolem dveří, kde jste našli telefon a vstupte do dalších dveří vlevo. Z police si seberte OIL POTION. Stěna je na jednom místě složená z volných cihel. Vytahejte je, abyste se mohli zdí protáhnout do další chodby. Jděte do první místnosti vpravo. V knihovně odendejte knihy a objevíte Music Roll. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo, projděte kolem dveří, kterými jste poprvé vstoupili, pokračujte rovně na křižovatku chodeb, vpravo si můžete uložit pozici na SAVEPOINTU a nakonec vstupte do dalších dveří vlevo. Vzadu na kulatém stolku je Laundry Room Key. Vyjděte opět do chodby a nyní se vraťte skrz díru ve zdi do první chodby. Dejte se vlevo a odemkněte si druhé dveře vpravo. Na pračkách je OIL POTION a na hromadě prádla Apartment Key. Ten je od dveří, na kterých byl připíchnutý dokument (tedy dveře vlevo od dveří na schodiště). V místnosti seberte Music Roll. Nyní už se můžete vrátit skrz díru ve zdi do druhé chodby. Na opačné straně chodby jsou dveře vedoucí do místnosti, kde je vpravo hrací skříňka (musíte otevřít dvířka). Zjistíte, že dva hrací válce chybí. Doplňte tam ty dva z inventáře. Po zahrání melodie se odblokuje zásuvka, tak ji otevřte a seberte Apartment Key. Ten je od jedněch ze dvou posledních zamčených dveří v první chodbě. Odemkněte si tuto místnost a vstupte do ní. Vzadu odklopte postel a objevíte tajný průchod. Na konci je jakýsi úchylný oltář. Jsou tu dva předměty – sekyra a kleště. Vezměte jeden z těchto předmětů, odneste ho do chodby a poté dolů po schodech k výtahu. Hoďte předmět na trávník. Někdy je zapotřebí toto opakovat víckrát. Je třeba, aby se zablesklo a následně získáte Fire Escape Key. Ten je od posledních zamčených dveří v první chodbě. Odemkněte si je tímto klíčem a vstupte.

Night 7 – Mining to the Menance

Jděte na rozcestí chodeb a dejte se vlevo. Vyjdete v nevelké podzemní místnosti. Vstupte do dveří a v kanceláři klikněte na počítač. Vlezte znovu do tunelu a tentokrát se dejte druhou odbočkou. Na konci je mříž, kterou otevřte a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Jste v jakési malé strojovně. Dejte se vlevo, vstupte do další úzké chodby vlevo a poté do dveří.

Pod vámi je hluboká jáma. Pokud trpíte závratí raději se nedívejte dolů. Vlevo je malá místnost s počítačem a na stole leží OIL POTION. Na opačné straně lávek je zařízení s terminálem. Aktivujte ho a tím spustíte generátor. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Vstupte do chodby přesně naproti a poté do dalších dveří.

Ve středu sálu je jakési zařízení, ale k jeho funkčnosti něco chybí. Jděte nejprve do modré chodby.

Projděte na konec chodby a slezte po žebříku dolů. Vstupte do dveří a projděte chodbou do míst, kde se rozšiřuje. Za dveřmi vpravo je SAVEPOINT a v bedně je OIL POTION a také 2 Health Potion's. Vraťte se na chodbu a pokračujte stále rovně. Vstupte do místnosti, kde je na zdi spousta terminálů. Stiskněte jediný aktivní. Vraťte se do chodby a zahněte vlevo do červeně osvětlené chodby. Vstupte do vrat na konci a v malé skladištní místnosti seberte z police Level 3 Key Card. Nyní se známou cestou vraťte nahoru do sálu s elektronickým zařízením.

Pokračujte rovně do zelené chodby.

Projděte do místnosti na konci, kde seberte Health Potion a aktivujte terminál. Tím jste si odblokovali dveře v chodbě vedoucí do mrazáku. Seberte další Health Potion a aktivujte opět terminál. Vlevo seberte Fuse. Opět se vraťte do sálu.

Uprostřed sálu použijte na zařízení Fuse a tím si zpřístupníte dveře v červené chodbě. Vstupte do nich.

Konečně jste tedy v podzemním kostele. Po dlouhém rozhovoru vás čeká závěrečný souboj. Musíte z koutů prostranství vzít čtyři pochodně a hodit je do držáků v centru. Toto musíte zopakovat 3x. Bude vás pronásledovat monstrum. Pokud vás zraní doplňujte si zdraví pomocí lektvarů. Tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář